Jump to content
Cassio

"boot0: error" after installing Chameleon to the HD

Recommended Posts

If you installed ML and after installing Chameleon you get "boot0: error" when booting from HD, here's a way to fix it.


Download Chameleon binaries (i386.zip) and copy boot1h to the root of the USB installer.

http://Olarila.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=70


If you installed via DVD you can use Disk Utility to restore the ISO to an USB drive, then install Chameleon to it (to make it bootable).


Boot from the USB, open Terminal (Utilities menu) and run

diskutil list

Look for the IDENTIFIER of the OS X partition and run (replace diskXsY by the identifier)

diskutil unmount disk[b]X[/b]s[b]Y[/b]
cd /
dd if=boot1h of=/dev/disk[b]X[/b]s[b]Y[/b] bs=4096

ASUS N53Jq • CPU: Intel Core i7-740QM 1.73GHz • RAM: 6,0GB • HD: 500GB • GPU: GeForce GT 425M 1GB 1920x1080 • OS: OS X 10.8.4 • Linux Mint 15 • Windows 8

Link to comment
Share on other sites

i followed your steps but i got a grey screen saying

"you need to restart your computer. hold down the power button until it turns off, then press the power button again"

and now i still cant find my windows partition.

is there any step that i missed?

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

You can try this to repair Windows boot

http://pcsupport.about.com/od/toolsofthetrade/ss/windows-7-startup-repair.htm

 

i followed your steps but i got a grey screen saying

"you need to restart your computer. hold down the power button until it turns off, then press the power button again"

Use -v (boot verbose) and post a photo of the screen in the other topic http://Olarila.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=1627

ASUS N53Jq • CPU: Intel Core i7-740QM 1.73GHz • RAM: 6,0GB • HD: 500GB • GPU: GeForce GT 425M 1GB 1920x1080 • OS: OS X 10.8.4 • Linux Mint 15 • Windows 8

Link to comment
Share on other sites

i've tried using the startup repair

but it says it cannot repair the pc

it shows error code 0x1f


Problem event name: startup repair offline

problem signature 01: 0.0.0.0

problem signature 02: 0.0.0.0

problem signature 03: unknown

problem signature 04: 0

problem signature 05: unknown

problem signature 06: 1

problem signature 07: unknown


what does the report means?

Link to comment
Share on other sites

I have no idea, never used Windows_LDM.


I would try a Linux live CD or some admin tools (hiren's boot cd) to access and backup data from Windows partition, then re-partition the HD using Windows_NTFS (id 07) and HFS+ (id AF).

ASUS N53Jq • CPU: Intel Core i7-740QM 1.73GHz • RAM: 6,0GB • HD: 500GB • GPU: GeForce GT 425M 1GB 1920x1080 • OS: OS X 10.8.4 • Linux Mint 15 • Windows 8

Link to comment
Share on other sites

yes dd returned success, but I can always try it out again if need be...


Edit:

I just tried it again and this is the response:

0+1 records in

0+1 records out

1024 bytes transferred in o.001696secs



After rebooting, the boot0: error is back!

Link to comment
Share on other sites

Hi all!!


I finally got my ML working great.

I'm now stuck on chameleon part, trying to have dual boot with 2 different HD (SSD for Mountain Lion, and HD for Windows 7)

I tryed the tip at first post, I modified the org.chameleon.plist file with all the possible combinations (chameleon wizard), I downloaded other chameleon versions, and also tryed the same version on the USB installer (r2003) but still nothing.

When I boot from my ML HD, I got panic screen, and the only way to get it booted is from the USB installer.

I had a dual config (Lion/win7) working before, but was installed with iAtkos L2, wich comes with already configured bootloader.


Do you have any idea of what can be the problem?

Is there somebody with a working dual config (Mountain Lion/Windows 7) that can help me, or send me his org.chameleon.plist file?


