Jump to content

Olarila HackBeast Z490 VISION D - Thunderbolt - Full DSDT patches - Clover or OpenCore - Guide and Discussion


Recommended Posts

  • MaLd0n changed the title to Olarila HackBeast Z490 VISION D - Thunderbolt - Full DSDT patches - Clover or OpenCore - Guide and Discussion
  • Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Donation with Paypal https://tinyurl.com/r7fchn9 Donation with BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3 Donation with ETH 0x255EdE75081D2731FcD6F7BE171dfC7f5ce9DF05 Donation with LTC MTmk

if appears there is wrong.  

Thank you I will prepare it. Another question are the blue ports working at 3.0 speeds? The blue ports in the back have 2.0 speeds.I know they are part of a hub. The yellow ones are ok.All t

  • 3 weeks later...

Hi MaLd0n!

I successfully update my Z490 to MacOS BigSur 11.3 beta 2.

It was long but finished successfully.

But now I faced a problem that my USB ports not working. They works at Clover picker, but when system loaded into login screen I can't type my password because USB-keyboard and USB-mouse not working.

After selecting boot device and loading started, light on my my mouse start blinking and then it goes out.

Can you help me?

Thank you!

Link to post
Share on other sites
21 minutes ago, MaLd0n said:

Remap ur usb and u never need xhci patch, check here

https://www.olarila.com/topic/9390-video-guide-usb-port-mapping-with-hackintool/

my visiong for example

M9lYsb8.png

 

Thank you for answer.

Now I can't remap because I can't logon into system - mouse and keyboard not working.

I've trying to boot from USB with image for my chipset - no changes.

Is there any ways to fix it without reinstallation of system?

34 minutes ago, anto barreca said:

try disable XchiPortLimit quirks, or change usb port

Thank you for answer.

I use Clover - there are no such quirk.

Changing port has no effect.

Link to post
Share on other sites
27 minutes ago, Volosandro said:

Thank you for answer.

Now I can't remap because I can't logon into system - mouse and keyboard not working.

I've trying to boot from USB with image for my chipset - no changes.

Is there any ways to fix it without reinstallation of system?

Thank you for answer.

I use Clover - there are no such quirk.

Changing port has no effect.

try update clover or edit whith good plisteditor i don t use clover but quircks is present

https://imgur.com/gallery/WhwJRdo

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Here is my file with run Me.app Since the file is3.5 MB, it is not able to uplad here.

 

MY Thubnderbolt is not working with the EFI. Please help

 

 

https://drive.google.com/file/d/1aMlO5V98rkmdT1ZcYIeHIKWRgBmS4AP9/view?usp=sharing

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
  • Administrators
On 6/1/2021 at 12:22 PM, ashwingopinath said:

MY Thubnderbolt is not working with the EFI. Please help

u need a bios/uefi config and ssdt

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

:cap-Please Disable Your ADBlocker-:cap