Jump to content
MaLd0n

Olarila Big Sur Beta 6 Vanilla Image / USB Installation

Recommended Posts

On 9/3/2020 at 3:08 PM, mandstef said:

Hi, thank you very much for your help, after almost one month of struggling i have Big Sur up and running

 

Hi!

Whats your system configuration? 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
38 minutes ago, mandstef said:

Cpu: I5-3570k

u need a supported smbios like iMac15,1

u can try with -no_compat_check too

Share this post


Link to post
Share on other sites

Boa tarde, alguém esta tendo problema em atualizaçao do macOS? 

Instalei o Beta 6 de boa, mas n~ao esta baixando o pacote suplementar do Motion e FCPX, aparece um ícone indicando que tem uma atualização, mas quando mando procurar, a mensagem fala, "Nao foi possível buscar atualizações.

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, mandstef said:

Motherboard ASUS P8Z68 GEN V3

Cpu: I5-3570k

Gpu: MSI RX580 8G OC

Thanks, just checking if its similar to mine, but it isn't!

Mine is "largely" older. It's a HP XW6600, 2 x Xeon E5430, 16gb RAM, SSD, GT710 2gb. 

It's running Catalina fine, but can't make it boot Big Sur!

Any help would be appreciated, thanks.

Edited by analise65

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, surfcaster said:

I tried to install Beta 6 and I only get reboot, the last line PCI Configuration Begin, then reboot

hey. the config is good

u have a last bootloader and kexts version?

20 minutes ago, zbajatovski said:

efi for Ryzen 2600?

https://www.olarila.com/topic/6129-useful-links/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, I think I did well updating everything, but it does not work, now when I select the installation USB I go directly to the BIOS configuration, disable the RTC check but still do not even enter the installer, my EFI folder, I almost certainly miss a step in the update but I'm lost

Archivo comprimido.zip

Edited by surfcaster

Share this post


Link to post
Share on other sites

sound like a bootloader problem. many people report this error

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, finally after many tests I managed to start the installer, a reboot and continued on but in the second reboot from the SSD .... there is a very fast reboot after loading almost everything, this is the point, any ideas?

https://ibb.co/xm8f1Ls

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, surfcaster said:

Well, finally after many tests I managed to start the installer, a reboot and continued on but in the second reboot from the SSD .... there is a very fast reboot after loading almost everything, this is the point, any ideas?

https://ibb.co/xm8f1Ls

See if this would help you, I use this to boot beta 6 and it works well, installation goes through fine. I had to remove rehouses and tools from the folder to make it smaller, you can just add yours in there

 

EFI.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks, it doesn't work, my motherboard is an Asus Prime H410

 

I edit: I got it 😁😁😁, with a totally new EFI and removing some kexts / drivers, then leave the config.plist a bit more polished, change 4 options

Edited by surfcaster

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Admin, is it possible to install Big Sur with Opencore in Ivy Bridge 3220?

Edited by joymacos

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, suren munoo said:

@MaLd0nHow do I clean up my boot menu, when PC boots into Open Core boot menu I see an EFI and recovery for every hard drive I have on my PC

i think Hide Auxiliary in misc tab solve that

50 minutes ago, joymacos said:

Hi Admin, is it possible to install Big Sur with Opencore in Ivy Bridge 3220?

ye. but need some trick like smbios iMac15,1+

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not working for me on dell T3600 xeon E5 1620 Ivy bridge. Even on my Dell T1650 (E3 1270 v2) working perfect on Olarila Catalina but cant boots to install on this new Olarila big sur.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, atidus said:

Not working for me on dell T3600 xeon E5 1620 Ivy bridge. Even on my Dell T1650 (E3 1270 v2) working perfect on Olarila Catalina but cant boots to install on this new Olarila big sur.

yes. Big Sur. is a good fight

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, MaLd0n said:

i think Hide Auxiliary in misc tab solve that

ye. but need some trick like smbios iMac15,1+

 

Thanks that fixes showing those recovery options but it still shows the efi partitions 

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi mald0n
I did bios update, therefore, I need new DSDT.
I would be very happy if you do full dsdt. whenever possible.
thank you.

(I have only RTC patch)

 

https://drive.google.com/file/d/1z4WXNq-pdNMdvIUGY30pmh2usDRUcwEQ/view?usp=sharing

sendme file

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/10/2020 at 4:37 AM, atidus said:

Not working for me on dell T3600 xeon E5 1620 Ivy bridge. Even on my Dell T1650 (E3 1270 v2) working perfect on Olarila Catalina but cant boots to install on this new Olarila big sur.

Welcome no luck for me too to boot on olarila big sur....

Share this post


Link to post
Share on other sites
45 minutes ago, moishiteru said:

Welcome no luck for me too to boot on olarila big sur....

use restore way

Big Sur via USB boot fail for many people

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...