Jump to content
lucke77

Upgrade to 10.6.8 on my Acer 6930G?!?!?

Recommended Posts

Hi guys, Now my problem is: upgrade to 10.6.8 on my Acer 6930G ...


With 10.6.7, no problems, patched dsdt, audio and network functioning, and sleep ok. After the update with 10.6.8 combo, I reinstalled: iopcifamily.kext fix and AppleACPIPlatform.kext. Information taken from this thread:

http://www.tonycrapx86.com/viewtopic.php?f=34&t=22886

I repaired permissions but no boot. Freeze the apple logo and nothing ...

Tips ...


P.S. I also tried multishit 3.8, but nothing...

Asus M12F - i9 10900k - RAM 32GB - RX5700XT SE Nitro+ 8GB - BS 11.1

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Boot in verbose mode (-v) and look where it stops.

Donation with Paypal HERE

Donation with Stripe HERE

Donation with BuyMeaCoffee HERE

Donation with Mercado Livre HERE

Donation with Binance 0xdbe48ef6b158f1dd0035d7f49555c99e52f72714

Donation with BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

Donation with PicPay @danielnmaldonado

Donation with PiX @danielnmaldonado@gmail.com

Link to comment
Share on other sites

I boot-v and-v-x, as before ... nothing to do ...

My doubt is the SMBIOS ... MacBook Pro 8.1 was set as ...

Somewhere I read that it created problems with the update ...

MacPro 3.1 Should be fine ...

I do not understand ...

Asus M12F - i9 10900k - RAM 32GB - RX5700XT SE Nitro+ 8GB - BS 11.1

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

I read about SMBIOS problems in Lion

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=265219


What are the last messages in boot verbose?

Donation with Paypal HERE

Donation with Stripe HERE

Donation with BuyMeaCoffee HERE

Donation with Mercado Livre HERE

Donation with Binance 0xdbe48ef6b158f1dd0035d7f49555c99e52f72714

Donation with BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

Donation with PicPay @danielnmaldonado

Donation with PiX @danielnmaldonado@gmail.com

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

I ask again, what are the last messages in boot verbose? (without -x, just -v)

Donation with Paypal HERE

Donation with Stripe HERE

Donation with BuyMeaCoffee HERE

Donation with Mercado Livre HERE

Donation with Binance 0xdbe48ef6b158f1dd0035d7f49555c99e52f72714

Donation with BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

Donation with PicPay @danielnmaldonado

Donation with PiX @danielnmaldonado@gmail.com

Link to comment
Share on other sites

oldanapalm,

The last boot-v stopped, and the messages are:

FakeSMCDevice: 17 preconfigured keys added:

FakeSMCDevice: succesfully initialized

com.apple.AppleFSCompressionTypeZlib kmod start.com


First, the messages were related to the PCI configuration procedure. The last one was:

[PCI configuration end]


I'm sorry oldanapalm, but osx does not know very, very much ... :cry:

Asus M12F - i9 10900k - RAM 32GB - RX5700XT SE Nitro+ 8GB - BS 11.1

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

I don't understand. So it boots fine in verbose, but without -v it stays at the apple screen?

Donation with Paypal HERE

Donation with Stripe HERE

Donation with BuyMeaCoffee HERE

Donation with Mercado Livre HERE

Donation with Binance 0xdbe48ef6b158f1dd0035d7f49555c99e52f72714

Donation with BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

Donation with PicPay @danielnmaldonado

Donation with PiX @danielnmaldonado@gmail.com

Link to comment
Share on other sites

I don't understand. So it boots fine in verbose, but without -v it stays at the apple screen?

It is strange ... every 5 / 6-v boot, only 1 can do a normal boot.

If I did not start in-v mode, many times it stops on the Apple Logo screen ...

Asus M12F - i9 10900k - RAM 32GB - RX5700XT SE Nitro+ 8GB - BS 11.1

Link to comment
Share on other sites

Now, when i boot, it's possible only in verbose mode, the procedure stops to:


FakeSMCDevice: 17 preconfigured keys added

FakeSMCDevice: succesfully initialized


Do you think, is necessary to do a clean installation with a 10.6.8 Combo re-update, following a right procedure?

Asus M12F - i9 10900k - RAM 32GB - RX5700XT SE Nitro+ 8GB - BS 11.1

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

No idea, I never saw such a thing.


Did you try booting after update without replacing IOPCIFamily and AppleACPIPlatform? If it hangs at "PCI configuration begin" you can try "npci=0x2000" as boot flag.


http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=181293&st=920&p=1706503entry1706503


Do you have SMboardproduct in SMBIOS?

Donation with Paypal HERE

Donation with Stripe HERE

Donation with BuyMeaCoffee HERE

Donation with Mercado Livre HERE

Donation with Binance 0xdbe48ef6b158f1dd0035d7f49555c99e52f72714

Donation with BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

Donation with PicPay @danielnmaldonado

Donation with PiX @danielnmaldonado@gmail.com

Link to comment
Share on other sites

No idea, I never saw such a thing.


Did you try booting after update without replacing IOPCIFamily and AppleACPIPlatform? If it hangs at "PCI configuration begin" you can try "npci=0x2000" as boot flag.


http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=181293&st=920&p=1706503entry1706503


Do you have SMboardproduct in SMBIOS?

 

Yes, my SMboardproduct is: Mac Pro 3.1

Asus M12F - i9 10900k - RAM 32GB - RX5700XT SE Nitro+ 8GB - BS 11.1

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

SMboardproduct should be something like Mac-F42C88C8.


