Jump to content
mek21

Beta 4 update fails with OC/Clover revisions

Recommended Posts

Thank you for the work in producing all of the different hardware versions, but regret to inform that the following OC and Clover updates fail to boot Ventura DV beta 4 update.

https://olarila.com/files/CLOVER1/EFI Clover Serie 100.200.zip
https://www.olarila.com/files/OPENCORE.MOD1/EFI.Opencore.NoteBook.SkyLake.Ventura.MOD.zip

First reboot after update from beta 2 to beta 4 fails with KP (ACPICPU) using OC, and hangs/stalls with Clover.

The DV beta 4 update fails to run and complete.

Beta 2 boots to desktop with  https://www.olarila.com/files/OPENCORE.MOD1/EFI.Opencore.NoteBook.SkyLake.Ventura.MOD.zip

Noticed that Lapic was enabled in OC but not in Clover.

cpus=1 boot argument did not resolve the issue.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hello MaLdOn:

OC updated to 084 with Lilu 1.6.2 and VirtualSMC 1.3.0

I made some modificaions to your OC EFI downloaded from here: https://www.olarila.com/files/OPENCORE.MOD1/EFI.Opencore.NoteBook.SkyLake.Ventura.MOD.zip and got it to boot past the ACPICPU prior issue and to start the update process from Ventura developer beta 2 to beta 4.

The update then spontaneously reboots after about 30 seconds after an on screen message pertaining to IOPlatform, and does not complete the first reboot update segment.

 

I have not been able to find a working EFI for Ventura beta 4 /840G4 skylake after considerable searching.

Do anyone have a working 840 G4 OC EFI that boots beta 4?

Do you have any ideas what could be causing this update failure issue?

Would it help for me to post an OC EFI that boots Ventura beta 2?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

21 hours ago, mek21 said:

Hello MaLdOn:

OC updated to 084 with Lilu 1.6.2 and VirtualSMC 1.3.0

I made some modificaions to your OC EFI downloaded from here: https://www.olarila.com/files/OPENCORE.MOD1/EFI.Opencore.NoteBook.SkyLake.Ventura.MOD.zip and got it to boot past the ACPICPU prior issue and to start the update process from Ventura developer beta 2 to beta 4.

The update then spontaneously reboots after about 30 seconds after an on screen message pertaining to IOPlatform, and does not complete the first reboot update segment.

 

I have not been able to find a working EFI for Ventura beta 4 /840G4 skylake after considerable searching.

Do anyone have a working 840 G4 OC EFI that boots beta 4?

Do you have any ideas what could be causing this update failure issue?

Would it help for me to post an OC EFI that boots Ventura beta 2?

 

 

 

How did you do about the error َAppleacpicpu I have the same problem in my Kaby lake notebook thx

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.





×
  • Create New...

Hey! Welcome to Olarila.com  Please Disable Your ADBlocker!

3vHSCmh.png

The popup will be closed in 15 seconds...