Jump to content
oldnapalm

DSDT patch requests

Recommended Posts

only donators and premium users have it

ySYBqd7.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, kostas-k said:

Hello @MaLd0n

 

I have a Sony Vaio VPCS13S9E, I have installed Legacy Nvidia drivers, card is correctly recognised, everything works except internal LCD Resolution, my resolution is 1024x768 but it must be 1366x768. When GraphicsEnabler=Yes I get a black screen after boot to Mojave, if GE=No and nv_disable=0 it works ok. External screen works ok, Vaio resolution problem as may users have

 

So, I need help fixing that resolution with backlights brisghtness, If there is a fix for Atheros Ar8131 ethernet, I would appreciate that

 

File from Runme.app here

 

PayPal donation transaction ID: 5CA37750J95431548

 

 

I forgot the donation... done it and attach it. 

 

Can you help me @MaLd0n ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
On 4/23/2020 at 7:42 AM, MRONE said:

Yes, but not working. Now I use DSDT from Admin. This file battery percentage is show but stuck. not increases or decrease.

DSDT-2.aml.zip 28.16 kB · 0 downloads

@MRONE Yes mine works ike yours it shows percentage decrease some time later not like windows as one percent each passing moment. Here sometimes it refresh and shows %92 than later %86 / %79 and so on...

Edited by uisik34

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
12 hours ago, MaLd0n said:

I have put DSDT and SSDT-PNL on ACPI patched Clover folder, already installed Legacy drivers (reinstalled also) but when I boot with GraphicsEnabler=Yes only external screen works with graphics acceleration and black screen on Vaio screen, with GraphicsEnabler=Yes and nv_disable=1 Vaio screen works again on low resolution. I attach runme folders with and without nv_disable=1.

 

AS I have read on forums here and there, most Vaio laptops have that problem and can be fixed using screen EDID to eject to ACPI with SSDT files. Brightness is not working also, but I assume it has to do with the screen that is not detected. Can you make the fix using screen EDID?

 

I attach EDID and info for my Vaio screen from Windows, I think it may help

 

GE=Yes without nv_disable=1 here

GE=Yes with nv_disable=1 here

VAIO Screen.zip

Edited by kostas-k

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Hello, I need help on my Acer ES1 572 51NJ notebook
I installed MacOS, but I need to run components like Keyboard, Touchpad, etc ... I'm using a mouse and external keyboard, I don't know how to do it ... Wifi and Audio tbm don't work.
Thanks

https://filebin.net/j5zkas9olag67z1w/MacBook_Pro_de_Andersson.ioreg?t=7dtfjimn

Edited by Andersson Silva
Atualizando...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi MaLd0n!

Got a question, currently, I am using clover (I think) configuration. If I switch to OpenCore, will my current DSDT work?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, wastedbrain said:

Got a question, currently, I am using clover (I think) configuration. If I switch to OpenCore, will my current DSDT work?

take one shot, if don't work, use donators room and request new dsdt

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
On 4/24/2020 at 9:18 AM, MaLd0n said:

Latest update, after putting DSDT, SSDT, reinstalled Legacy video patch, installed Nvida Web Drivers and Nvidiagraphicsfixup.kext, laptop starts with booting GraphicsEnabler=Yes and without nv_disable=1, the bad is that I have resolution 1024x768, it's EDID injection problem maybe, as ther user also said. Can you fix it, please if it's fixable?

Edited by kostas-k

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good day, MaLd0n,

Request for a patched system, using OpenCore. Sleep is an instant-wake and Bluetooth is a little wacky. Maybe because I have one on the board and one in a card that I actually want to use?

My other 2 older systems that you've patched in the past were great, thank you! 

Donated again just now.

New files: http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=03488832256379138087

Cheers and thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
On 4/24/2020 at 2:52 PM, Andersson Silva said:

Hello, I need help on my Acer ES1 572 51NJ notebook
I installed MacOS, but I need to run components like Keyboard, Touchpad, etc ... I'm using a mouse and external keyboard, I don't know how to do it ... Wifi and Audio tbm don't work.
Thanks

https://filebin.net/j5zkas9olag67z1w/MacBook_Pro_de_Andersson.ioreg?t=7dtfjimn

Meu notebook é um ES1 572 51NJ, instalei conforme os tutoriais no "Useful links" mas ainda tenho problemas, alguém pode me ajudar?

Wifi n√£o funciona (menos importante)

Brilho da tela inalterável, fiz o tutorial do HD620

Touchpad funciona somente no modo "basic" da bios, mas sem todos os gestos (n√£o consigo usar o scroll com dois dedos) e se eu coloco no modo "Advanced" na bios, simplesmente n√£o funciona (em alguns casos o teclado para de funcionar)

O audio funciona (tutorial do audio) mas o microfone n√£o funciona.

http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=01298469138318180162

Obrigado!

Edited by Andersson Silva
Audio

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, Andersson Silva said:

Meu notebook é um ES1 572 51NJ, instalei conforme os tutoriais no "Useful links" mas ainda tenho problemas, alguém pode me ajudar?

Wifi n√£o funciona (menos importante)

Brilho da tela inalterável, fiz o tutorial do HD620

Touchpad funciona somente no modo "basic" da bios, mas sem todos os gestos (n√£o consigo usar o scroll com dois dedos) e se eu coloco no modo "Advanced" na bios, simplesmente n√£o funciona (em alguns casos o teclado para de funcionar)

O audio funciona (tutorial do audio) mas o microfone n√£o funciona.

http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=01298469138318180162

Obrigado!

Dear MaLd0n,

Please apply the necessary corrections for my team, I use OpenCore. I need to correct: Sleep, video encoder, network lan, wifi and Bluetooh.

https://filebin.net/8ic4yrnb043nz852

Thanks again.

 

Board SuperMicro X58

GPU: Nvidia GT 710 2GB

Mojave

OpenCore

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Dear MaLd0n,

Please apply the necessary corrections for my iMackintosh, I use OpenCore. I need to correct: Sleep, video encoder, network lan, wifi and Bluetooh.

 

Thanks again.

 

Board SuperMicro X58

GPU: Nvidia GT 710 2GB

Mojave

OpenCore

Send me Protectors-iMac.zip

Edited by terorero
Error name pc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...