Jump to content
Alexander Wang

RX560 hardware accelerated issues

Recommended Posts

  • Administrators
2 hours ago, Alexander Wang said:

Hi guys, so even though my DSDT is patched and my RX560 says Hardware acceleration is working it was having a hard time with 4k playback and sleep for longer then an hour is not working. 

is just a correct config, in this case, Mojave, only dgpu don't work good, need use via Intel Quick Sync(IGPU), both need work together

-Donations-

PayPal HERE - Stripe HERE - Ko-Fi HERE - BuyMeaCoffee HERE - Mercado Livre HERE

Skrill danielnmaldonado@gmail.com - BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

PicPay @danielnmaldonado - PiX @danielnmaldonado@gmail.com

Premium Users HERE - Problems with Paypal HERE

xcd5u2Y.png

New ways to earn money with Linkvertise HERE

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
7 minutes ago, Alexander Wang said:

Is there a guide on this forum on how to read and correct config.plist files? I have seen a few websites on basics but I am not sure what should be on it that's not or vice versa? 

is a same hardware in previous post? Ivy Bridge?

-Donations-

PayPal HERE - Stripe HERE - Ko-Fi HERE - BuyMeaCoffee HERE - Mercado Livre HERE

Skrill danielnmaldonado@gmail.com - BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

PicPay @danielnmaldonado - PiX @danielnmaldonado@gmail.com

Premium Users HERE - Problems with Paypal HERE

xcd5u2Y.png

New ways to earn money with Linkvertise HERE

Link to comment
Share on other sites

21 hours ago, MaLd0n said:

is a same hardware in previous post? Ivy Bridge?

Yes 

but with WEG and Lilu 1.3.4 nothing changed. So old and latest WEG nothing changes. Shinkivga=16 or 80 same result. 
when i tried to play a 4k sample file it wouldnt play. 

Edited by Alexander Wang
Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
2 hours ago, Alexander Wang said:

Yes

with old weg kext u can use shikigva=60 or any shikigva bootarg, i tested in many hardware, work good

-Donations-

PayPal HERE - Stripe HERE - Ko-Fi HERE - BuyMeaCoffee HERE - Mercado Livre HERE

Skrill danielnmaldonado@gmail.com - BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

PicPay @danielnmaldonado - PiX @danielnmaldonado@gmail.com

Premium Users HERE - Problems with Paypal HERE

xcd5u2Y.png

New ways to earn money with Linkvertise HERE

Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, MaLd0n said:

with old weg kext u can use shikigva=60 or any shikigva bootarg, i tested in many hardware, work good

config.plist.zipI have Injected Intel, WEG1.3.4 and used Shikgva 16,16,80 all same results. Will not play a 4k video. 4K video is just black. Will play 1080p fine but nothing else. You said correct config. Am I missing something? 

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
3 hours ago, Alexander Wang said:

config.plist.zipI have Injected Intel, WEG1.3.4 and used Shikgva 16,16,80 all same results. Will not play a 4k video. 4K video is just black. Will play 1080p fine but nothing else. You said correct config. Am I missing something? 

u can try with iMac smbios instead?

-Donations-

PayPal HERE - Stripe HERE - Ko-Fi HERE - BuyMeaCoffee HERE - Mercado Livre HERE

Skrill danielnmaldonado@gmail.com - BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

PicPay @danielnmaldonado - PiX @danielnmaldonado@gmail.com

Premium Users HERE - Problems with Paypal HERE

xcd5u2Y.png

New ways to earn money with Linkvertise HERE

Link to comment
Share on other sites

Archive 2.zipAccording to Hacktool It say the Intel is disable. See files. Could this be a problem with my config. Even tho inject Kext is on. Only 32MB are stolen even though it say 1536MB Screen Shot 2020-02-23 at 1.46.19 PM.zip I have included Imac Config to see if that maybe helpful. I used imac13.2 smbios 

I have included Imac Run me files too. 

config.plist 2.zip Send me Axels-Mac-mini.zip

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
6 hours ago, Alexander Wang said:

I have included Imac Run me files too

is wrong if appears here

W2KBFwv.png

 

in Graphics/Displays need appears only ur amd, intel hd appears in ioreg

-Donations-

PayPal HERE - Stripe HERE - Ko-Fi HERE - BuyMeaCoffee HERE - Mercado Livre HERE

Skrill danielnmaldonado@gmail.com - BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

PicPay @danielnmaldonado - PiX @danielnmaldonado@gmail.com

Premium Users HERE - Problems with Paypal HERE

xcd5u2Y.png

New ways to earn money with Linkvertise HERE

Link to comment
Share on other sites

Ok I have changed it in clover to be a headless I gpu. It calls it a Xeon Graphics accelerator. However It will not play back a 4k video that the real MAC will just fine.  Here is the test video I am trying to play. https://www.demolandia.net/4k-video-test/theater/page-1.html . Blue guy in the middle. My 2017 MBP plays it just fine.  In Quicksync if mine is working. it just plays a black screen. Before(IGP present in info) it would show a really laggy video with mismatched audio. 

