Jump to content
  • Sky
  • Blueberry
  • Slate
  • Blackcurrant
  • Watermelon
  • Strawberry
  • Orange
  • Banana
  • Apple
  • Emerald
  • Chocolate
  • Charcoal
MaLd0n

Catalina on Gigabyte Z490 UD with 10th Intel Processors / FULL DSDT Patches with OpenCore bootloader / ThunderBolt

Recommended Posts

-Donations with PayPal
https://tinyurl.com/r2bvzm7

-Donations with Bitcoin
33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

-Donations with PicPay 
@danielnmaldonado

-Donation with Mercado Livre 
https://tinyurl.com/y9evkj5u

WeuctXX.png

-Perfect iHack, Sleep, Auto Sleep, Audio, Hardware Accel, Thunderbolt HotPlug, etc! :crazy: Just Enjoy the 10th!

 

No Windows here PLZ

 

--TUTORIAL--

https://tinyurl.com/yyfa7mfa

 

-Thunderbolt Card

https://tinyurl.com/y7joen36

 

-Bios/UEFI Configuration

Extreme Memory Profile (X.M.P.) - Profile 1

CSM Support - Disabled

Internal Graphics - Enable

Thunderbolt Configuration

Security Level - No Security

Thunderbolt USB Support - Enabled

GPIO3 Force Pwr - Enabled

 

--OpenCore FOLDER--

Paste EFI Folder into EFI Partition (USB and SSD)

https://tinyurl.com/yb7rndjs

After reboot with EFI folder above in your SSD extract one full dump with this app and post here

https://tinyurl.com/y9562hz7

 

--DSDT PATCHES--

-FIX ERRORS AND WARNINGS
-FIX ACPI ERRORS
-REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES
-HIGH PRECISION EVENT TIMER
-SATA SERIE ID
-DMAC
-REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED
-FIX K.P in REBOOT
-NVRAM
-REAL TIME CLOCK
-SLPB
-DARWIN / WINDOWS
-XHCI
-PLUGIN TYPE
-HDEF
-ARTC
-IPIC
-TIMR
-SBUS
-BUS1
-MCHC
-ALS0
-SHUTDOWN
-UAR1
-LAN
-FWHD
-USBX
-PMCR
-PPMC
-XSPI
-GMM
-kUSBCompanionIndex
-io-device-location
-IMEI
-EC
-PNLF
-ARPT
-GFX0
-NVME
-ACPI-WAKE-GPE
-DTGP
-ACQUIRE MUT0 0XFFFF
-MUTEX MUT0 0x00
-EXTERNAL REFERENCES
-UNKNOWNOBJ
-HDMI / HDAU
-FULL RENAMED DEVICES

 

--SCREENSHOTS--

rrMAInD.png


azed5ab.png


4Zmeul1.png


LKY2r9W.png


KnzBKEs.png


iVmNx11.png


HC5d6vC.png


5Bwhhqk.png


1Mg59he.png


1yskQ2n.png


Plveo0G.png


tIwJVF5.png


HEtRdkB.png


49TD3VE.png


tcq7ZD1.png


EpVanSw.png


YgChvih.png


YDDHhfg.png


3Dq9o6J.png


mATZ3YK.png


IAF4sSC.png

Big Thanks to XLR and your Badass Motherboard, Ultrafast CPU, Coolest Heatsink, Huge Graphics Card, Tonnes of RAM, Gigantic Hard Drive, Lightspeed Disk Burner, Professional Sound Card, Massive LCD Display.

 

-Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!

 

Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, headkaze, onemanosx, erroruser, Jenny David, Sampath007, Facebook Hackintosh community, Facebook Olarila community, SchmockLord, daliansky and many, many, many others!

 

We're all here to have fun and learn from each other!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried this topic and manage to boot through clover bootloader and with trial n error with plist (config/config2) but after hitting enter on Install macos blank screen appears.

Laptop screen is on because when I touch any key the backlight glows. 

Looks I need to change few setting in clover before trying installation.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, jayrathod said:

My laptop model is - Dell Inspiron 5590 with 10th Gen i3 processor

try this folder from first post in this topic, is for desktop but work on mobile, just need add some kexts and change serial

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, jayrathod said:

Now I am through that issue. Now stuck on below error and after this message system restarts.

u need use -igfxvesa bootarg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry I am new to Open core method. When I boot from usb, i get 3 options to choose and I choose 2nd option -

Options are :

1. No Name

2. Install macOS Catalina (external )

3. Reset NVRAM

So where I can give this option -igfxvesa  ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

It failed with same error which screenshot I provided earlier.

I will try again tomorrow.

 

thanks MaLd0n.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, jayrathod said:

It failed with same error which screenshot I provided earlier.

add bootarg in nvram

Share this post


Link to post
Share on other sites

No change in the error even after adding -igfxvesa into NVRAM/boot.   :wallbash

Is it something to do with bios ?

I have seen lot of new options in Dell Bios compared with my 8th gen laptop.

I have done these settings in Bios.

AHCI - ON , Secure Boot - OFF, VT-D - OFF and VT - ON.

 

thanks,

Jay

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am back  :).

Following the guide here https://khronokernel.github.io/Opencore-Vanilla-Laptop-Guide/installer-guide/opencore-efi.html, i have managed to boot into open core menu with keyboard working.

But I was not getting the boot option to boot into "MacOS Catalina install", for which issue was VBoxHfs.efi was not added to Drivers folder.

I added it and now i am getting "OCST: config.plsit is corrupted error".

Attached - EFI Structure and Config.plist

Thanks, Jay

EFI-Snap-plist.7z

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exact Error is :

OCST: Aborting corrupted config.plist file access

OC: Failed to load configuration !

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/7/2020 at 2:17 AM, jayrathod said:

OCST: Aborting corrupted config.plist file access

OC: Failed to load configuration !

USE MY EFI FROM FIRST POST AND POST ONE PHOTO IN ERROR SCREEN

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Trần Tuấn Anh said:

When I plug headphone, sound output changed. But can not hear. 

try with other layout-id

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/15/2020 at 4:56 PM, MaLd0n said:

try with other layout-id

what kind of board do you recommend up to 200 euro under lga 1200 to big sur

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, lukasknw said:

what kind of board do you recommend up to 200 euro under lga 1200 to big sur

any gigabyte ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, MaLd0n said:

dowolny gigabajt ;)

I was keeping an eye on the MSI MPG Z490 Gaming Plus. So GIGABYTE Z490 Gaming X is the better choice?:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, lukasknw said:

I was keeping an eye on the MSI MPG Z490 Gaming Plus. So GIGABYTE Z490 Gaming X is the better choice?:)

go to gigabyte

Share this post


Link to post
Share on other sites

MALDON thanks for your help, I managed to install Osx Catalina with the previous EFI folder, then run the RUNME program, but the file I save weighs 3.3 Mb and won't let me upload it, what can I do? Thank you again for your help

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...