Jump to content
Justin.Reinhart

Dell Latitude E6510 Clover UEFI Boot

Recommended Posts

I've come a long way! But I'm having a Clover EFI boot issue vs Mac 10.8.0 on the hard drive. When I use Clover and attempt to boot the "MAC-OSX" partition on my drive, I get a BLACK SCREEN. No cursor. No activity whatsoever.


Some facts:

- HD is pure GPT

- Clover is installed and boots at \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi

- Clover has no issue booting Windows 7 on the hard drive

- Clover immediately shows a black screen when choosing to boot Mac 10.8.0 on the hard drive (key issue)

- Clover also immediately shows a black screen when choosing to boot Mac unishit 10.8.0 USB stick

- MAC-OSX HD partition was installed and setup using unishit 10.8.0 USB stick.

- MAC-OSX HD partition can be booted by tapping F12, choosing Legacy USB boot to unishit 10.8.0 USB stick, and then targeting MAC-OSX HD partition. Thus, clearly this installation is bootable, just not when using Clover as the entry point.

- I rely on this unishit 10.8.0 USB drive to boot my mac environment. I'm trying to switch to Clover EFI.

- I can combo update to 10.8.4. Going to 10.8.5 breaks my wifi.

- I cannot jump straight to mavericks yet. When I boot the Clover EFI Mavericks USB, the install GUI doesn't show up (laptop reboots just before shown). To troubleshoot this I first need to have a working mac environment that doesn't rely on my USB stick so that I have a spare USB to make changes to


Honestly I have no idea how to proceed. I have googled for hours trying to find out how to troubleshoot but I've found nothing.

Link to comment
Share on other sites

I was using Clover Configurator and somehow Clover's plist got corrupted or massively changed and suddenly I got a little further.


- I no longer get stuck on a black screen when selecting Mac.

- I will get the black screen seemingly if I enable anything related to DSDT "fixes"

- New issue: When attempting to boot mac from hard drive using Clover, it starts to load, I see a white screen for 3-10 seconds, then I see rainbow screen tears for a quarter of a second and my laptop reboots. I have not been able to fix this after hours of googling.

- As usual, booting with unishit 10.8.0 USB stick still works.

Link to comment
Share on other sites

hello


we don´t give any support to " beast " tools..


u can find here in forum several images .. our images.. and how to prepare ..


and many info about ur problems ..


good hack

PB Easy Note TM 86 - i5 430 M - H55M - Ram - 6 GB - Alc272 - Radeon HD 5470 512 QE/CI

Lenovo G500 - i5 3230m - HM77 - Ram - 8 GB - Conexant audio - HD 4000

My OS X Files 

Link to comment
Share on other sites

How did you get your Dell e6510 to boot in UEFI


Dell E6510 with A16 Bios

Hackintosh Yosemite 10.10.2


I installed Ubuntu and the EFI is Fat16 and not Fat32


Edit:

I used Parted Magic to format EFI to Fat32, deleted Windows and Ubuntu partitions and Clover is working in UEFI. Dell E6510 may not read Fat16.


Now reinstall Windows 7 x64

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.





×
  • Create New...
The popup will be closed in 15 seconds...