Jump to content
MaLd0n

Catalina / BigSur / Monterey on Gigabyte Z490 UD with 10th Intel Processors / FULL DSDT Patches with Clover or OpenCore bootloader / ThunderBolt

Recommended Posts

  • Administrators

Donation with Paypal https://tinyurl.com/r7fchn9

Donation with Stripe https://tinyurl.com/2ssnydn6

Donation with BuyMeaCoffee https://tinyurl.com/bvsbpf6e

Donation with BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

Donation with PicPay @danielnmaldonado

Donation with PiX @danielnmaldonado@gmail.com

Donation with Mercado Livre https://tinyurl.com/y9evkj5uWeuctXX.png

-Perfect iHack, Sleep, Auto Sleep, Audio, Hardware Accel, Thunderbolt HotPlug, etc! :crazy: Just Enjoy the 10th!

 

No Windows here PLZ

 

--TUTORIAL--

https://tinyurl.com/yyfa7mfa

 

-Thunderbolt Card

https://tinyurl.com/y7joen36

 

-Bios/UEFI Configuration

Extreme Memory Profile (X.M.P.) - Profile 1

CSM Support - Disabled

Internal Graphics - Enable

Thunderbolt Configuration

Security Level - No Security

Thunderbolt USB Support - Enabled

GPIO3 Force Pwr - Enabled

 

--OpenCore FOLDER--

Paste EFI Folder into EFI Partition (USB and SSD)

https://tinyurl.com/ybr968w3

--Clover FOLDER--

Paste EFI Folder into EFI Partition (USB and SSD)

https://tinyurl.com/ybr968w3

After reboot with EFI folder above in your SSD extract one full dump with this app and post here

https://tinyurl.com/y9562hz7

 

--DSDT PATCHES--

-FIX ERRORS AND WARNINGS
-FIX ACPI ERRORS
-REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES
-HIGH PRECISION EVENT TIMER
-SATA SERIE ID
-DMAC
-REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED
-FIX K.P in REBOOT
-NVRAM
-REAL TIME CLOCK
-SLPB
-DARWIN / WINDOWS
-XHCI
-PLUGIN TYPE
-HDEF
-ARTC
-IPIC
-TIMR
-SBUS
-BUS1
-MCHC
-ALS0
-SHUTDOWN
-UAR1
-LAN
-FWHD
-USBX
-PMCR
-PPMC
-XSPI
-GMM
-kUSBCompanionIndex
-io-device-location
-IMEI
-EC
-PNLF
-ARPT
-GFX0
-NVME
-ACPI-WAKE-GPE
-DTGP
-ACQUIRE MUT0 0XFFFF
-MUTEX MUT0 0x00
-EXTERNAL REFERENCES
-UNKNOWNOBJ
-HDMI / HDAU
-FULL RENAMED DEVICES

 

--SCREENSHOTS--

rrMAInD.png


azed5ab.png


4Zmeul1.png


LKY2r9W.png


KnzBKEs.png


iVmNx11.png


HC5d6vC.png


5Bwhhqk.png


1Mg59he.png


1yskQ2n.png


Plveo0G.png


tIwJVF5.png


HEtRdkB.png


49TD3VE.png


tcq7ZD1.png


EpVanSw.png


YgChvih.png


YDDHhfg.png


3Dq9o6J.png


mATZ3YK.png


IAF4sSC.png

Big Thanks to XLR and your Badass Motherboard, Ultrafast CPU, Coolest Heatsink, Huge Graphics Card, Tonnes of RAM, Gigantic Hard Drive, Lightspeed Disk Burner, Professional Sound Card, Massive LCD Display.

 

-Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!

 

Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, headkaze, onemanosx, erroruser, Jenny David, Sampath007, Facebook Hackintosh community, Facebook Olarila community, SchmockLord, daliansky and many, many, many others!

 

We're all here to have fun and learn from each other!

  • Like 1

Support Olarila Vanilla Hackintosh by making a donation HERE

About Premium Users you can check HERE

Problems with Paypal HERE

Link to comment
Share on other sites

I tried this topic and manage to boot through clover bootloader and with trial n error with plist (config/config2) but after hitting enter on Install macos blank screen appears.

Laptop screen is on because when I touch any key the backlight glows. 

Looks I need to change few setting in clover before trying installation.  

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
10 hours ago, jayrathod said:

My laptop model is - Dell Inspiron 5590 with 10th Gen i3 processor

try this folder from first post in this topic, is for desktop but work on mobile, just need add some kexts and change serial

Support Olarila Vanilla Hackintosh by making a donation HERE

About Premium Users you can check HERE

Problems with Paypal HERE

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
5 minutes ago, jayrathod said:

Now I am through that issue. Now stuck on below error and after this message system restarts.

u need use -igfxvesa bootarg

Support Olarila Vanilla Hackintosh by making a donation HERE

About Premium Users you can check HERE

Problems with Paypal HERE

Link to comment
Share on other sites

No change in the error even after adding -igfxvesa into NVRAM/boot.   :wallbash

Is it something to do with bios ?

I have seen lot of new options in Dell Bios compared with my 8th gen laptop.

I have done these settings in Bios.

AHCI - ON , Secure Boot - OFF, VT-D - OFF and VT - ON.

 

thanks,

Jay

Link to comment
Share on other sites

I am back  :).

Following the guide here https://khronokernel.github.io/Opencore-Vanilla-Laptop-Guide/installer-guide/opencore-efi.html, i have managed to boot into open core menu with keyboard working.

But I was not getting the boot option to boot into "MacOS Catalina install", for which issue was VBoxHfs.efi was not added to Drivers folder.

I added it and now i am getting "OCST: config.plsit is corrupted error".

Attached - EFI Structure and Config.plist

Thanks, Jay

EFI-Snap-plist.7z

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
On 6/7/2020 at 2:17 AM, jayrathod said:

OCST: Aborting corrupted config.plist file access

OC: Failed to load configuration !

USE MY EFI FROM FIRST POST AND POST ONE PHOTO IN ERROR SCREEN

Support Olarila Vanilla Hackintosh by making a donation HERE

About Premium Users you can check HERE

Problems with Paypal HERE

Link to comment
Share on other sites

Thanks you very much for your tutorials.

I run successfully although I'm a newbie

But I have an issue. My speaker and headphone (built-in above and behind of case) is not working. 

When I plug headphone, sound output changed. But can not hear. 

I can hear only from speaker of monitor

Please help me.

Thanks you

Archive.zip Screen Shot 2020-07-15 at 17.42.05.zip

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
4 hours ago, Trần Tuấn Anh said:

When I plug headphone, sound output changed. But can not hear. 

try with other layout-id

Support Olarila Vanilla Hackintosh by making a donation HERE

About Premium Users you can check HERE

Problems with Paypal HERE

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
2 minutes ago, lukasknw said:

I was keeping an eye on the MSI MPG Z490 Gaming Plus. So GIGABYTE Z490 Gaming X is the better choice?:)

go to gigabyte

Support Olarila Vanilla Hackintosh by making a donation HERE

About Premium Users you can check HERE

Problems with Paypal HERE

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
  • Create New...
The popup will be closed in 15 seconds...