Jump to content
Katairu

Problem installin Mojave

Recommended Posts

Hello bros... well it is right to say that suicide is coming...


Here are my components:


- Asus Prime H370M-Plus

- Intel Core i7 8100

- Crucial Ballistix Sports LT 2*8

- HDD Seagate Barracuda ST3000DM008


Ok go to the BIOS settings:


First Load Optimized Defaults

and then

  • Disable VT-d

    Disable Secure Boot Mode

    Set OS Type Other

    Turn off internal Serial port

    Turn off Network stack for boot

    Enable HD Audio

    Disable decode over 4G

    Set Primary Display to iGPU

    Set DMVT pre-alloc to 64MB

    Set USB legacy to enabled

    Activate XMP profile 1

 

I use this image: Download Olarila Mojave 10.14.3

Burn it at USB with https://etcher.io/


So, when boot from the USB, the process starts, all normal, but there comes a point where it is "turn off" and in quotes because the computer is still on, but I have no video signal ...



any kind of help would be good...

Link to comment
Share on other sites

[ref]Katairu[/ref], this is unacceptable phrase "Hello bros... well it is right to say that suicide is coming.." as it something not to joke about

for bios you use these settings

Load Optimized Defaults

If your CPU supports VT-d, disable it

If your system has CFG-Lock, disable it

If your system has Secure Boot Mode, disable it

Set OS Type to Other OS

If your system has IO SerialPort, disable it

Set XHCI Handoff to Enabled

an boot from f8 for bios boot manager an select UEFI usb

an is best ti install on ssd NOT on hdd as the file system for mojave is apfs

https://Olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685

AMD Ryzen 7 3700X, MSI MPG X570 Gaming Plus, Corsair Vengeance RGB PRO 16GB DDR4 3200MHz, Sapphire rx 5700 XT, fractal celcius s36

:superman:superman

HP Notebook - 15-ay028ca (Touch), 16 GB 2133 MHz DDR4, Intel HD Graphics 520 1536 MB

Asus z97-c i5, i5 4460, 32 GB 1648 MHz DDR3, Radeon RX 560 4096 MB, Corsair H75 Liquid CPU Cooler

Link to comment
Share on other sites

this is unacceptable phrase "Hello bros... well it is right to say that suicide is coming.." as it something not to joke about

 

Ok.. I really sorry for that... Like we say in Mexico, "chingo mi a mi madre y estamos a mano".. something like "Shit on me and we are even", not my intention to insult to anyone.


So, there's a possibility that works with HDD, while I'm buying an SSD, because I assume with sdd is so much easier get a functional config... I gonna try again with the config you gave me, and will take some images of the messages appears...


and again... truly sorry...

Link to comment
Share on other sites

no worries 8-) hdd is just slow like turtle no special config all same just less performance

AMD Ryzen 7 3700X, MSI MPG X570 Gaming Plus, Corsair Vengeance RGB PRO 16GB DDR4 3200MHz, Sapphire rx 5700 XT, fractal celcius s36

:superman:superman

HP Notebook - 15-ay028ca (Touch), 16 GB 2133 MHz DDR4, Intel HD Graphics 520 1536 MB

Asus z97-c i5, i5 4460, 32 GB 1648 MHz DDR3, Radeon RX 560 4096 MB, Corsair H75 Liquid CPU Cooler

Link to comment
Share on other sites

:wallbash


I just finish the probe... the same status, I took some pictures and I hope works to solve to break the wall that doesn't let me pass to the promise land...

 

http://subirimagen.me/uploads/20190217193017.JPG
http://subirimagen.me/uploads/20190217193057.JPG
http://subirimagen.me/uploads/20190217193118.JPG

 

after last image, the monitor turned off but the machine stills on and working... Advice?

Link to comment
Share on other sites

what gpu are you using as it says h300?


Added in 1 minute 9 seconds:

also use dvi or hdmi cables only

AMD Ryzen 7 3700X, MSI MPG X570 Gaming Plus, Corsair Vengeance RGB PRO 16GB DDR4 3200MHz, Sapphire rx 5700 XT, fractal celcius s36

:superman:superman

HP Notebook - 15-ay028ca (Touch), 16 GB 2133 MHz DDR4, Intel HD Graphics 520 1536 MB

Asus z97-c i5, i5 4460, 32 GB 1648 MHz DDR3, Radeon RX 560 4096 MB, Corsair H75 Liquid CPU Cooler

