Jump to content
Dec_Bra1n

[GUIDE] Install OS X on compaq presario C700 (intel X3100)

Recommended Posts

Hello every one ........................!


Things you need:


Boot cd like iboot & bla bla.....

iAtkos_S3_V2 DVD

Compaq Prisario C700 having intel x3100

Windows 7 DVD (If dual booting)


Steps

1:- Change boot order HDD to CD/DVD & boot chameleon boot menu from iboot

2:- Once you done take out iboot cd and insert iAtkos_S3_V2 and hit F5 after 10-20 sec

3:- Wait iAtkos dvd to boot (like 10-20 sec)

4:-Once you see the iAtkos dvd then use this flgs

" -v GraphicsEnabler= Yes USBFix= Yes UHCIreset= Yes "

5:-Choose this while customize

Bootloader -Chameleon 2 RC4

Bootloader - Slice

Bootloader Options > 32-Bit Boot

Bootloader Options > Graphics Enabler

USB (Select ALL)

Patches (Already Selected)

EVO Reboot (Already Selected)

Drivers > Main Hardware > SATA/IDE > AHCI SATA

Drivers > Main Hardware > Sound > Voodoo HDA

Drivers > Main Hardware > Sound > Apple HDA 10.6.2

Drivers > Main Hardware > PS/2 > Apple PS/2

Drivers > Main Hardware > CPU Power Management > Voodoo P-Share

Drivers > Main Hardware > Laptop Hardware > Battery

Drivers > Main Hardware > Laptop Hardware > TSC Sync

And final step

6:- Select OK and continue Installation (Takes 20 Mins to finish the installation), Restart.

Select MAC OS X in OS Choice menu and load MAC OS X

HackBook Pro :-HP DV6-6121 TX (Win 10 Pro + macOS 10.13.6 + OC )

Hac Pro:-GA-B365-D3H, Core i5 9440F AMD RX 580 8 GB (Win 10 Pro + macOS 10.15.7 + Big Sur Beta )

Hac Pro:-z97 sabertooth mark 2, Core i7- i7 4790k with GT 740 2GB and 32 GB Ram (OC+Catalina)

iHack:- Assus M2N68-AM-SE2,AMD Athlon+LE-1640,250 SSD ,4GB DD3 800MHZ Nvidia 9400GT (win 10 and 10.9.5+10.10.5)

iHack:-GA875M-D3H ,core-i5 3250,NVDIA 610-2GB 27"LED,8GB DDR3 1600mhz, (Only 10.10.5+10.11.6 with CLOVER)

iHack:-GA-78LMT-S2PT ,AMD Phenom II-X2 560,Radeon 6770 1 GB ,onboard Radeon HD 3000 not tested 4 GB DDR-3 1333 MHZ (10.11.6+Win 10 pro) Special thanks....  To Genius donovan6000 For Mode Bios (WiFi +BT Whitelist removed) & Amazing Hackintosh Guides and tutorial and much more visit this blog Hackintosh Mumbai

Link to comment
Share on other sites

Hi Matpratik,

I have just followed your guide to install iAtkos -S3 -V2 on my HP Compaq Presario C700.

Your guide is clear and accurate. Thank you.

After successful installation (big green tick!), the Chameleon boot screen appears, the timeout passes, and then the computer returns to the BIOS boot screen. The process then repeats endlessly.

Tracking through the boot process with -x -v, on the 17th page scroll, the display ends with stuff like:


ACPI table not found:DSDT.aml

No DSDT found, using 0 as uid value

Using PCI-Root-UID value = 0

Intel GMAX3100 [8086:2a02} :: PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)

.

.

.

Customising System ID with : ebe04f4d-..........etc (UUID number)

ACPI table not found: DSDT.aml

ACPI table not found: DSDT.aml

FADT: Restart Fix applied!

FADT: Restart Fix applied!


Releasing the pause after this, the computer reboots and the process repeats over and over.


Can you suggest a fix please?


Rob

Link to comment
Share on other sites

Hi Matpratik,

I have just followed your guide to install iAtkos -S3 -V2 on my HP Compaq Presario C700.

Your guide is clear and accurate. Thank you.

After successful installation (big green tick!), the Chameleon boot screen appears, the timeout passes, and then the computer returns to the BIOS boot screen. The process then repeats endlessly.

Tracking through the boot process with -x -v, on the 17th page scroll, the display ends with stuff like:


ACPI table not found:DSDT.aml

No DSDT found, using 0 as uid value

Using PCI-Root-UID value = 0

Intel GMAX3100 [8086:2a02} :: PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)

.

.

.

Customising System ID with : ebe04f4d-..........etc (UUID number)

ACPI table not found: DSDT.aml

ACPI table not found: DSDT.aml

FADT: Restart Fix applied!

FADT: Restart Fix applied!


Releasing the pause after this, the computer reboots and the process repeats over and over.


Can you suggest a fix please?


Rob

 

First of all this Laptop is DSDT free so no need any DSDT.aml :D

If you got restart every time that's issue of Chameleon for that

first you need to boot from iAtkos DVD and choose mac drive after successfully boot then open

then open /Extra folder and delete the Theam folder and add this strings

in Org.Chameleon.Boot.plist

" GraphicsEnabler= Yes USBFix= Yes UHCIreset= Yes "

once you done

and install Chimera1.11 boot loader on it and try

HackBook Pro :-HP DV6-6121 TX (Win 10 Pro + macOS 10.13.6 + OC )

Hac Pro:-GA-B365-D3H, Core i5 9440F AMD RX 580 8 GB (Win 10 Pro + macOS 10.15.7 + Big Sur Beta )

Hac Pro:-z97 sabertooth mark 2, Core i7- i7 4790k with GT 740 2GB and 32 GB Ram (OC+Catalina)

iHack:- Assus M2N68-AM-SE2,AMD Athlon+LE-1640,250 SSD ,4GB DD3 800MHZ Nvidia 9400GT (win 10 and 10.9.5+10.10.5)

iHack:-GA875M-D3H ,core-i5 3250,NVDIA 610-2GB 27"LED,8GB DDR3 1600mhz, (Only 10.10.5+10.11.6 with CLOVER)

iHack:-GA-78LMT-S2PT ,AMD Phenom II-X2 560,Radeon 6770 1 GB ,onboard Radeon HD 3000 not tested 4 GB DDR-3 1333 MHZ (10.11.6+Win 10 pro) Special thanks....  To Genius donovan6000 For Mode Bios (WiFi +BT Whitelist removed) & Amazing Hackintosh Guides and tutorial and much more visit this blog Hackintosh Mumbai

Link to comment
Share on other sites

Hi again Matpratik, and thanks for quick reply!


If I try to boot from iAtkos DVD and HDD with 10.6.3 installed (Macompaq), the screen goes black, then returns to the Compaq Boot screen. It is in a loop, and after 10-20 secs, it returns to the Chameleon boot screen! So because I can't actually boot into 10.6.3, I can't get into the /Extras folder to remove the files you suggested. Also I can't load Chimera 1.11 if I can't get into 10.6.3.


I've tried a clean install too, but the same thing happens. Perhaps the iAtkos DVD is faulty?


Any more thoughts?

Thanks

Rob


PS What time zone are you in? I'm in Melbourne GMT + 10 hours.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.





×
  • Create New...
The popup will be closed in 15 seconds...