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

have some solution, take a shot

Quote

shikigva=32 shiki-id=Mac-7BA5B2D9E42DDD94

 

-Donations-

PayPal HERE - Stripe HERE - Ko-Fi HERE - BuyMeaCoffee HERE - Mercado Livre HERE

Skrill danielnmaldonado@gmail.com - BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

PicPay @danielnmaldonado - PiX @danielnmaldonado@gmail.com

Premium Users HERE - Problems with Paypal HERE

xcd5u2Y.png

New ways to earn money with Linkvertise HERE

Link to comment
Share on other sites

JK9cTeC.png?1

That was not enough but I found this https://hackintosher.com/guides/guide-to-fresh-installing-macos-mojave-on-a-hackintosh-10-14/ which helped get it working or at least the 4k video to playback. 

How do you link images to where they show in the post? I have HTML, IMG tags but mine never show like yours? 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
26 minutes ago, Alexander Wang said:

That was not enough but I found this https://hackintosher.com/guides/guide-to-fresh-installing-macos-mojave-on-a-hackintosh-10-14/ which helped get it working or at least the 4k video to playback. 

How do you link images to where they show in the post? I have HTML, IMG tags but mine never show like yours? 

u can test

just copy adress image with right mouse button and pste here

i'm using iMacPro1,1 or MacPro7,1 smbios for hardware accel without any injector or IGPU

-Donations-

PayPal HERE - Stripe HERE - Ko-Fi HERE - BuyMeaCoffee HERE - Mercado Livre HERE

Skrill danielnmaldonado@gmail.com - BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

PicPay @danielnmaldonado - PiX @danielnmaldonado@gmail.com

Premium Users HERE - Problems with Paypal HERE

xcd5u2Y.png

New ways to earn money with Linkvertise HERE

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
1 hour ago, Alexander Wang said:

Is there a way to tell if I have 5.1 audio or a way to enable it? 

i never use it, but work, some people use it, need check

-Donations-

PayPal HERE - Stripe HERE - Ko-Fi HERE - BuyMeaCoffee HERE - Mercado Livre HERE

Skrill danielnmaldonado@gmail.com - BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

PicPay @danielnmaldonado - PiX @danielnmaldonado@gmail.com

Premium Users HERE - Problems with Paypal HERE

xcd5u2Y.png

New ways to earn money with Linkvertise HERE

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
2 minutes ago, Alexander Wang said:

My cpu is not running at full speed. is there something in the config that I am missing? it shows 3.4 GHZ on sys info but it only runs at 1.0GHZ to 1.2 at the most

in ur case need generate a ssdt for good power management

https://www.olarila.com/topic/6451-guide-generate-ssdt-for-power-management-with-ssdtprgen/

and drop CpuPm and Cpu0Ist OEM SSDT if need

-Donations-

PayPal HERE - Stripe HERE - Ko-Fi HERE - BuyMeaCoffee HERE - Mercado Livre HERE

Skrill danielnmaldonado@gmail.com - BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

PicPay @danielnmaldonado - PiX @danielnmaldonado@gmail.com

Premium Users HERE - Problems with Paypal HERE

xcd5u2Y.png

New ways to earn money with Linkvertise HERE

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

fLs8iba.png

-Donations-

PayPal HERE - Stripe HERE - Ko-Fi HERE - BuyMeaCoffee HERE - Mercado Livre HERE

Skrill danielnmaldonado@gmail.com - BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

PicPay @danielnmaldonado - PiX @danielnmaldonado@gmail.com

Premium Users HERE - Problems with Paypal HERE

xcd5u2Y.png

New ways to earn money with Linkvertise HERE

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
5 minutes ago, Alexander Wang said:

I think IOreg is not seeing the SSDTs for PM. 

check ioreg

looks good. generate c3, c6, for good pstates u need refresh some times

-Donations-

PayPal HERE - Stripe HERE - Ko-Fi HERE - BuyMeaCoffee HERE - Mercado Livre HERE

Skrill danielnmaldonado@gmail.com - BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

PicPay @danielnmaldonado - PiX @danielnmaldonado@gmail.com

Premium Users HERE - Problems with Paypal HERE

xcd5u2Y.png

New ways to earn money with Linkvertise HERE

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.





×
  • Create New...