Jump to content
Morganemi

SideCar Black Screen

Recommended Posts

Hello everyone!

I have successfully performed a clean install of Catalina (the official release) with Olarila using OpenCore. (DSDT patched)

Everything works fine so far.

However, I cannot seem to get sidecar to work properly.


When I enable sidecar to show on my iPad Pro it says “Connecting” and then I get a black screen on my iPad Pro. And my hackintosh recognizes there is now a 3rd display. But nothing shows on the iPad Pro but just black.


It goes back to normal after I disconnect sidecar.. Any ideas?


Here are my specs:

MB: GA Z390 Designare

CPU: i9 9900K

RAM: 32GB DDR4 3200MHz

GPU: AMD Radion 560 2Gb

WiFi/BT: BCM94360

Link to comment
Share on other sites

I had a similar issue with you. I managed to install Catalina over my Mojave, and when I tried Sidecar it connected to my iPad 6th gen. BUT the screen quality was very blurry and laggy. :( I read it might have been a HEVC related issue, so i tinkered with some arguments on Whatevergreen and made things worse. It gave my iPad a black screen and after a few minutes, it said "Device Timed Out". To fix this, I re-added the following arguments shikigva=32 shiki-id=Mac-7BA5B2D9E42DDD94 (which was put earlier to solve my missing JPEG Preview on Finder). I'm not sure if this would help you.


MB: Gigabyte B360M

CPU: i5-8400

GPU: RX 560

iGPU BIOS setting was off


I'm still looking for an answer as to why is my current sidecar experience so blurry and laggy. :(

Link to comment
Share on other sites

OK an update. I found this article https://www.tonycrapx86.com/threads/an-idiots-guide-to-lilu-and-its-plug-ins.260063/ and managed to solve my problem after updating my PlatformID


I am using a coffee lake cpu that has a dedicated iGPU although I'm using an dGPU. I turned on my iGPU on BIOS and set my Headless PlatformID as 0x3E920003 and shikigva=60.


Sidecar now runs perfectly for me.

Link to comment
Share on other sites

OK an update. I found this article https://www.tonycrapx86.com/threads/an-idiots-guide-to-lilu-and-its-plug-ins.260063/ and managed to solve my problem after updating my PlatformID


I am using a coffee lake cpu that has a dedicated iGPU although I'm using an dGPU. I turned on my iGPU on BIOS and set my Headless PlatformID as 0x3E920003 and shikigva=60.


Sidecar now runs perfectly for me.

Thanks a lot for your guide!


Now, Sidecar is working, not perfectly, but working!

My screen sometimes has poor quality and works only wired.

Link to comment
Share on other sites

On 11/8/2019 at 6:59 AM, kalilbispo said:

Thanks a lot for your guide!

 

Now, Sidecar is working, not perfectly, but working!

My screen sometimes has poor quality and works only wired.

Sorry to dig up an old forum. Glad you got it working. Does this mean you need a CPU with an iGPU to get Sidecar working? I bought the 9700KF thinking there would be no difference, but it's looking like it actually makes a substantial difference. 


I've got my hackintosh up and running and everything seems to work, except for Sidecar (connects, but screen stays black).

Link to comment
Share on other sites

On 6/2/2020 at 10:44 PM, Ben Nicol said:

Sorry to dig up an old forum. Glad you got it working. Does this mean you need a CPU with an iGPU to get Sidecar working? I bought the 9700KF thinking there would be no difference, but it's looking like it actually makes a substantial difference. 


I've got my hackintosh up and running and everything seems to work, except for Sidecar (connects, but screen stays black).

Dear Ben,

Use a generated DSDT on your EFI partition that solves your problem

Link to comment
Share on other sites

I have I5 9400F + RX 580 4GB with SMBIOS ImacPro 1.1, bootloader is Opencore . Today when I test my Ipad with my Hackintosh by Sidecar. I just got Black Screen. Anybody can help me fix it ???

P/s : i5 9400F dont have IGPU

Edited by LilCe
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.





×
  • Create New...
The popup will be closed in 15 seconds...