Jump to content
Dahnark

Only can enter with -x

Recommended Posts

Hello there.


I used iatkos ml2 version without problems, it works fine with graphicsenabler=no. But with 10.8.5 I can't use the PC without add -x


My pc is i7 3770k, motherboard p8z77v deluxe and graphic card is gtx 670 and Intel 4000.


I followed the steps on this Web. I created an usb with the raw image and I install (the first part) without problems. Then when I have to finish the instalation (the part of the account) to get the desktop, I have to use -x. Always. I have installed multishit like in iatkos ml2 but no work. I have the older files (10.8.2) in the time machine. But I can't solve this.


Now I am in desktop with graphics enabler = no and -x.


I haven't Internet and the PC detect without problem the 670. I got fails when I don't use - x matched with iousbfamily. I suppose that this kext fail, but I have tried to use the same kext from 10.8.2 and no work.


How can I solve this?

Thanks!

Link to comment
Share on other sites

hello


the graphics kext are loaded...


in bios u say u can disable the onboard graphics ?


so what is u main card ?


what is u dev id and vendor id of the lan card ?


good hack

 

GTX 670. My actual bios adjustement works fine with 10.8.2


It detected the 670 fine, I could even play Guild Wars 2 full setting in OS X and use After Effects with a big project. I only had to add GraphicsEnabler=No


But now only can get access with -x (GraphicsEnabler=No, too)


The lan card I could fix one time, doing copy paste from 10.8.2 (I don't remember if was library/extension (all kext), system/library/extension (only some kext), extra folder, and get internet on 10.8.5, but I lost that, I reinstall all some times and repeat copy paste and I don't have can get it again. Now I haven't installed kext. Only boot.

Link to comment
Share on other sites

hello


the ge=no is mandatory for that card...


10.8.2 is old history... 10.8.5 is another mac os version.. so revise u bios settings..


10.8.5 is new kext .. for nvidia...


so u monitor is pluged in nvidia card ... ?


check in bios to disable intel hd graphics .. onboard graphics... anything related with graphics and intel..


u can also try to remove the nvidia.. and boot the with the intel to see .. u must test


good hack

PB Easy Note TM 86 - i5 430 M - H55M - Ram - 6 GB - Alc272 - Radeon HD 5470 512 QE/CI

Lenovo G500 - i5 3230m - HM77 - Ram - 8 GB - Conexant audio - HD 4000

My OS X Files 

Link to comment
Share on other sites

hello


the ge=no is mandatory for that card...


10.8.2 is old history... 10.8.5 is another mac os version.. so revise u bios settings..


10.8.5 is new kext .. for nvidia...


so u monitor is pluged in nvidia card ... ?


check in bios to disable intel hd graphics .. onboard graphics... anything related with graphics and intel..


u can also try to remove the nvidia.. and boot the with the intel to see .. u must test


good hack

 

Is impossible disable onboard card, I can "disable" 670, extracting it xD. I can not disable that os x detect it? Really is impossible disable intel hd 4000. My bios not allow that, is a great fail but...

Link to comment
Share on other sites


Is impossible disable onboard card, I can "disable" 670, extracting it xD. I can not disable that os x detect it? Really is impossible disable intel hd 4000. My bios not allow that, is a great fail but...

 

are u using the last bios version ?


good hack

PB Easy Note TM 86 - i5 430 M - H55M - Ram - 6 GB - Alc272 - Radeon HD 5470 512 QE/CI

Lenovo G500 - i5 3230m - HM77 - Ram - 8 GB - Conexant audio - HD 4000

My OS X Files 

Link to comment
Share on other sites


are u using the last bios version ?


good hack

 

Nop, the last bios version is bugged. I almost have to change the motherboard for this. No work both, os x and Windows.


I have news. It work without -x disabling that igpu work with some monitors (Really I only have one xD). Then now only have to fix drivers (usbs and lan) and bootloader. When I installed chimera in the other times, it break the boot and I get "system uptime..."


What bootloader install that it can get GraphicsEnabler=No flag like chameleon?

Link to comment
Share on other sites

 

Okay thank you very much :)


Ethernet works fine. Chameleon works fine but it doesn't have the flag GraphicsEnabler=No because in customice don't appear. I am trying to add it but is not possible because with Chameleon wizard I can't edit org.chameleon.boot.plist because... it's not in the SSD. I used show hide file and not appear... How can I solve this?


Thanks again :D


EDIT: it works without GraphicsEnabler=No xD perfect all!! thank you very much!

Link to comment
Share on other sites

Well, I have a problem with the sound (my have an external card, that it's works fine with 10.8.2) Actually it's detected by the system, but not sound good...


With voodoo driver can I solve this?


The sound with g930 works fine. Only works bad with hercules muse pocket LT3


New edit: In one usb work fine (frontal and is usb3) in the other works bad or is not detected (usb 2 detected but bad work, usb3 is not detected)


EDIT:


okay it works fine now in back usb (the pc troll me, and with OS X a lot of...) The usb 3 is not detected. I should install usb 3 with multishit no?

Link to comment
Share on other sites

 

Thank you!


All works fine. Dual boot with Windows 8.1 too. I am doing a time machine copy for safety.


I have a question. I usually use Mirillis Action in Windows 8 to record using Intel Quick Sync without have 2 monitors using this http://mirillis.com/en/products/tutorials/action-tutorial-intel-quick-sync-setup_for_desktops.html#top


Then, how I have disabled the option of igpu work in other monitor, it can't work in Windows 8 like before.


Is it possible to solve this problem in OS X matched with intel HD 4000? keeps the option on bios that works with more monitors and disable that OS X try to detect it?


I have tried enable the option in bios. Then when I boot the screen become black when try to load the desktop. With "GraphicsEnabler=No" happens the same.


Any way to solve this?


Thank you!

Link to comment
Share on other sites

hello


man i will love to be millionaire ...


i'm not so must live with what i have.. and work ...


good hack

 

Really I want to say that I can't use that solve because I only have one monitor. I need the "dual monitor" of igpu option in bios for Mirillis Action (check the link that I said you). When Windows detects that I have 2 screens (I only have one, but you can set 1 real and 1 virtual) for doing that Mirillis Action can enable Intel quick sync. But with the option in bios disabled it doesn't work.


I need that option enabled but that OS X don't check intel hd 4000. Is it possible?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.





×
  • Create New...
The popup will be closed in 15 seconds...