Jump to content
tthdm

All USB ports freeze randomly on Mojave

Recommended Posts

Hello guys!


I have a Gigabyte Z390 Aorus Master motherboard with Intel Core i7-9700k processor, and I'm using the built-in UHD630 with macOS Mojave.


I tried to run RunME app, but it gives me this error:

Saving IOReg...

IOREG dump failed. Retrying

Increased delay x2 for IOREG dump. This will take a while...(33 sec)


I'm using the Mojave Olarila 10.14.4 image and this is my EFI: https://github.com/Sloth404/Z390-Aorus-Master-Mojave-Hackintosh


All of the USB Ports freeze randomly, and whatever I do (e.g. unplug devices, then plug in again), the usb ports won't work, until i restart my computer.


Do you have any solution, or idea?

Link to comment
Share on other sites

replace that clover folder from here using anothers efi will cause issues https://Olarila.com/forum/viewtopic.php?f=28&t=8222

AMD Ryzen 7 3700X, MSI MPG X570 Gaming Plus, Corsair Vengeance RGB PRO 16GB DDR4 3200MHz, Sapphire rx 5700 XT, fractal celcius s36

:superman:superman

HP Notebook - 15-ay028ca (Touch), 16 GB 2133 MHz DDR4, Intel HD Graphics 520 1536 MB

Asus z97-c i5, i5 4460, 32 GB 1648 MHz DDR3, Radeon RX 560 4096 MB, Corsair H75 Liquid CPU Cooler

Link to comment
Share on other sites

add these to your config with clover config

-10.14.4, 10.14.5


com.apple.iokit.IOUSBHostFamily

83FB0F0F 870B0400 00

83FB3F0F 870B0400 00

USB Port Limit Patch 1 ©PMHeart

10.14.4,10.14.5


com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI

4183FF0F 0F839404 0000

4183FF3F 0F839404 0000

USB Port Limit Patch 2 ©PMHeart

10.14.4,10.14.5


com.apple.iokit.IOUSBHostFamily

83E30FD3 E34109DF

83E33FD3 E34109DF

USB Port Limit Patch 3 ©PMHeart

10.14.4,10.14.5


Added in 53 seconds:

copy your efi folder an upload it an i can look at it with out the run me

AMD Ryzen 7 3700X, MSI MPG X570 Gaming Plus, Corsair Vengeance RGB PRO 16GB DDR4 3200MHz, Sapphire rx 5700 XT, fractal celcius s36

:superman:superman

HP Notebook - 15-ay028ca (Touch), 16 GB 2133 MHz DDR4, Intel HD Graphics 520 1536 MB

Asus z97-c i5, i5 4460, 32 GB 1648 MHz DDR3, Radeon RX 560 4096 MB, Corsair H75 Liquid CPU Cooler

Link to comment
Share on other sites

as i thought you did not have the proper patches use this

CLOVER.zip

AMD Ryzen 7 3700X, MSI MPG X570 Gaming Plus, Corsair Vengeance RGB PRO 16GB DDR4 3200MHz, Sapphire rx 5700 XT, fractal celcius s36

:superman:superman

HP Notebook - 15-ay028ca (Touch), 16 GB 2133 MHz DDR4, Intel HD Graphics 520 1536 MB

Asus z97-c i5, i5 4460, 32 GB 1648 MHz DDR3, Radeon RX 560 4096 MB, Corsair H75 Liquid CPU Cooler

Link to comment
Share on other sites

have you updated your bios an adjusted it

Load Optimized Defaults

If your CPU supports VT-d, disable it

If your system has CFG-Lock, disable it

If your system has Secure Boot Mode, disable it

Set OS Type to Other OS

If your system has IO SerialPort, disable it

Set XHCI Handoff to Enabled

AMD Ryzen 7 3700X, MSI MPG X570 Gaming Plus, Corsair Vengeance RGB PRO 16GB DDR4 3200MHz, Sapphire rx 5700 XT, fractal celcius s36

:superman:superman

HP Notebook - 15-ay028ca (Touch), 16 GB 2133 MHz DDR4, Intel HD Graphics 520 1536 MB

Asus z97-c i5, i5 4460, 32 GB 1648 MHz DDR3, Radeon RX 560 4096 MB, Corsair H75 Liquid CPU Cooler

Link to comment
Share on other sites

[ref]MaLd0n[/ref], I can't run runme, because it stuck at this:

Saving IOReg...

IOREG dump failed. Retrying

Increased delay x2 for IOREG dump. This will take a while...(33 sec)


And I gave every permission that the app asked for. IORegistryExplorer just freezes.

Link to comment
Share on other sites

[ref]MaLd0n[/ref], this is my current EFI, the usb still freezes and the run me still freeze at IOReg. Can you help me? I can't work right now, because of this error. And the worst thing in this is that other people can use their config with this EFI and MBO, just I am who can't. [ref]MaLd0n[/ref],

EFI.zip

Link to comment
Share on other sites

[ref]MaLd0n[/ref], still freezes, and I have no idea where I should click on save, because there isn't any save button in RunME and IORegistryExplorer and any Registry tool freezes and won't open, won't pop up, just freeze, then I should force exit of them, but force exit is freezing too.

Link to comment
Share on other sites

[ref]MaLd0n[/ref], a reinstall solved this problem, but my usb is still freezing... :( what should I do?

The most irritating in this is the fact that other people with this config can use hackintosh easily, but I can't with the exact same EFI and OS.. :/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.





×
  • Create New...
The popup will be closed in 15 seconds...