Jump to content
MaLd0n

[Guide] Hardware Encoder / Hardware Decoder / Video Processing / HEVC Support / Intel Quick Sync

Recommended Posts

CLOVER Z77X.zip

(2.06 MiB) Downloaded 1 time

CLOVER Z97X.zip

(2.02 MiB) Downloaded 2 times

CLOVER Z370XP.zip

(2.04 MiB) Downloaded 2 times

for Z77X, generate one ssdt for power management with Pike script

https://Olarila.com/files/Utils/SSDT_Automator.zip

 

Thank You so much for all your hard work

should i enable iGPU for all?


also it should use AMD RX 580 for HEVC encoding and h.264 for Intel iGPU 630 right?


i have enable the iGPU now it seems like my CPU is always running high

see the pic.

 

539917182_ScreenShot2018-12-24at2_13_00PM.thumb.png.98d0062c40e86f71b5dce06569992790.png

Edited by Guest

My Build # 3: GA-Z370XP-SLI | I7-8700K | Sapphire Nitro+ RX 580 8GB | Mojave (10.14.2)

My Build # 2: GA-Z97X-UD7 TH | i7-4790K | Sapphire Radeon RX Vega 64 8GN HBM2 | Mojave (10.14.2)

My Build # 1: GA-Z77X-UD5H | i7-3770K | MSI Radeon RX 580 8G V1 8GB | Catalina (10.15.4)

Link to comment
Share on other sites

i think ur igpu is full load, not a correct config

Can you please help me to correct my IGPU config? sometimes my system don't boot no matter what I do

Haswell Hackintosh: GA Z970N WIFI Gaming 5, i7 4790K, Radeon HD 7970, 16GB RAM

Coffee Lake Hackintosh: GA Z370N Wifi, i7 8700K, Radeon XFX RX Vega 64, 32GB RAM

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

[ref]dodoland[/ref], run it

https://Olarila.com/files/Utils/RepairPermissions.zip

use last clover version too


Added in 1 minute 22 seconds:

[ref]RandomTech[/ref], in ur case, config in first post is correct

ur IGPU don't work in utube videos, work only in encoder/decoder, is correct


u need see in ioreg

Support Olarila Vanilla Hackintosh by making a donation HERE

About Premium Users you can check HERE

Problems with Paypal HERE

Link to comment
Share on other sites

in ur case, config in first post is correct

ur IGPU don't work in utube videos, work only in encoder/decoder, is correct


u need see in ioreg

you're right the config seems to be correct but youtube videos do utilize the iGPU :P

584702224_ScreenShot2018-12-26at11_02_14PM.png.3c34d9afa1ee3fd2b9c51802281830e3.png

1732013810_ScreenShot2018-12-26at11_04_25PM.thumb.png.3fee63997d68a91854c93d2b320ef658.png

Haswell Hackintosh: GA Z970N WIFI Gaming 5, i7 4790K, Radeon HD 7970, 16GB RAM

Coffee Lake Hackintosh: GA Z370N Wifi, i7 8700K, Radeon XFX RX Vega 64, 32GB RAM

Link to comment
Share on other sites

dodoland,

CLOVER Z77X.zip

(2.06 MiB) Downloaded 1 time

CLOVER Z97X.zip

(2.02 MiB) Downloaded 4 times

CLOVER Z370XP.zip

(2.04 MiB) Downloaded 4 times

for Z77X, generate one ssdt for power management with Pike script

https://Olarila.com/files/Utils/SSDT_Automator.zip

Thank you for all your help

so i upgrade my GPU to Vega 64 (My Build # 3: GA-Z370XP-SLI | I7-8700K | Sapphire Nitro+ RX 580 8GB) do i need to make any changes in config.plist?

My Build # 3: GA-Z370XP-SLI | I7-8700K | Sapphire Nitro+ RX 580 8GB | Mojave (10.14.2)

My Build # 2: GA-Z97X-UD7 TH | i7-4790K | Sapphire Radeon RX Vega 64 8GN HBM2 | Mojave (10.14.2)

My Build # 1: GA-Z77X-UD5H | i7-3770K | MSI Radeon RX 580 8G V1 8GB | Catalina (10.15.4)

Link to comment
Share on other sites

VegaGraphicsFixup.kext and VegaTab_64.kext

where would i find it?

also small issue my mouse is started to glitch (not smooth)

My Build # 3: GA-Z370XP-SLI | I7-8700K | Sapphire Nitro+ RX 580 8GB | Mojave (10.14.2)

My Build # 2: GA-Z97X-UD7 TH | i7-4790K | Sapphire Radeon RX Vega 64 8GN HBM2 | Mojave (10.14.2)

My Build # 1: GA-Z77X-UD5H | i7-3770K | MSI Radeon RX 580 8G V1 8GB | Catalina (10.15.4)

Link to comment
Share on other sites

dodoland,

Arquivo Comprimido.zip

 

Thanks for the files

do i still keep the iGPU Enable?

