Jump to content
mozbius

Catalina on P6T Deluxe v2 ?

Recommended Posts

Posted (edited)

Hi everyone,

I know that I am starting to stretch the envelope with attempting to install Catalina 10.15.6 on the grandpa motherboard P6T Deluxe v2 after successfully installing Mojave :

 

but here we go... I started with the  "This version of macos 10.15.6 cannot be installed on this computer" error.

FC95-FA32-B54-D-4322-A2-CF-2-DA539920-DA

Which I fixed through changing the SMBIOS of the Catalina USB ( EFI/CLOVER/config.plist) to iMAC14,2 in Clover Configurator.

But now I am getting, 2 minutes before the end of installing Catalina, "An error occurred while preparing the installation.Try running this application again"

an-error-occured.png
flat smileys

* So I added the EmuVariableUefi  ( Clover Configurator -> Install Drivers -> DRIVERS UEFI 64 Bit -> EmuVariableUefi -> Download )

* And I added a patched DSDT.aml (in EFI/CLOVER/ACPI/Patched)  :

 

 

.... But I am still getting the  "An error occurred while preparing the installation.Try running this application again" error message. Does that mean it is the end of the road for me?  Also I notice that the EmuVariableUefi.efi gets copied into EFI/CLOVER/drivers/UEFI even though I have a BIOS based motherboard is that ok? 

Edited by mozbius

Share this post


Link to post
Share on other sites

u can try a catalina restore way

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, MaLd0n said:

u can try a catalina restore way

Restore.....? As in BigSur restore?  😮

Share this post


Link to post
Share on other sites

u can create that ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I will give the restore a try later and test less involved methods first... I have tried 10.15.3 Olarila Vanilla image...

1- I have added my High Sierra DSDT.aml  in the USB
2- I have modified the SMBIOS on the USB with Clover Configurator  to make my pc look like a iMac 14.2 (could this cause a problem considering that my hardware is nowhere similar?)
3- I have added to the USB some kexts (which worked with Mojave) to detect my SATA drives

Doing this allows to bypass the previously reported error message. After an automatic reboot a « data » drive gets created. 
 

1- should I load directly on the data disk?

5460-F5-FA-94-B3-4-B20-9-AA2-56-EDD57161

or

2- should I use the USB to boot on data disk?
 

BFEC02-BF-031-A-4884-8-AE1-A5-AF1-E572-A

185489-DA-E99-A-4-FB0-AC60-BE47-B209-D5-
 

NOTE: When I boot data disk with the Olarila USB the install resume at 13minutes then when it reaches about 3 minutes left the computer reboots.

Do you have suggestions to make 10.15.3 install work or is it not worth trying based on your experience?

 

Edited by mozbius

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, mozbius said:

Do you have suggestions to make 10.15.3 install work or is it not worth trying based on your experience?

u try boot into system after reboot?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried booting without the usb but then I end on that gray screen (picture 1 in my last post). I am not sure what I am supposed to do there. I think I have tried all options but never got the initial setup screen to show up.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/8/2020 at 8:52 AM, MaLd0n said:

u try boot into system after reboot?

I have a GTX 680

Share this post


Link to post
Share on other sites

Install clover with boot0ss option into esp, work for legacy and uefi hardware

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...