Jump to content
lukakeiton

MacOS 11.0.1 & Windows 10 on Haswell

Recommended Posts

Posted (edited)

I would like to share my experience on building BS.

Specs:

  • Intel Core i7 4790
  • MS-7829 motherboard LGA1150
  • Sapphire Nitro+ Radeon RX 590 8GB GDDR5 UEFI
  • BCM94352HMB 802.11ac WiFi Bluetooth 867Mbps Wireless-AC WiFi + BT 4,0 half Mini PCI-E
  • SSD LVCARDS 256GB fow Mac OS Big Sur
  • SSD WDC WD10EZEX-21M2NA0 1TB for Windows 10

Used method: 

My EFI folder

https://drive.google.com/file/d/1m0NuOgkRp_OOU-661Li4Qs6QFWjeEyqJ/view?usp=sharing

Note: This config.plist has a random serial number.

Enable DRM

To play Netflix/Amazon Video videos from Safari, you will need to enable DRM. To do so, you need to change your SMBIOS definition to iMac Pro and add to boot-args "shikigva=80".

PkUXVlp.png

Enable motherboard sound

Add to boot-args "alcid=5".

4LIxGaA.png

Enable wifi

When AirportBrcmFixup.kext added to Kernel, 3 new options appear. Disable the AirportBrcmFixup.kext/Contents/PlugIns/AirPortBrcm4360_Injector.kext

ACgHdF1.png

To have a better signal, add to boot-args "brcmfx-country=#a".

IObg4O6.png

Enable bluetooth

Add BrcmBluetoothInjector.kext, BrcmFirmwareData.kext and BrcmPatchRAM3.kext IN THAT ORDER to Kernel.

yiBAAPs.png

Enable USB Camera for with FaceTime

Install CamTwist software

http://camtwiststudio.com

Disable SIP

Boot from USB Installer, select your language for keyboard. Go to Utilities->Terminal. Type

  • csrutil disabled
  • csrutil authenticated-root disable
  • reboot

Boot to Big Sur SSD

qX6crOM.png

EVERYTHING WORKS.

Dual boot with Windows 10

Note: I have already installed Windows 10 in other ssd, when connected to PC, it is recognised and working properly. So, dual boot works. How to get it?

Disconnect MacOS Big Sur ssd, install Windows 10 as normal. Power off the PC. Connect MacOS Big Sur ssd to PC and set boot priority to this one with OpenCore.

Images:

NsvBt6E.png

TX4v4l1.png

PSTDB8Z.png

AUlMG2K.png

GTYxVeJ.png

a6bcftO.png

116zEK3.png

JcMMiZR.png

caSIHfZ.png

Feel free to ask.

Edited by lukakeiton
Update to 11.0.1
  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi, thanks for the info..i am having a problem , that i am able to boot to installer but no hard disks are shown under utility to install...also i have followed the opencore troubleshooting to set APFS but still no luck..

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/26/2020 at 7:44 AM, Saurabh Malviya said:

hi, thanks for the info..i am having a problem , that i am able to boot to installer but no hard disks are shown under utility to install...also i have followed the opencore troubleshooting to set APFS but still no luck..

Hello, I faced this problem too, but not solved yet. I had to use the restore method to make it work.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/26/2020 at 12:44 PM, Saurabh Malviya said:

hi, thanks for the info..i am having a problem , that i am able to boot to installer but no hard disks are shown under utility to install...also i have followed the opencore troubleshooting to set APFS but still no luck..

Try this @MaLd0n workaround, I'm be able to boot form USB installer from that method. I Used "Premade EFI USB Installer Series 100/200/300/400" 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/14/2020 at 2:57 AM, lukakeiton said:

I would like to share my experience on building BS.

Specs:

  • Intel Core i7 4790
  • MS-7829 motherboard LGA1150
  • Sapphire Nitro+ Radeon RX 590 8GB GDDR5 UEFI
  • BCM94352HMB 802.11ac WiFi Bluetooth 867Mbps Wireless-AC WiFi + BT 4,0 half Mini PCI-E
  • SSD LVCARDS 256GB fow Mac OS Big Sur
  • SSD WDC WD10EZEX-21M2NA0 1TB for Windows 10

Used method: 

My EFI folder

https://drive.google.com/file/d/1m0NuOgkRp_OOU-661Li4Qs6QFWjeEyqJ/view?usp=sharing

Note: This config.plist has a random serial number.

Enable DRM

To play Netflix/Amazon Video videos from Safari, you will need to enable DRM. To do so, you need to change your SMBIOS definition to iMac Pro and add to boot-args "shikigva=80".

PkUXVlp.png

Enable motherboard sound

Add to boot-args "alcid=5".

4LIxGaA.png

Enable wifi

When AirportBrcmFixup.kext added to Kernel, 3 new options appear. Disable the AirportBrcmFixup.kext/Contents/PlugIns/AirPortBrcm4360_Injector.kext

ACgHdF1.png

To have a better signal, add to boot-args "brcmfx-country=#a".

IObg4O6.png

Enable bluetooth

Add BrcmBluetoothInjector.kext, BrcmFirmwareData.kext and BrcmPatchRAM3.kext IN THAT ORDER to Kernel.

yiBAAPs.png

Enable USB Camera for with FaceTime

Install CamTwist software

http://camtwiststudio.com

Disable SIP

Boot from USB Installer, select your language for keyboard. Go to Utilities->Terminal. Type

  • csrutil disabled
  • csrutil authenticated-root disable
  • reboot

Boot to Big Sur SSD

qX6crOM.png

EVERYTHING WORKS.

Dual boot with Windows 10

Note: I have already installed Windows 10 in other ssd, when connected to PC, it is recognised and working properly. So, dual boot works. How to get it?

Disconnect MacOS Big Sur ssd, install Windows 10 as normal. Power off the PC. Connect MacOS Big Sur ssd to PC and set boot priority to this one with OpenCore.

Images:

NsvBt6E.png

TX4v4l1.png

PSTDB8Z.png

AUlMG2K.png

GTYxVeJ.png

a6bcftO.png

116zEK3.png

JcMMiZR.png

caSIHfZ.png

Feel free to ask.

Very good Job ! One question : why don't you use in bootargs : booter-filesystem.... etc! Thanks ! 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/20/2020 at 10:19 AM, lclerte said:

Very good Job ! One question : why don't you use in bootargs : booter-filesystem.... etc! Thanks ! 

They are not needed in this case.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi I have a question about the smbios, I also have radeon 580 if I use smbios imacpro 1,1, bluetooth pci does not work for me, if I put smbios 14,2 if bluetooth pci works natively, am I missing any kext?

Thank you

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/31/2020 at 8:45 PM, DeJoTaDeEmE said:
Hi I have a question about the smbios, I also have radeon 580 if I use smbios imacpro 1,1, bluetooth pci does not work for me, if I put smbios 14,2 if bluetooth pci works natively, am I missing any kext?

Thank you

 

For radeon 580, you should use whatevergreen and remove my ssdt, i am using 590.Bluetooth is with brcmpatchram kext.

Edited by lukakeiton
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...