Jump to content

OpenCore Vanilla Guide, Step by Step, Full DSDT patched or SSDT


Recommended Posts

  • Replies 511
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Donation with Paypal https://tinyurl.com/r7fchn9 Donation with BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3 Donation with PicPay @danielnmaldonado Donation with PiX @[email protected]

Olarila is just forum with vanilla images, dsdt, etc nothing about ur internet connection stop redtube and try again 😁

70% from our table is a trash. check real apple tables DSDT.aml.zip

2 hours ago, mwr_allen said:

Hi MaLd0n,

My Big Sur installation is working fine from the .raw file and I've used the resources folder to amend the boot them which is fine and boots well although I would like to hide unwanted boot screen icons like NVRAM, Preboot, Recovery, etc. and add my Windows OS to the boot screen but my Windows OS doesn't have an EFI that I can mount with OpenCore Configurator and can't add the bootmgfw.efi as I cannot find the PciRoot address for the windows drive and boot file.

Is there any way to add my Windows OS to the OpenCore boot menu without the Windows OS being installed as GPT UEFI?

Attached is my current boot screen.

Thanks.04135857.png.zip

https://github.com/sarkrui/Hackintosh-Z390-Aorus-Pro-9700K-RX580/wiki/How-to-add-a-boot-entry-in-OpenCore

Link to post
Share on other sites
20 hours ago, anto barreca said:

Hi, Thanks for the info, I've now reinstalled windows 10 to another drive by using Rufus to create a UEFI usb boot drive and once installed it just popped up on my OpenCore boot screen so that's all good.

The next thing I'm trying to get running is the Apple boot chime and I have followed some instructions which has ended up showing this message prior to boot.Archive.zip

I've added images of the error message and also my ProperTree view of my config.plist.

Thanks.

Link to post
Share on other sites
48 minutes ago, mwr_allen said:

Hi, Thanks for the info, I've now reinstalled windows 10 to another drive by using Rufus to create a UEFI usb boot drive and once installed it just popped up on my OpenCore boot screen so that's all good.

The next thing I'm trying to get running is the Apple boot chime and I have followed some instructions which has ended up showing this message prior to boot.Archive.zip

I've added images of the error message and also my ProperTree view of my config.plist.

Thanks.

 

boot chime.zip

Link to post
Share on other sites
2 hours ago, anto barreca said:

ok, I've now raised minimum volume to 60 then tested not working and then changed audio out to 1 and tested not working.

each time has the same error message prior to showing boot menu and also, since I first made changes to the config.plist to give boot chime I lost the Olarila gui and now has just the text only gui boot menu up in the top left of the screen.

Could it be caused by incorrect PciRoot address to the audio hardware at all as I'm not sure if its correct device address.

Thank you for all the help.

2 hours ago, anto barreca said:

And the audio file is present in resources folder.

Link to post
Share on other sites
  • Administrators
1 hour ago, mwr_allen said:

Gigabyte WB1733D-I 1733Mbps PCI Express WiFi Adapter

what chipset this card use?

Link to post
Share on other sites
2 hours ago, MaLd0n said:

what chipset this card use?

do you mean my board?

Board is MSI B360M Pro-Vdh with intel i5 9400f processor.

These are the details of the wifi card.

Gigabyte GC-WB1733D-I Wireless-AC PCI-E Network Interface Card + Bluetooth v5.0-1733Mbps

2x2 802.11ac Dual Band WIFI + BLUETOOTH 5 card GC-WB1733D-I is an exclusive PCIe expansion card that offers support for the latest 2x2 802.11ac 160MHz Dual Band WIFI and BLUETOOTH 5 connectivity.

 

  • Intel Wireless-AC 9260 included
  • IEEE 802.11ac standards compliant
  • Antenna supports WLAN 2Tx2R transmission
  • High speed wireless connection up to 1733 Mbps
  • BLUETOOTH 5
Link to post
Share on other sites

Could you please patch a DSDT for my mobo, please?

I'm on Big Sur 11.1 using OpenCore 0.6.5 with:

Processor: i5 9600K

Graphics: UHD 630

Mobo: Asus TUF B360M-Plus Gaming

Memory: 16 GB Team Group T-Force Vulcan

 

Here is my send to me file: https://drive.google.com/file/d/1g-uCeCrVkaEXGZGWOjb-fQRBaDsHkarm/view?usp=sharing

Couldn't upload it here because its bigger than 2.93 mB

Link to post
Share on other sites
  • Administrators
1 minute ago, João Vitor Viegas Rêgo said:

Could you please patch a DSDT for my mobo, please?

i patched ur dsdt some time ago. use same

enjoy

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Hi, I have a problem with my laptop, I use opencore, dual boot Big Sur + Windows 10, on Windows 10 the keyboard does not work, I recompiled the dsdt, the keyboard on Windows does not work.