My config:

MB: ASUS P8P67 PRO rev 3.1

Processor: i5 2500K

RAM: 8GB (2x4GB) KINGSTON HYPERX 1600MHZ

HD (Mountain Lion): SSD OCZ AGILITY3 120GB

HD (Windows 7): WD Black Caviar 2TB

GC: NVIDIA GTX 560ti


Thank you all!


EDIT: I was taking a picture of the KP screen when I saw com.apple.AppleIntelCPUPowerManagement somewhere. I tryed to uninstall that kext and reinstalling it from the extensions.mkext and Voilà!!!

100% Perfectly running ML with dualboot! If someone needs help with the same config as me, I can explain what I did! Thank you again!

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

@iankay

How did you install Chameleon? Is the OS X partition primary or logic?



@Burnoutagain

If your problem is not "boot0: error", post a picture of the KP screen in the installation topic.

ASUS N53Jq • CPU: Intel Core i7-740QM 1.73GHz • RAM: 6,0GB • HD: 500GB • GPU: GeForce GT 425M 1GB 1920x1080 • OS: OS X 10.8.4 • Linux Mint 15 • Windows 8

Link to comment
Share on other sites

EDIT: I was taking a picture of the KP screen when I saw com.apple.AppleIntelCPUPowerManagement somewhere. I tryed to uninstall that kext and reinstalling it from the extensions.mkext and Voilà!!!

100% Perfectly running ML with dualboot! If someone needs help with the same config as me, I can explain what I did! Thank you again!

Actually you need to patch that kext http://Olarila.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=1003


and use an SSDT.aml to have all CPU multipliers working http://Olarila.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=1340&start=10#p12849

ASUS N53Jq • CPU: Intel Core i7-740QM 1.73GHz • RAM: 6,0GB • HD: 500GB • GPU: GeForce GT 425M 1GB 1920x1080 • OS: OS X 10.8.4 • Linux Mint 15 • Windows 8

Link to comment
Share on other sites

I have an Asus G72gx laptop


core2 duo p8700 ich10

nvidia geforce gtx 260m

azalia hd sound


The computer will only boot using usb stick. There is no sound and no multiple monitor support.


when I try to boot normally from hard disk I get the "boot0" error.


When I do the fix for the error, it tries to boot then gets kernal panic regarding acpi


argghhh.. . this is so aggravating. I have read hundreds of forum pages all over the net, tried to make a dsdt.aml file, tried a million different kexts.


Somewhere I saw that ASUS bios always have this power management kernal panic. They made better bios that fixes this problem, but my comp/mobo is like the only one not fixed. ( http://legacy.tonycrapx86.com/viewtopic.php?t=49340)


please someone help me :-(

Link to comment
Share on other sites

Hey


I am facing a problem of boot0:error


As per How-To install Mac OS X Mountian Lion from usb.After that I install Chameleon Loader sucessfull, I check the Log File seem everything ok.Then i use Chameleon Wizard to create two file in Extra Folder 1. org.chameleon.boot.plist and SMbios.plist.SMbios.plist file is approximately according to my Laptop Specs.After that i unplung Bootable flash drive and restart Mac for boot from HDD.Then i receive the Boot0:error.


Then i follow the Howto to fix the boot0 which was also mentioned by Cassio in his tutorial


I download the binary pkg copy booth1h file to my bootable Mac os x Flash and then boot from flash go to utility->terminal

Give Command


diskutil list

diskutil unmount disk0s5----------> Drive in Which i Install Mac

cd /

dd if=boot1h of=/dev/disk0s5 bs=4096

command successfully executed no error

after that i reboot

but again when i try to boot from HDD i get the same error boot0:error.


My Window 7 partition is NTFS and Window and Mac partition is also primary....!

Kindly guide me how i fix that error..........

Laptop Dell Inspirtion N4050 • CPU: Intel Dual Core B950 @ 2.10GHz (2CPU), ~2.1GHZ • RAM: 2GB • HD: 320GB • GPU: Intel® HD 3000 (Integrated), 1366x768, Approx Total Memory: 782MB • OS: Windows 7,8

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.





×
  • Create New...
The popup will be closed in 15 seconds...