Jump to content
THpubs

Takes a very long time to boot after installing audio kext

Recommended Posts

I just installed the Realtec ALC662 Audio Kext from here :http://www.osx86.net/downloads.php?do=file&id=3293


After installing it using the KextBeast, the audio works but the booting takes a very long time. When im in the login screen, I can't use the mouse. Also when im typing the password I can't see the dots (can't see it typing). But if I blindly type the password and hit enter, after a long time (about 20 seconds), it goes to the desktop. How to fix this?

Link to comment
Share on other sites

I just installed the Realtec ALC662 Audio Kext from here :http://www.osx86.net/downloads.php?do=file&id=3293


After installing it using the KextBeast, the audio works but the booting takes a very long time. When im in the login screen, I can't use the mouse. Also when im typing the password I can't see the dots (can't see it typing). But if I blindly type the password and hit enter, after a long time (about 20 seconds), it goes to the desktop. How to fix this?

repair the permissions and rebuild your cache.

boot with -v (verbose mode) observe that line stands.

and I return with a printscreen in verbose mode.

btn_donate_SM.gif
Link to comment
Share on other sites

repair the permissions and rebuild your cache.

boot with -v (verbose mode) observe that line stands.

and I return with a printscreen in verbose mode.

 


Still not working :(


Here's a screenshot :


8252327410_40a53b8513.jpg

DSC04747 by EApubs, on Flickr


Before it displayed the last line (the ethernet line), it took a long time (several seconds (like 20 seconds...)). After that I get the login screen. Before I installed audio kext, I installed the network kext and it worked fine. Didn't got this delay before with the network.


After this boot screen is finished, it gives the mac login screen. In here, I won't et the mouse pointer. When I type the password, I can't see the password. But if I type the password (i can't see the dots, nothing is happening) and hit enter blindly, it will go to the desktop in about 2 minutes! But the sound is now working!

Link to comment
Share on other sites

hello


must test without the audio kext


if work good , that kext is not good for ML.


i think is a snow leopard kext


u problems start with audio kext, so remove it


and test


good hack

PB Easy Note TM 86 - i5 430 M - H55M - Ram - 6 GB - Alc272 - Radeon HD 5470 512 QE/CI

Lenovo G500 - i5 3230m - HM77 - Ram - 8 GB - Conexant audio - HD 4000

My OS X Files 

Link to comment
Share on other sites

hello


must test without the audio kext


if work good , that kext is not good for ML.


i think is a snow leopard kext


u problems start with audio kext, so remove it


and test


good hack

 

When removed, things are working fine. The kext say its OSX 10.8.2... Also tried another kext for audio and that one also gave the same problem :(

Link to comment
Share on other sites

I see HDAEnabler messages twice on your picture, maybe you have it in two places?


Try using HDEF patch in DSDT instead of HDAEnabler.

Donation with Paypal | Mercado Livre | Premium and Donators Users | Installation GUIDE

Donation with BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

Donation with PicPay @danielnmaldonado

Donated? Send me PM with files or use DSDT Patch Requests

Link to comment
Share on other sites

I see HDAEnabler messages twice on your picture, maybe you have it in two places?


Try using HDEF patch in DSDT instead of HDAEnabler.

 

Can you please tell me how to do it? After installing OSX, I didn't deal with DSDT files (Don't know how). Installed easy beast and the chameleon boot loader (the pkg)

Link to comment
Share on other sites

I told you before

Apply HDEF patch in DSDT with layout-id 12 (0x0C).

This kext won't work with 0x296, it must be 0x0C.

dsdt.aml.zip

Donation with Paypal | Mercado Livre | Premium and Donators Users | Installation GUIDE

Donation with BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

Donation with PicPay @danielnmaldonado

Donated? Send me PM with files or use DSDT Patch Requests

Link to comment
Share on other sites

Hi, I just pasted the patched dsdt.aml to the Extra folder while using the audio Kext (I linked in the first post). After rebooting, the system won't start. It got stuck in the boot screen. Then I used the installer USB's terminal and remved the Kext and replaced the AppleHDA kext with the original one. Still its not booting :( Then I removed both the Kext (added the original one) and also deleted the dsdt.aml. Still the system won't boot. Tried the safemode (-x) and tried the boot flags (DSDT=No -f -v)... Still not working!


Here are some screenshots :


1) In here, I used the pernacabeluda's DSDT and the patched AppleHDA kext:


8253261123_052f99efd2.jpg

DSC04765 by EApubs, on Flickr


2) In here, I used Mirone's DSDT with the original AppleHDA kext that came with the OS:


8253257001_93494ec7a8.jpg

DSC04766 by EApubs, on Flickr


3) After removing the DSDT and even trying the safe mode, I get this :


8254325756_c93dac508c.jpg

DSC04768 by EApubs, on Flickr

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.





×
  • Create New...
The popup will be closed in 15 seconds...