Link to post
Share on other sites
  • Administrators
2 hours ago, Panell said:

Hi, I have a problem with my laptop, I use opencore, dual boot Big Sur + Windows 10, on Windows 10 the keyboard does not work, I recompiled the dsdt, the keyboard on Windows does not work.

use bootkey to boot into windows if u have problems

Link to post
Share on other sites
  • Administrators
8 hours ago, Panell said:

One question: what patches should I put on the dsdt to replace SSDT-PLUG, SSDT-EC, SSDT-PNL, SSDT-XOSI?

same names

ssdt is a basic things. incomplete solution

Link to post
Share on other sites

When I compile the DSDT I put these patches:

 

"Fix _WAK Arg0 v2"
"HPET Fix"
"SMBUS Fix"
"IRQ Fix"
"RTC Fix"
"OS Check Fix (Windows 8)"
"Fix Mutex with non-zero SyncLevel" **(forgot if this needs to be patched, won't hurt)**
"Add IMEI"
"Fix _WAK IAOE"
"Rename GFx0 to IGPU"
"renaming B0D3 to HDAU"
"7-series/8-series USB"
"Haswell LPC"
"Rename _DSM methods to XDSM"

 

All correct?

Link to post
Share on other sites
  • Administrators

renames like gfx0 to igpu, b0d3 to hdau u dont need, whatevergreen, applealc, etc rename these devices on-the-fly

Link to post
Share on other sites

Maldon, thanks for the detailed guide. 

I am unable to get the sleep working. The system goes to sleep and immediately wakes up.

Once I hit the sleep command, the system goes to sleeps for a second and wakes up again. 

Tried to read various forums but no luck, as per the open core guide the reason are many, I do not want to try each of them, nor am I so technical. Any assistance will be helpful.

 

System details:

Core i7-4790K 4.0GHz LGA 1150 - Haswell
GA-B85M-D3H LGA 1150 mATX Intel Motherboard 

Radeon RX 560 4 GB
32 GB GSKill RAM (used it on 1600MHz. with profile 1, and with 1333MHz. as default, no difference)
Intel SSD

 

Software
Using Catalina 10.5.7

Open Core - 0.6.6 release.

 

Complete EFI folder attached.

 

SMBIOS 19,1 iMac

 

Have removed all the USB except the mouse and the inbuilt Bluetooth as part of the WiFi Broadcom. Still no luck.

 

BIOS disabled - LAN wake up.

 

------

 

% pmset -g

System-wide power settings:

Currently in use:

standby              1

Sleep On Power Button 1

womp                 1

hibernatefile        /var/vm/sleepimage

proximitywake        1

powernap             1

networkoversleep     0

disksleep            10

standbydelayhigh     86400

sleep                15 (sleep prevented by installer, sharingd, coreaudiod)

hibernatemode        3

ttyskeepawake        1

displaysleep         15

highstandbythreshold 50

standbydelaylow      86400

-----

 

Not sure if this will add any value - read about this command at https://dortania.github.io/OpenCore-Install-Guide/troubleshooting/extended/post-issues.html#sleep-crashing-on-amd

 ~ % log show --last 1d | grep "Wake reason"

2021-02-26 11:49:02.274801-0800 0x210b0    Default     0x0                  99     0    powerd: [powerd:sleepWake] Wake reason: "<private>"  identity: "<private>"

2021-02-26 11:49:22.960516-0800 0x74       Default     0x0                  0      0    kernel: (AppleACPIPlatform) AppleACPIPlatformPower Wake reason: GLAN HDEF

2021-02-26 11:49:22.960517-0800 0x74       Default     0x0                  0      0    kernel: (AppleACPIPlatform) AppleACPIPlatformPower Wake reason: GLAN HDEF

EFI.zip

Link to post
Share on other sites
  • Administrators
1 hour ago, vamoose said:

Maldon, thanks for the detailed guide. 

kill all _prw and use power button to wake

Link to post
Share on other sites
9 hours ago, MaLd0n said:

kill all _prw and use power button to wake

Can you guide how to and where to edit (which file in particular needs to be edited), in the attached EFI folder.

 

Checked the config.plist using OpenCore sanity checker https://opencore.slowgeek.com/?file=haswell066bZRcaB&rs=haswell066

results attached.

Dropped smbios from iMac19,1 to iMac14,2 as it is the closest match to my CPU. The CPU used in iMac14,2 is i7 4771 & my CPU is i7-4790K.

Removed few kext as per the result form the sanity checker.

 

Attached revised version of the EFI.

 

Maldon, I think this is what will fix the issue.

https://dortania.github.io/OpenCore-Post-Install/usb/misc/instant-wake.html

But the issue is I do not know what is required, do I need to copy the .aml files as well as patch the config.plist. I have no idea, what to do as well as how to do. Any guidance is appreciated.

 

EFI.zip OpenCore config.plist Sanity Checker.zip

Edited by vamoose
Additional Information shared
Link to post
Share on other sites
  • MaLd0n featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

:cap-Please Disable Your ADBlocker-:cap