Jump to content
  • Sky
  • Blueberry
  • Slate
  • Blackcurrant
  • Watermelon
  • Strawberry
  • Orange
  • Banana
  • Apple
  • Emerald
  • Chocolate
  • Charcoal
MaLd0n

Olarila HackBook Lenovo IdeaPad S145 10th Gen / Catalina / Big Sur Full DSDT Patches / Clover and OpenCore

Recommended Posts

-Donations with PayPal
https://tinyurl.com/r2bvzm7

-Donations with Bitcoin
33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

-Donations with PicPay 
@danielnmaldonado

-Donation with Mercado Livre 
https://tinyurl.com/y9evkj5u

 

-OpenCore Vanilla Guide - https://tinyurl.com/ycvcnp8h

-Clover Vanilla Guide - https://tinyurl.com/ydhgntcz

-How to create a personal Vanilla MacOs Bootable - https://tinyurl.com/ycq2co9b

 

dqdMwSg.jpg

-Wifi card has been replaced with Dell DW1560!

-I'm using a S145 Model with Intel Core i5-1035G1 IceLake / Intel HD Graphics ICL

-Update bios/uefi to last version ;)

 

*For now we have 2 problems. Wake from sleep and some bugs in trackpad*

 

--Bios/UEFI config--

Go to Security tab and disable Secure boot

 

-IceLake Premade installation Folder (easy way installation)

https://tinyurl.com/y3tl6xlx

 

--Clover and OpenCore Folders--

Just paste EFI folder inside EFI partition

-OpenCore

https://tinyurl.com/y3c4rjkr

-Clover

 

--Enable Trackpad Dragging Option--

Go to System Preferences/Accessibility/PointerControl/Trackpad Options and "Enable dragging"

45AXPIX.png

-Bluetooth Broadcom

BrcmBluetoothInjector.zip

 

-OcQuirks.efi for Clover (Just replace Drivers folder)

drivers.zip

 

--DSDT Patches--

xI1zQ1s.png

-Patches

-FIX ERRORS AND WARNINGS
-REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES
-HIGH PRECISION EVENT TIMER
-SATA SERIE 12 ID
-DMAC
-REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED
-SLPB
-DARWIN / WINDOWS 2015
-XHCI
-PLUGIN TYPE
-HDAS to HDEF
-HDEF
-REAL TIME CLOCK
-ARTC
-IRQs
-SBUS
-BUS1
-MCHC
-ALS0
-SHUTDOWN
-FWHD
-USBX
-PMCR
-PPMC
-XSPI
-GMM
-IMEI
-EC
-PRWs
-_DSMs
-PNLF
-BRIGHTNESS KEYS
-I2C
-NATIVE USB
-ARPT
-GFX0
-DTGP
-ACQUIRE MUT0 0XFFFF
-OPERATION REGION GPIO
-MUTEX MUT0 0x00
-EXTERNAL REFERENCES
-UNKNOWNOBJ
-FULL RENAMED DEVICES
 

--IGPU Patch-- (All credits to Austere.J) Discussion about that HERE

 

<key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key>
            <dict>
                <key>AAPL,ig-platform-id</key>
                <data>AABSig==</data>
                <key>device-id</key>
                <data>UooAAA==</data>
                <key>framebuffer-fbmem</key>
                <data>AACQAA==</data>
                <key>framebuffer-patch-enable</key>
                <data>AQAAAA==</data>
                <key>framebuffer-stolenmem</key>
                <data>AAAwAQ==</data>
                <key>framebuffer-unifiedmem</key>
                <data>AAAAgA==</data>
                <key>hda-gfx</key>
                <string>onboard-1</string>
                <key>igfxfw</key>
                <data>AgAAAA==</data>
            </dict>

 

--USB Fix--

https://tinyurl.com/y4mqfahz

 

-ScreenShots

9PlPgeH.png

 

aQtD1kd.png

Y4VVTLw.png

8lF1F5r.png

uBgCbw5.png

rW20hTZ.png

AlUaXia.png

I1LaCaW.png

Vhy2gYz.png

xADwPRt.png

5YtpalZ.png

zDttQOr.png

2dPIDLo.png

Tb3s6vV.png

qqOLprw.png

oM27y1a.png

OPGd5yF.png

3juf9Tl.png

crEwu6I.png

ceNizCj.png

3e5APwf.png

zSE7Orn.png

rJVj6iW.png

nCDSJ44.png

pSMCAdT.png

pCYUJeD.png

0Dhk3MT.png

-Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
 
Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Acidanthera Team, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
 
 
We're all here to have fun and learn from each other!
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello... I have a Ideapad S145-15IIL with Core i7 Ice Lake and iris plus graphics.

I manager to get Opencore installed in a USB drive and boot with all your EFI but i got stuck in a logo with the mouse and keyboard, seems that the Keyboard and mouse are not detected.

