Jump to content
madvinegar

Macos Big Sur on Ivy Bridge <Success!>

Recommended Posts

20200723-123349.jpg
2020-07-23-12-43-24.png

Managed to successfully install Macos Big Sur Beta 3 in my compact Cooler Master Elite 120 PC box, even if Ivy Bridge CPU is not officially supported by Apple.

Specs:

CPU: Ivy Bridge i5-3470

GPU: Nvidia GT 740 2gb

Ram: 8gb (2x4) DDR3 1600ghz

Mobo: Asrock H61M Mini ITX

Storage: 120gb Proton SSD

 

Kexts: FakeSMC, Lilu, AppleALC, GenericUSBXHCI, RealtekRTL8111, USBInjectAll, WhateverGreen.

 

I previously had successfully installed Catalina in this PC. I restored a Big Sur BETA 1 dmg image on an 120gb SSD and used my Catalina EFI, with some modifications, mainly updating all my Kexts to the latest/dev ones, updating OpenCore to 0.6.0 and changing the SMBios to iMacPro1,1.I booted successfully to Big Sur Beta1 and then I updated to Beta3 without any problem.

What works: Sound, GPU acceleration, USB ports, Ethernet, CD Player, sleep, boot, shutdown.

The Motherboard does not have BT or wifi so I cannot test. Even though I used for some time a USB dongle of Archer together with Chris1111 wireless usb adapter software (updated for Big Sur) and it was working fine.

Guides I used: From Dortania and dmg image from Olarila

Efi folder: https://drive.google.com/drive/folders/1OsdCX8S25QkYLm6gfvAZftq63L5PmrKu?usp=sharing

 

Edited by madvinegar
  • Like 4

Ryzen 5 2600, AMD RX5700XT 8GB, 16GB DDR4 2666ghz ram, 240gb SSD - MACOS 10.15 CATALINA

i5 3470, NVIDIA GTX 740 2GB, 8GB DDR3 1600ghz ram, 120gb SSD - MACOS 11 BIG SUR

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, madvinegar said:

20200723-123349.jpg
2020-07-23-12-43-24.png

 

Managed to successfully install Macos Big Sur Beta 3 in my compact Cooler Master Elite 120 PC box, even if Ivy Bridge CPU is not officially supported by Apple.

Specs:

CPU: Ivy Bridge i5-3470

GPU: Nvidia GT 740 2gb

Ram: 8gb (2x4) DDR3 1600ghz

Mobo: Asrock H61M Mini ITX

Storage: 120gb Proton SSD

 

Kexts: FakeSMC, Lilu, AppleALC, GenericUSBXHCI, RealtekRTL8111, USBInjectAll, WhateverGreen.

 

I previously had successfully installed Catalina in this PC. I restored a Big Sur BETA 1 dmg image on an 120gb SSD and used my Catalina EFI, with some modifications, mainly updating all my Kexts to the latest/dev ones, updating OpenCore to 0.6.0 and changing the SMBios to iMacPro1,1.I booted successfully to Big Sur Beta1 and then I updated to Beta3 without any problem.

What works: Sound, GPU acceleration, USB ports, Ethernet, CD Player, sleep, boot, shutdown.

The Motherboard does not have BT or wifi so I cannot test. Even though I used for some time a USB dongle of Archer together with Chris1111 wireless usb adapter software (updated for Big Sur) and it was working fine.

Guides I used: From Dortania and dmg image from Olarila

Hi;

I have a laptop with ivy bridge processor. (3120M)
Can you share the Efi folder?
Thank you

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Success on Hp sff 4300

5f19c943b32fb.png 

Bootloader: Opencore 0.6.0

 

Specs:

CPU: Ivy Bridge i3-3220

GPU: Nvidia GT 710 2gb

Ram: 8gb (2x4) DDR3 1600ghz

 

Storage: 250gb Toshiba HD

 

Kexts: VirtualSMC, Lilu, AppleALC, USBInjectAll, WhateverGreen.

 

5f19c9fa88bfb.png 

Link to comment
Share on other sites

On 23/07/2020 at 14:34, dudewith said:

Sucesso no hp sff 4300

5f19c943b32fb.png 

Carregador de inicialização: Opencore 0.6.0

 

Especificações:

CPU: Ivy Bridge i3-3220

GPU: Nvidia GT 710 2gb

Memória RAM: 8GB (2x4) DDR3 1600ghz

 

Armazenamento: Toshiba HD de 250 gb

 

Kexts: VirtualSMC, Lilu, AppleALC, USBInjectAll, WhateverGreen.

 

5f19c9fa88bfb.png 

 

could you give me your EFI folder please. we have the same hardwere

Link to comment
Share on other sites

can you tell me how to do it on i5 3470 8gb ram and dell motherboard

 I currently have catalina and I am getting error and not able to boot into the installer pls tell the full process 

 

this is showing and and not moving forward

https://drive.google.com/file/d/109YwI-2BIszuuhvAeLnC-d0JaqbzczFP/view?usp=drivesdk

 

thanks

 

Edited by Secret Gamer
Link to comment
Share on other sites

I am new in Hackintosh , audio do not work.
always mute selected
voodoohda.kext do not work too. It says 'no voodoohda detect'.
My laptop is Toshiba Satellite S55-A,
Motherboard is Intel VG10F,
processor is I7-3630M,
sound card is Intel Panther Point PCH-High Definition Audio Controller [C1].
plz help me

untitled folder.zip

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.





×
  • Create New...

Hey! Welcome to Olarila.com  Please Disable Your ADBlocker!

3vHSCmh.png

Support Olarila Vanilla Hackintosh by making a donation HERE

The popup will be closed in 15 seconds...