Jump to content
Thomasvdalen

Need help with HDMI on Intel HD 3000

Recommended Posts

Hi Guys, Thanks for reading, excuse me for my bad englisch.


This are my specs:

4GB ram, 500 GB Hitachi HDD

Asus x75A Mainboard with i3-2310m

Intel HD3000 sandy bridge, (0x1116) 1600 x 900

Intel HM70 Chipset Express

Mountain Lion 10.8.2


Here is what id did until now.


i got smbios 8,1

Create DSDT, patch with the patches (In my case i used Duallink, DTPG)

My System Info now says INTEL HD Graphics 3000 Mobile 385 MB, and i have qe ( i can turn on transparent menu bar), but no vga or hdmi output works, can please someone take a look at my dsdt and patch the hdmi/vga? i prefer hdmi


dsdt it in the attachment

DSDT.aml.zip

Link to comment
Share on other sites

hello


read and apply the script ( use google translator )


http://Olarila.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=725


if u want in dsdt google for find the right patch for that u want and try to apply it


good hack

PB Easy Note TM 86 - i5 430 M - H55M - Ram - 6 GB - Alc272 - Radeon HD 5470 512 QE/CI

Lenovo G500 - i5 3230m - HM77 - Ram - 8 GB - Conexant audio - HD 4000

My OS X Files 

Link to comment
Share on other sites

This are my specs:

4GB ram, 500 GB Hitachi HDD

Asus x75A Mainboard with i3-2310m

Intel HD3000, (0x1116) 1600 x 900

Intel HM67/HM70 Chipset Express


1. Using unishit USB with pached osxinstall.mpkg for MBR. (I need MBR cause my BIOS doesn't read GUID from booting).


2. Boot from mountain lion usb with commando "-v -f" and go trough the installation.

a. Create a partition, with MBR as table and Journaled as format.


3. Booting into OS X for the first time with -f -v (welcome screen), grazy colours again, but i went trough the setup anyway


4. Copy my Extra folder with org.chameleon.boot.plist, smbios 8,1 and earlier patched DSDT (with TPGT and duallink patched) to /Extra. (dsdt has 8 warning left, i cant fix them myself).


4. Copied multishit to desktop and installed with:

Patched AppleIntelCpuPowermanagement,

fakesmc + fakesmc plugins

ps/2 keyboard mouse and trackpad

Chimera Bootloader


5. Run kext utility to repair caches and permissions, rebooted after that step.


5. Fix the 4k sector to be able to boot from hdd

a. open terminal in os x setup (from usb)

b. dd if=/Volumes/"unishit Volume Name"/usr/standalone/i386/boot1h of=/dev/disk0s1


8. Reboot (-v)


I can now fully boot from hdd without unishit usb.

My System Info now says INTEL HD Graphics 3000 Mobile 385 MB, and i have qe, without having to use any bootflag, but no vga or hdmi output.

wifi, lan, keyboard and trackpad works aswell.


This are the two thing i wanne focus on now:

- Sometime the notebook just turns off suddently;

- No HDMI and/or VGA (prefer HDMI);


Can someone please help me further?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.





×
  • Create New...
The popup will be closed in 15 seconds...