Jump to content
  • Sky
  • Blueberry
  • Slate
  • Blackcurrant
  • Watermelon
  • Strawberry
  • Orange
  • Banana
  • Apple
  • Emerald
  • Chocolate
  • Charcoal
scolanzi

I can't install Catalina on a Pentium G5500

    Recommended Posts

    Hey guys, I set up a pc with the following configuration:
    MB Gigabyte B360M GAMING HD
    Pentium Gold G5500
    SSD Scandisk 120GB
    8GB Ballistix RAM 2400 MHz DDR 4

    Using Intel UHD 630 processor video.

    I downloaded Mac OS Catalina and assembled the installation flash drive.

    The installation starts and goes to the point where this message appears:
    "Mac OS version:
    Not yet set

    kernel version:
    Darwin kernel version 19.3.0: Thu Jan 9 20:58:23 PST 2020; root:xnu-6153.01.5-/RELEASE_X86_64
    UUID Kernel:A8DDE75C-CD97-3C37-B35D-1070CC50D2CE
    System model name: iMAC-BE088AF8C5EB4FA2
    System shutdown begun: NO
    Panic diags file unavailable, panic ocurred prior to initialization

    ** In Memory Panic Satckshot succeeded ** Bytes Traced 36544 **
    Attempting system restart..." 

    What could be the problem?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    use fakecpuid 0x0306A0

    ur processor don't have native support

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Posted (edited)

    Unfortunately, it didn't work out. Returned the same mistake.
    I'm using a USB 3.0 Pendrive but on the 2.0 MB port. Does that cause a problem?

    Edited by scolanzi

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    u need use -igfxvesa too

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    20 hours ago, MaLd0n said:

    você precisa usar -igfxvesa também

    Now it worked, I managed to install it, but there's still a problem. Every time the installation program restarts I have to include fakecpuid manually. Where do I leave it fixed in the settings?
     

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    add in bootargs / Clover

    Nvram / OC

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    On 19/06/2020 at 13:53, MaLd0n said:

    adicionar bootargs / Clover

    Nvram / OC

    Could you explain better how to do that? I made the fakecpuid and igfxvesa change in the config.plist of the clover but when initializing these changes don't appear and I have to edit them manually in the options menu of the clover.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    I was able to edit the parameters in the config.
    Another question. After I install the clover and replace this folder in the EFI partition, should I change the FakeCPUID data also in the config that will be replaced?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    if u need fakecpuid, this properties need stay in ur config.plist in ur ssd/usb stick 

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Posted (edited)

    During the installation, I arrive at the work area in Catalina. After I do the clover settings, reboot without the flash drive, it starts loading and booting, staying like this forever. After I install the clover, I download the file "clover to mb 100 200 300" and replace the clover folder in the EFI/EFI partition. I edited the config.plst by inserting the -igfxvesa and FakeCPUID 0x0306A0 argument but keeps rebooting constantly.

    Edited by scolanzi

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    is a strange problem

    try burn Olarila image again

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Situation at the moment:
    I was able to install and make my PC functional. HP USB video camera, Internet via network cable, sound via BT via USB dongle (I don't have another audio device at the moment) is working.
    The current problems to be solved:
    Video onboard UHD630 (has only 7MB of memory) and the shutdown of the pc. Every time I turn it off it resumes.

    (em protuguês)

    Situação de momento:
    Consegui instalar e deixar funcional o meu PC. Está funcionando camera de vídeo HP USB, Internet via cabo de rede, som via BT por dongle USB ( não tenho outro dispositivo de audio no momento).
    Os problemas atuais a serem resolvidos:
    Video onboard UHD630 (apresenta apenas 7MB de memória) e o desligamento do pc. Toda vez que desligo ele reincia.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Posted (edited)

    I got discouraged... It won't even stick. I can install Catalina, do all the post-installation settings as described in the Guide here on the Forum, but when I take out the installation flash drive and reboot the boot system goes to a point, crashes, reboots in looping.  Even trying to boot again from the installation stick it locks at the same point. I can only reinstall by deleting the ssd partition through windows.

    Could be a problem between the fakecpuid being used and the UHD 630 video since the CPU code is 3rd generation and the onboard video is 8th?

    Obs: Tradução via deepL

    Edited by scolanzi

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    2 hours ago, scolanzi said:

    Could be a problem between the fakecpuid being used and the UHD 630 video since the CPU code is 3rd generation and the onboard video is 8th?

    inteluhd630 just need a correct patch

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Tenho uma GTS 250 antiga encostada, Será que funcionaria pelo menos para testes?

     

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    só testando. nem lembro

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

    ×
    ×
    • Create New...