Jump to content
Hà Anh

CMOS system time counter not working after update Monterey

Recommended Posts

Hi All

I installed new hackintosh monterey using olarila clover efi 

--CHIPSET SERIES 10, 20 (SKYLAKE / KABYLAKE)

https://tinyurl.com/4zavds3z

All thing working perfect but when i shutdown or restart hackintosh, system time counter in bios stuck and not increase 

I must remove and place cmos battery again if i want to counter working

but everytime i shutdown hackintosh, all above problem stuck again

My specs: 

Msi z170 tomahawk motherboard 

Intel core i7 6700 skylake chipset 

Intel hd 530 

No external gpu

Here is Run_me file 

https://drive.google.com/file/d/1uLxGXINMEanevJT2gLg6cV1IS7BA3Q4e/view?usp=sharing

Please help me

Edited by Hà Anh
Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

use updated folder with this video patch and change smbios

Quote

<key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key>
            <dict>
                <key>#framebuffer-patch-enable</key>
                <data>AQAAAA==</data>
                <key>AAPL,ig-platform-id</key>
                <data>AAASGQ==</data>
                <key>device-id</key>
                <data>EhkAAA==</data>
                <key>framebuffer-unifiedmem</key>
                <data>AADw/w==</data>
            </dict>

don't add ssdts, use only olarila efi folder opencore, clover efi folders need update

-Donations-

PayPal HERE - Stripe HERE - Ko-Fi HERE - BuyMeaCoffee HERE - Mercado Livre HERE

Skrill¬†[email protected]

BTC 1BDzsV4bw3DVCiffFAeNKsdEzqkPXNVrXR

ETH BSC BEP20 0xb57cfdfa371fad1981910f0e8332409ab99f74d9

BNB 0x10D1d656eCa00bD521f9b4A43B83098B8142e115

USDT BSC BEP20 0xb57cfdfa371fad1981910f0e8332409ab99f74d9

USDT TRC20 TUR6Z9AVS4AYzqPnULoHrfFvppRbhXmNbZ

PicPay @danielnmaldonado

PiX¬†@[email protected]

Problems with Paypal HERE

xcd5u2Y.png

Sign up for a Bybit account and claim exclusive rewards HERE

New ways to earn money with Linkvertise HERE

Link to comment
Share on other sites

I disabled sta rtc patch in config.plist and problem sloved 

But sometimes after shutdown/restart and start hackintosh again, after login 1 or 2 minutes, my hackintosh random freezes

-> I push shutdown button and hard shutdown computer 

Sometimes my hackintosh login and working perfect 

I don't known why 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.





×
  • Create New...