Edited by Salaberrip

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Salaberrip said:

I manager to get Opencore installed in a USB drive and boot with all your EFI but i got stuck in a logo with the mouse and keyboard, seems that the Keyboard and mouse are not detected.

after verbose?

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, MaLd0n said:

after verbose?

Yes...now i manage to install MacOS but the pointer is a corrupted square :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I finished the install, but two issues arises

- Trackpad not working

- Cursor corrupted image.

 

Also, no Wifi but since its an Intel AC9462 card i could not complain even when i try the Heliport with the drivers and kexts in the clover folder

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, Salaberrip said:

- Trackpad not working

my trackpad is syna, if u have other need change i2c kext

9 minutes ago, Salaberrip said:

- Cursor corrupted image.

common for now

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, MaLd0n said:

my trackpad is syna, if u have other need change i2c kext

common for now

Ok...will take a look about the trackpad...what a pity that the cursor is broken...i was almost there to get rid of windows :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Last update for now...i fix the trackpad (was the ELAN model) and Wifi using the itlwmx_v1.0.0_stable.kext and Heliport as workaround.

Real pity that the cursor is so Broken, its very difficult to be used as daily driver as it.

is this issues appearing in Big Sur too?

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Salaberrip said:

is this issues appearing in Big Sur too?

yes. i'm using big sur

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/2/2020 at 5:38 PM, Salaberrip said:

Last update for now...i fix the trackpad (was the ELAN model) and Wifi using the itlwmx_v1.0.0_stable.kext and Heliport as workaround.

Real pity that the cursor is so Broken, its very difficult to be used as daily driver as it.

is this issues appearing in Big Sur too?

I have this same problem on the trackpad is all confused, the rest is working normally.

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 minutes ago, Max Alex said:

I have this same problem on the trackpad is all confused, the rest is working normally.

Need some updates in voodooi2c project

Share this post


Link to post
Share on other sites
24 minutes ago, MaLd0n said:

Need some updates in voodooi2c project

I'm using the latest version available.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/31/2020 at 6:01 PM, MaLd0n said:

-OpenCore Vanilla Guide - https://tinyurl.com/ycvcnp8h

Atualizei pro Public Beta usando a sua EFI do OpenCore e toda vez ele demora pra bootar até que para e reinicia o notebook, se eu tentar de novo, mesma coisa. 

Depois de atualizar (e depois de tentar no mínimo 15 vezes reiniciando o computador e esperando ele bootar no macOS) eu consegui bootar ele uma vez, mas precisei reiniciar e agora não consigo mais.

Sou leigo no assunto hackintosh, talvez eu precise fazer alguma mudança na config.plist ou algo do tipo mas eu só copiei a sua EFI e colei no lugar da minha antiga, que era do Clover, não sei mais o que fazer.

Obs: As partições que aparecem pra bootar são Backup, Preboot e Recovery 11.0.

Agradeço desde já.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bigsur a partição de boot é a preboot

Share this post


Link to post
Share on other sites

-UPDATE-

New video patch with Glitches Fix

Share this post


Link to post
Share on other sites

Boa noite pessoal conseguir fazer o boot com o opencore utlizando a efi do MaLd0n, e está funcionando tudo mouse e tudo mais, adicionei a Voodooi2Elan apra funcionar o mouse, minha efi que estou utilizando é a https://drive.google.com/file/d/1XiHhB0X-zHcLyLHU4rktlaTMSUbduGpi/view?usp=sharing

Realizei 2 testes na mesma verifiquei que o problema do bug no mouse é por causa da VoodooI2CELAN.kext sendo que com ela ele funciona o mouse normalmente com todos os gesto mais o mouse fica um pouco borrado e sem ela o mouse aparece normalmente mais não funciona o mouse, estou realizando uns teste com a versão compilada do codigo e trago mais resposta e noticias a vocês.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Awesome...now Video is working without cursor glitch, but now Trackpad is not working even using VoodooI2C ELAN kext injected into /S/E (funny was previous EFI, trackpad was working fine)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inside this folder have syna i2c kext not elan, remove this kext and add elan. dont need use system folder. u can use all in bootloader kexts folder

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, MaLd0n said:

Inside this folder have syna i2c kext not elan, remove this kext and add elan. dont need use system folder. u can use all in bootloader kexts folder

It worked :)

I think we already have a nice daily driver now :)

I will try to get a Broadcom WiFi Card to avoid the use of Heliport...or we will wait for the Black80211 project be more stable to put the Intel card natively into MacOS

https://github.com/usr-sse2/Black80211-Catalina

But for now, its totally up and running, Thanks!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It worked for a while now trackpad left button is not working

 

*sigh* I think i need to wait for new VoodooI2C drivers

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Salaberrip said:

It worked for a while now trackpad left button is not working

ye. don't work perfect

Share this post


Link to post
Share on other sites

MaLd0n, percebi uma coisa depois de usar o mac por uns dias com o opencore percebi que o mouse voltou ao normal, dando só um erro só quando vou em desligar ele reinicia em vez de desligar, poderia nos ajudar nisso?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...