It may not be the cause of your problem, but on a laptop you should use a MacBookPro SMBIOS.

Donation with Paypal HERE

Donation with Stripe HERE

Donation with BuyMeaCoffee HERE

Donation with Mercado Livre HERE

Donation with Binance 0xdbe48ef6b158f1dd0035d7f49555c99e52f72714

Donation with BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

Donation with PicPay @danielnmaldonado

Donation with PiX @danielnmaldonado@gmail.com

Link to comment
Share on other sites

I updated to 10.6.8 from 10.6.3 (Retail DVD version). I used your advice oldnapalm. Thanks again! The only problems I have now, are: USB Card Reader Integrated, which worked well in 10.6.7, using the package Apple Storage DriversV2 from:


http://www.kexts.com/downloads.php?do=file&id=618


I tried replacing AppleStorageDrivers.kext and AppleSDXC.kext with versions of 10.6.7, but nothing. For Audio, if I use the AppleHDA.kext patched with Enabler + Legacy versions of 10.6.7 no sounds... Voodoo? Some help-advice?

Thanks ...

Asus M12F - i9 10900k - RAM 32GB - RX5700XT SE Nitro+ 8GB - BS 11.1

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Donation with Paypal HERE

Donation with Stripe HERE

Donation with BuyMeaCoffee HERE

Donation with Mercado Livre HERE

Donation with Binance 0xdbe48ef6b158f1dd0035d7f49555c99e52f72714

Donation with BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

Donation with PicPay @danielnmaldonado

Donation with PiX @danielnmaldonado@gmail.com

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Do NOT edit idProduct and idVendor that are under IOProviderMergeProperties, those are the injected values.

Donation with Paypal HERE

Donation with Stripe HERE

Donation with BuyMeaCoffee HERE

Donation with Mercado Livre HERE

Donation with Binance 0xdbe48ef6b158f1dd0035d7f49555c99e52f72714

Donation with BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

Donation with PicPay @danielnmaldonado

Donation with PiX @danielnmaldonado@gmail.com

Link to comment
Share on other sites

Do NOT edit idProduct and idVendor that are under IOProviderMergeProperties, those are the injected values.

 

Thanks, I edited the info.plist as you suggest me. And now it works.

For suond, I tried again to make a list of verbs functioning, I had already followed the tutorial from The King sometimes, trying to patch the AppleHDA, but nothing. Now I followed your tutorial and I can have a working kext to 90 percent, because as usual the fuc... internal mic, does't want to work (I have an HDMI output on the left side of the notebook). I read somewhere that may be in conflict ...

My verbs list:

 

01271c20 01271d01 01271eA3 01271f59
01471c10 01471d01 01471e13 01471f90
01571c40 01571d10 01571e21 01571f03
01671c80 01671d11 01671e11 01671f01
01771c90 01771c11 01771e11 01771f01
01871c30 01871d90 01871ea1 01871f03
01971cA0 01971d11 01971d11 01971f01
01A71c60 01A71d30 01A71e81 01A71f01
01B71cB0 01B71d11 01B71d11 01B71f01
01C71cC0 01C71d11 01C71e11 01C71f01
01D71c50 01D71d80 01D71e16 01D71f40
01E71c70 01E71d10 01E71e45 01E71f00
01F71cD0 01F71d11 01E71e11 01E71f01

Asus M12F - i9 10900k - RAM 32GB - RX5700XT SE Nitro+ 8GB - BS 11.1

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Are you using AppleHDA or VoodooHDA?


If it's VoodooHDA try to create one entry for each card in IOKitPersonalities to avoid conflict

http://Olarila.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=454#p4436


About verbs, which node is the internal mic?

Donation with Paypal HERE

Donation with Stripe HERE

Donation with BuyMeaCoffee HERE

Donation with Mercado Livre HERE

Donation with Binance 0xdbe48ef6b158f1dd0035d7f49555c99e52f72714

Donation with BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

Donation with PicPay @danielnmaldonado

Donation with PiX @danielnmaldonado@gmail.com

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

01271f59 means port connectivity (bits 7:6)


01 - No External Port -or- No physical connection for Port


should be


10 - Fixed Function/Built In Device (integrated speaker, mic, etc)


01271f99

Donation with Paypal HERE

Donation with Stripe HERE

Donation with BuyMeaCoffee HERE

Donation with Mercado Livre HERE

Donation with Binance 0xdbe48ef6b158f1dd0035d7f49555c99e52f72714

Donation with BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

Donation with PicPay @danielnmaldonado

Donation with PiX @danielnmaldonado@gmail.com

Link to comment
Share on other sites

01271f59 means port connectivity (bits 7:6)


01 - No External Port -or- No physical connection for Port


should be


10 - Fixed Function/Built In Device (integrated speaker, mic, etc)


01271f99

 

Ok oldnapalm, I try...

Asus M12F - i9 10900k - RAM 32GB - RX5700XT SE Nitro+ 8GB - BS 11.1

Link to comment
Share on other sites

Same as before, everything works but not the internal mic. I do not understand, is fine for now.

Now I try to install Lion ... before starting, and post any problems (in the right section) I wanted to ask what was the best installation method? xMove, USB Stick + Chameleon (by Maldon), DVD Install (by slipttees)??

Asus M12F - i9 10900k - RAM 32GB - RX5700XT SE Nitro+ 8GB - BS 11.1

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.





×
  • Create New...
The popup will be closed in 15 seconds...