My Build # 3: GA-Z370XP-SLI | I7-8700K | Sapphire Nitro+ RX 580 8GB | Mojave (10.14.2)

My Build # 2: GA-Z97X-UD7 TH | i7-4790K | Sapphire Radeon RX Vega 64 8GN HBM2 | Mojave (10.14.2)

My Build # 1: GA-Z77X-UD5H | i7-3770K | MSI Radeon RX 580 8G V1 8GB | Catalina (10.15.4)

Link to comment
Share on other sites

dodoland, vega have a native, but u can use intelhd too

 

also VideoProc.app crash on Build

My Build # 2: GA-Z97X-UD7 TH | i7-4790K | Sapphire Nitro+ RX 580 8GB

My Build # 3: GA-Z370XP-SLI | I7-8700K | Sapphire Nitro+ RX 580 8GB | Mojave (10.14.2)

My Build # 2: GA-Z97X-UD7 TH | i7-4790K | Sapphire Radeon RX Vega 64 8GN HBM2 | Mojave (10.14.2)

My Build # 1: GA-Z77X-UD5H | i7-3770K | MSI Radeon RX 580 8G V1 8GB | Catalina (10.15.4)

Link to comment
Share on other sites

dodoland,

CLOVER Z77X.zip

(2.06 MiB) Downloaded 2 times

CLOVER Z97X.zip

(2.02 MiB) Downloaded 5 times

CLOVER Z370XP.zip

(2.04 MiB) Downloaded 5 times

for Z77X, generate one ssdt for power management with Pike script

https://Olarila.com/files/Utils/SSDT_Automator.zip

@MaLdon

Yes sir

i use your Clover files that you provide me


Added in 3 minutes 35 seconds:

@MaLdon

Yes sir

i use your Clover files that you provide me

 

i just reapply your clover again just now it works but HEVC status is still red

and try to Export (adobe encoder) H264 4K MKV 30 Sec file to HEVC MP4 and took a long time and use lost of CPU instated of GPU.

My Build # 3: GA-Z370XP-SLI | I7-8700K | Sapphire Nitro+ RX 580 8GB | Mojave (10.14.2)

My Build # 2: GA-Z97X-UD7 TH | i7-4790K | Sapphire Radeon RX Vega 64 8GN HBM2 | Mojave (10.14.2)

My Build # 1: GA-Z77X-UD5H | i7-3770K | MSI Radeon RX 580 8G V1 8GB | Catalina (10.15.4)

Link to comment
Share on other sites

dodoland, see post 1 for HEVC support table.

 

yes sir i see that...thx

so i will get HEVC and H264 support with iGPU 630 (i7 8XXX) with RX 580 correct? according to the 1 post i see that VideoProc.app has both support.



also i am still struggling with Build # 3: GA-Z370XP-SLI | I7-8700K | Sapphire Radeon RX Vega 64 8GN HBM2

i have reapply all the files MaLd0n provide including VegaGraphicsFixup.kext and VegaTab_64.kext and run the RepairPermissions tool that also MaLd0n provide me.

still CPU is high and my mouse starting to stature glitches (it's skips and not a smooth movement)


all you help is always appreciated

My Build # 3: GA-Z370XP-SLI | I7-8700K | Sapphire Nitro+ RX 580 8GB | Mojave (10.14.2)

My Build # 2: GA-Z97X-UD7 TH | i7-4790K | Sapphire Radeon RX Vega 64 8GN HBM2 | Mojave (10.14.2)

My Build # 1: GA-Z77X-UD5H | i7-3770K | MSI Radeon RX 580 8G V1 8GB | Catalina (10.15.4)

Link to comment
Share on other sites

dodoland, post ur clover folder here

 

per your request

CLOVER.zip

My Build # 3: GA-Z370XP-SLI | I7-8700K | Sapphire Nitro+ RX 580 8GB | Mojave (10.14.2)

My Build # 2: GA-Z97X-UD7 TH | i7-4790K | Sapphire Radeon RX Vega 64 8GN HBM2 | Mojave (10.14.2)

My Build # 1: GA-Z77X-UD5H | i7-3770K | MSI Radeon RX 580 8G V1 8GB | Catalina (10.15.4)

Link to comment
Share on other sites

ok so question?


if i switch my GPU from build


# 3: GA-Z370XP-SLI | I7-8700K | Sapphire Radeon RX Vega 64 8GN HBM2

to

# 2: GA-Z97X-UD7 TH | i7-4790K | Sapphire Nitro+ RX 580 8GB


should i be able to get H264 and HEVC encode/decode support?


since i can get H264 and HEVC encode/decode support on Build # 3 with Sapphire Nitro+ RX 580 8GB GPU.

My Build # 3: GA-Z370XP-SLI | I7-8700K | Sapphire Nitro+ RX 580 8GB | Mojave (10.14.2)

My Build # 2: GA-Z97X-UD7 TH | i7-4790K | Sapphire Radeon RX Vega 64 8GN HBM2 | Mojave (10.14.2)

My Build # 1: GA-Z77X-UD5H | i7-3770K | MSI Radeon RX 580 8G V1 8GB | Catalina (10.15.4)

Link to comment
Share on other sites

[ref]Amfkuna[/ref], haswell not supported

hevc.thumb.jpg.6ef92142b338e472c6a44cd1c953a3e8.jpg

AMD Ryzen 7 3700X, MSI MPG X570 Gaming Plus, Corsair Vengeance RGB PRO 16GB DDR4 3200MHz, Sapphire rx 5700 XT, fractal celcius s36

:superman:superman

HP Notebook - 15-ay028ca (Touch), 16 GB 2133 MHz DDR4, Intel HD Graphics 520 1536 MB

Asus z97-c i5, i5 4460, 32 GB 1648 MHz DDR3, Radeon RX 560 4096 MB, Corsair H75 Liquid CPU Cooler

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.






×
  • Create New...
The popup will be closed in 15 seconds...