Jump to content
jeam25

Strange Icon on Menu Bar

Recommended Posts

Hi friend ! Im trying to find what this icon mean ( look like a USB or a microwave door lol ) . If came after installing a saphire 580 that I got from ebay (I don't know if it is related tough ) . The weird thing Is that if I click the icon it just hides and come back again after a few seconds . lol Chris Batenchuk is helping me with it . Does anyone know WTH is this thing ? Thanks !

1884812860_ScreenShot2019-02-07at4_13_24PM.png.7742148c0b2c01940b039d465a836af5.png

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
:shock:

Donation with Paypal HERE

Donation with Stripe HERE

Donation with BuyMeaCoffee HERE

Donation with Mercado Livre HERE

Donation with Binance 0xdbe48ef6b158f1dd0035d7f49555c99e52f72714

Donation with BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

Donation with PicPay @danielnmaldonado

Donation with PiX @danielnmaldonado@gmail.com

:guitar

Problems with Paypal Donate? Check HERE

Donated? Send me PM with files or use DSDT Patch Requests

6y0Bvfl.png

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Hi MaLdon ive just discovered it is the DSDT file . If I remove it it can cause that thing . BTW it cause my system to freeze randomly . Im gonna submit the RunME again just in case .

 

is not about DSDT

Donation with Paypal HERE

Donation with Stripe HERE

Donation with BuyMeaCoffee HERE

Donation with Mercado Livre HERE

Donation with Binance 0xdbe48ef6b158f1dd0035d7f49555c99e52f72714

Donation with BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

Donation with PicPay @danielnmaldonado

Donation with PiX @danielnmaldonado@gmail.com

:guitar

Problems with Paypal Donate? Check HERE

Donated? Send me PM with files or use DSDT Patch Requests

6y0Bvfl.png

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Well if I put back the DSDT the icon return I can post a video if you will :( !


Thanks !

 

i think the icon is not a apple icon

Donation with Paypal HERE

Donation with Stripe HERE

Donation with BuyMeaCoffee HERE

Donation with Mercado Livre HERE

Donation with Binance 0xdbe48ef6b158f1dd0035d7f49555c99e52f72714

Donation with BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

Donation with PicPay @danielnmaldonado

Donation with PiX @danielnmaldonado@gmail.com

:guitar

Problems with Paypal Donate? Check HERE

Donated? Send me PM with files or use DSDT Patch Requests

6y0Bvfl.png

Link to comment
Share on other sites

Hi one onemanox great to know !! BUT in my case I can't click the icon . If I click it then the icon and all the icons goes to the right direction and hide . I can only see the hour and wifi the they come back again after a second . In your pictures see a menu something that I don't have. I think something wierd is happening on my setup and I don't know what it is :-( ! Im gonna try to post a video of it here .

Link to comment
Share on other sites

Here is the video and sorry for my english ! :-/ I don't know if the DSDT has to do with all the hardware installed but originally when I request my first dsdt I have another video card and i received the Radeon 580 arrived yesterday and this thing started after installing it . Don't know if I have to redo the DSDT request again . Please let me know

video-1549570286.mp4

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Here is the video and sorry for my english ! :-/ I don't know if the DSDT has to do with all the hardware installed but originally when I request my first dsdt I have another video card and i received the Radeon 580 arrived yesterday and this thing started after installing it . Don't know if I have to redo the DSDT request again . Please let me know

extract new send_me with DSDT


--Run_Me

RunMe.app

Donation with Paypal HERE

Donation with Stripe HERE

Donation with BuyMeaCoffee HERE

Donation with Mercado Livre HERE

Donation with Binance 0xdbe48ef6b158f1dd0035d7f49555c99e52f72714

Donation with BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

Donation with PicPay @danielnmaldonado

Donation with PiX @danielnmaldonado@gmail.com

:guitar

Problems with Paypal Donate? Check HERE

Donated? Send me PM with files or use DSDT Patch Requests

6y0Bvfl.png

Link to comment
Share on other sites

Is it also possible that your bios has some configuration setting since this icon only appears after you install new graphics card?