Link to comment
Share on other sites

download this pack an add emuvariableuefi-64 to the drivers64uefi folder an try again if not try other others such as 2. Aptiofixdrv + emuvariable 3. Aptiofix2drv +emuvariable 4. Aptiofix3drv+emuvariable

http://Olarila.com/forum/download/file.php?id=18108

AMD Ryzen 7 3700X, MSI MPG X570 Gaming Plus, Corsair Vengeance RGB PRO 16GB DDR4 3200MHz, Sapphire rx 5700 XT, fractal celcius s36

:superman:superman

HP Notebook - 15-ay028ca (Touch), 16 GB 2133 MHz DDR4, Intel HD Graphics 520 1536 MB

Asus z97-c i5, i5 4460, 32 GB 1648 MHz DDR3, Radeon RX 560 4096 MB, Corsair H75 Liquid CPU Cooler

Link to comment
Share on other sites

download this pack an add emuvariableuefi-64 to the drivers64uefi folder an try again if not try other others such as 2. Aptiofixdrv + emuvariable 3. Aptiofix2drv +emuvariable 4. Aptiofix3drv+emuvariable

http://Olarila.com/forum/download/file.php?id=18108

 

ok here's the thing... do you know John Travolta's meme? well, that's exactly what I look like right now, I know what I need to do, but I don't how I gonna do it...


Fun fact 1: I only have one windows 10 notebook to work.

fun fact 2: The only person who maybe is able to lend me his MacBook is 2 hours far from where I am...


So... I'm in a deep hole, unless exists a way to do everything you said to me under a windows machine... :help:help

Link to comment
Share on other sites

read in my post there is a link there on how to use windows to mount the efi no need for real mac

https://Olarila.com/forum/viewtopic.php?f=80&t=8919

AMD Ryzen 7 3700X, MSI MPG X570 Gaming Plus, Corsair Vengeance RGB PRO 16GB DDR4 3200MHz, Sapphire rx 5700 XT, fractal celcius s36

:superman:superman

HP Notebook - 15-ay028ca (Touch), 16 GB 2133 MHz DDR4, Intel HD Graphics 520 1536 MB

Asus z97-c i5, i5 4460, 32 GB 1648 MHz DDR3, Radeon RX 560 4096 MB, Corsair H75 Liquid CPU Cooler

Link to comment
Share on other sites

read in my post there is a link there on how to use windows to mount the efi no need for real mac

https://Olarila.com/forum/viewtopic.php?f=80&t=8919

 

ok here I am again... it's imperative that my bosses understand I need free time to work in my hackintosh :D


I try with emuvariableuefi-64 and didn't work, just can't boot from usb...


in order to have some perspective I gonna put in here the content on the clover folder in the usb stick:

 

15mog11.png

2yljign.png

2mdjwg3.png

 

Update:


I surrender to mojave usb stick at the moment... I tried with Olarila's High Sierra 10.13.6 17G2208 8th Intel Processors... In this ocation in BIOS config just load optimized defaults and changed options as follow:


Graphics Initial Display to CPU Graphics

Periphelrals - USB Configuration - XHCI Hand-off to ENABLE by default

VT-d to DISABLE by default

DVMT Pre-Allocated to 128M

Iternal Serial port disabled

Wake On Lan to DISABLE


Whit those changes in the clover bootloader, go to options->Graphics Injector and change the ID's to 0x3E918086 because by default appears 0x00000000.. ok, next I changed the boot args, by default args are: dart=0 -v keepsyms=1 npci=0x2000 debug=0x100 kext-dev-mode=1 -no_compat_check and clear all and put just kext-dev-mode=1 nv_disable=1 -v -lilubeta


I have to admit there's was a little hope in my heart :cry: well after that changes and surprisingly it works :shock::o then I follow the steps for format the disk partition to APFS and starts the installation... everything was fine until arrive to the next part:


vgiwyw.jpg


The image says "less than a minute remaining" so just wait :whistle and wait :whistle and wait :whistle and nothing happen.... the mouse was freeze by the way... so, I'm stuck in there... :help:help

Link to comment
Share on other sites

UPDATE...


I follow this three part tutorial...

PART 1 Link : https://youtu.be/_CXkaVbSUDc
PART 2 Link : https://www.youtube.com/watch?v=emXjR-Mmypg&t=89s
PART 3: Link : https://youtu.be/IrE3jfTPZM0

at the end I can install Mojave using Olarila mojove image and replacing EFI folder with the one of the tutorial... so, when I finally arrive to part 3, wich is the one where I need to replace EFI folder from EFI partition, I get notice that there's no EFI partition... and the only thing comes to my mind is... WTF!!! where the hell is the EFI partition?...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.





×
  • Create New...
The popup will be closed in 15 seconds...