Jump to content

Install MacOS Catalina / Big Sur / Monterey on Mobos Serie 300 / 400 / 500 with Intel 8th / 9th / 10th / 11th Gen Desktop Processors using OpenCore or Clover bootloader


Recommended Posts

  • Replies 258
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

DSDT.aml.zip

use this folder and dont change nothing https://tinyurl.com/y7puzwv9

thank you very much now all perfect 🙏🙏🙏 i had old version 😥

Thank you,

This is not my first hackintosh. I start with Tiger looong time ago, blind ( no graphics during install) need to use pen and paper with the commands to make the installation. All the way to Big Sur on the PC I use now, a z370n wifi. I make the update to the dev version of Big Sur on the z370 with the use of your guides. 

Link to post
Share on other sites
On 12/15/2020 at 11:17 PM, MaLd0n said:

Mine worked with your material that you made available, macOS Big Sur final version already copied to the flash drive, open with Clover Configuration I set up EFI and pasted the folder that made it available, I only have an onboard video card.

Thank you in advance.

 

Gigabyte Z490 Gaming X

i5 10400

8 Gb Ram 3200Mhz

512 NMVE M.

Edited by franklin20
  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Hello, I was able to successfully upload Big Sur using OpenCore, however since I don't have a dedicated GPU I'm getting problems with DRM and Sleep, I generated Send_me ... Can you generate a .dsdt as a solution? Thanks for attention... 3=)

My Hardware is:

MOBO: Aorus Pro B460M
Processor: I5 - 10400
Gpu: Only IGPU
Wifi/Bluetooth card: FV-T919

My Send_me: https://drive.google.com/file/d/1POElBPcfGe-sig4OjDlQVActzS7IKMjh/view?usp=sharing

Link to post
Share on other sites
10 hours ago, MaLd0n said:

use only one topic ;) 

I can't erase the first one, sorry! I don't think I'm allowed, sorry

I commented in the other publication first, but only after I realized that this was something more like hardware

Edited by marq78
Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
8 minutes ago, MaLd0n said:

use bios/uefi in default

u don't need change nothing

 

I did a config reset on BIOS, it is a new MOBO.

I also tried to use Clover folder. I was able to install Bigsur with it.
But when try to boot, it keeps in another loop.

The message is like:
 

AMFI: SIP is off, allowing vpre dump for pid ...
Process[n] crashed: logd. Too many corpses being created.

apfs_get_firmlink_target_vnode:2007: vnode_lookupat(Library) dailed with error



video:
VID-20210123-WA0000.mp4

Link to post
Share on other sites
  • Administrators
25 minutes ago, Fantastic said:

Is there a way to install MacOS Mojave on Z490 motherboards?

u can try with fakecpuid

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
3 hours ago, MaLd0n said:

u can try with fakecpuid

Are these values compatible?

Cpuid1Data EB060800 00000000 00000000 00000000

Cpuid1Mask FFFFFFFF 00000000 00000000 00000000

Without these values the system doesn't even begin booting.

With these values it gets stuck at the image you see in the attachment.

Tested SMBIOS 19,1 and 19,2

Any other idea?

 

Ok, made it work with such patch, SMBIOS iMacPro1,1

Sweet...

Archive.zip

Edited by Fantastic
Link to post
Share on other sites
  • Administrators
19 hours ago, Fantastic said:

Any other idea?

use catalina or bigsur with native support for ur hardware

Link to post
Share on other sites
  • MaLd0n changed the title to Install MacOS Catalina / Big Sur on Mobos Serie 300 / 400 with Intel 9th / 10th Gen Desktop Processors using OpenCore or Clover bootloader
  • Administrators
6 hours ago, Amos Chan said:

Hi, I used your usb efi to install big sur, but stuck at "check the volume".

what ur hardware?

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, MaLd0n said:

what ur hardware?

Processor: Intel(R) Core(TM) i5-10210U CPU @ 1.60GHz (8 CPUs), ~2.1GHz
iGPU: Intel(R) UHD Graphics 128M
dGPU: NVIDIA GeForce MX250
Motherboard:X512FLC(I/O - 0284 for Intel 400 Series Chipset Family On-Package Platform Controller Hub)
Disk: intel SSDPEKNW512G8 ( 512 GB / SSD )
Audio:Realtek(R) High Definition Audio
Wifi:Atheros Qualcomm Atheros QCA9377 Wireless Network Adapter / Azurewave

Link to post
Share on other sites
  • MaLd0n changed the title to Install MacOS Catalina / Big Sur / Monterey on Mobos Serie 300 / 400 / 500 with Intel 8th / 9th / 10th / 11th Gen Desktop Processors using OpenCore or Clover bootloader

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

:cap-Please Disable Your ADBlocker-:cap