Jump to content
lobato

Post Install - Fine tune Dell N5110

Recommended Posts

Hello,


I first tried to install Yosemite and was ok.

But then I got a High Sierra successfully running on my laptop (Dell N5110).


I'm using a DSDT patch provided by MaLd0n (https://Olarila.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=1131&p=58200#p58200).


What I have changed:

  • updated FakeSMC to get sensors - OK

  • changed audio inject id (in config) - OK

  • flag addPNFL (in config) - OK, but I can only change accessing the menu and using sliding bar. Fn+F2/F3 only works for the first "tick" and then stops and does not work anymore.

  • battery icon - OK, although my battery is NOT working properly anymore. I have a 18%-20% indication.

  • I run ssdtPRgen and added SSDT to patch folder - OK? (I don't know how to check if its having any effect OR if it is correct);

 


What I want to do is to change some flags and patches I think is not needed anymore in config.plist.

For example,

[change EHC1 to EH01]: pattern 45484331, bin not found / already patched!

Do I still need all those patches?


The most important would be to get all USB ports working.

There are 3 usb ports, but only ONE is working.



I have tried Clover post install folder for series 6, but I have problems using that and can't get the system running.

I also tried disabling some flags but then the sound doesn't work, or the backlight, or I get a kernel panic...


I appreciate any help.

Sendme.zip

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

ur usb 3 is not intel, u can use generic xhci, but in new system kext cause some problems


about patches, u can stay with it, clover just check if need


Brightness, u can try with AppleBacklightInjector.kext

Support Olarila Vanilla Hackintosh by making a donation HERE

About Premium Users you can check HERE

Problems with Paypal HERE

Link to comment
Share on other sites

On 8/17/2018 at 11:35 PM, lobato said:

Hello,

 

I first tried to install Yosemite and was ok.

But then I got a High Sierra successfully running on my laptop (Dell N5110).

 

I'm using a DSDT patch provided by MaLd0n (https://Olarila.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=1131&p=58200#p58200).

 

What I have changed:

 

  • updated FakeSMC to get sensors - OK

 

 

  • changed audio inject id (in config) - OK

 

 

  • flag addPNFL (in config) - OK, but I can only change accessing the menu and using sliding bar. Fn+F2/F3 only works for the first "tick" and then stops and does not work anymore.

 

 

  • battery icon - OK, although my battery is NOT working properly anymore. I have a 18%-20% indication.

 

 

  • I run ssdtPRgen and added SSDT to patch folder - OK? (I don't know how to check if its having any effect OR if it is correct);

 

 

 

What I want to do is to change some flags and patches I think is not needed anymore in config.plist.

For example,

 

Do I still need all those patches?

 

The most important would be to get all USB ports working.

There are 3 usb ports, but only ONE is working.

 

 

I have tried Clover post install folder for series 6, but I have problems using that and can't get the system running.

I also tried disabling some flags but then the sound doesn't work, or the backlight, or I get a kernel panic...

 

I appreciate any help.

Sendme.zip 3.5 MB · 11 downloads

Please share this solution for me I am facing same problem . please share

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.





×
  • Create New...
The popup will be closed in 15 seconds...