Donate

Gitter Chat


Acer Aspire V15 Nitro- Black Edition VN7-592G/HM170 Chipset

Intel i7-6700HQ, 8GB RAM (UEFI Clover Catalina)


MSI B360 Gaming Arctic

Intel i5-8600 16GB RAM Asus Radeon RX580 8GB (UEFI Clover Catalina)

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

U need use DSDT, i need check, i think is a thunderbolt problem

Donation with Paypal HERE

Donation with Stripe HERE

Donation with BuyMeaCoffee HERE

Donation with Mercado Livre HERE

Donation with Binance 0xdbe48ef6b158f1dd0035d7f49555c99e52f72714

Donation with BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

Donation with PicPay @danielnmaldonado

Donation with PiX @danielnmaldonado@gmail.com

:guitar

Problems with Paypal Donate? Check HERE

Donated? Send me PM with files or use DSDT Patch Requests

6y0Bvfl.png

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Hi again here it is the RunMe result with the DSDT you gave me .

Hope is not the thunderbolt , my main audio interface ( I work audio recording ) is thunderbolt and runs perfect .


Thanks again for your time !

The problem is here

l0msvqT.png

check if work

DSDT.aml.zip

Donation with Paypal HERE

Donation with Stripe HERE

Donation with BuyMeaCoffee HERE

Donation with Mercado Livre HERE

Donation with Binance 0xdbe48ef6b158f1dd0035d7f49555c99e52f72714

Donation with BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

Donation with PicPay @danielnmaldonado

Donation with PiX @danielnmaldonado@gmail.com

:guitar

Problems with Paypal Donate? Check HERE

Donated? Send me PM with files or use DSDT Patch Requests

6y0Bvfl.png

Link to comment
Share on other sites

Ok I have a BIG UPDATE here .


Well first of all thanks MaLdon and onemanox for your time and help . This is the thing .


I have a Thunderbolt EX3 on my Asus MB as you know . The Inner Bios of this card have a Security Level setting . It have 3 options :


1.No Security

2.User Authorization

3.Secure Connect

4.Display Port Only


The icon issue happens with the setting #1 ( no security ) but the Interface works fine and boot within the PC Bios when is loading .


Ive test the other 2 ( #2 and #3 ) and the icon displays a menu like it is working right BUT my interface is not recognized by the OS .

Strange that the TB card have a USB port in with I have an external USB drive and it is recognized by the OS .


Im gonna send a few attachments to show you both .


What can be done here ?

1.png.d8c5fb9a26cbe0c7d1aae23ffbd019ed.png

2.thumb.png.7b6a5cca3e406f2d6de761d8906f71c5.png

3.thumb.png.4db545ed63e2cf2f5ba75c0092cad273.png

4.thumb.png.3b86b55b4aa6bd592eb78354bce7fa65.png

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

[ref]jeam25[/ref], TBH work good in macos, just use a last bios/uefi version and last TBH software update via windows, after it start work in mac without hot plug

Donation with Paypal HERE

Donation with Stripe HERE

Donation with BuyMeaCoffee HERE

Donation with Mercado Livre HERE

Donation with Binance 0xdbe48ef6b158f1dd0035d7f49555c99e52f72714

Donation with BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

Donation with PicPay @danielnmaldonado

Donation with PiX @danielnmaldonado@gmail.com

:guitar

Problems with Paypal Donate? Check HERE

Donated? Send me PM with files or use DSDT Patch Requests

6y0Bvfl.png

Link to comment
Share on other sites

Hi maldon !


Let me go slow I know you all have a lot off things lol .


The TB card works on my system . Right now the only thing is that strange icon that after all the quest result to be the thunderbolt security setting issue . Right now im running the card at * not security * setting on Bios . The audio card have to be on before powering on the PC and it boot normally except for the annoying icon and some strange things like sometimes it won't get recognize when OS boot .

note : ( IF I don't use dsdt the icon won't appear )


The normal way to operate the card is with the security setting on Bios at * User Authorization * BUT if I do this the TB audio interface is not recognize by the OS . The USB port on the TB card works as I have a usb hard drive 3.0 connected to it and it get recognized . According to my Interface Manufacturer I am supposed to get a screen asking for permission to use the audio card on the OS thing that I don't get never . So it doesn't never get recognized once the system is boot at this setting . And with the * User Authorization * the icon works and behave normal . It display information like it supposed to be .


The TB card has the lastest firmware . The MB Bios has the latest firmware . And the interface has the lastest firmware and driver .


https://support.focusrite.com/hc/en-gb/articles/115005086925


Hopefully I explained everything well . Im gonna left here a link with how it has to be recognized the interface by the OS .

Im aware that hot plug won't work no prob :-) !



Thanks again !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.





×
  • Create New...
The popup will be closed in 15 seconds...