Jump to content
  • Sky
  • Blueberry
  • Slate
  • Blackcurrant
  • Watermelon
  • Strawberry
  • Orange
  • Banana
  • Apple
  • Emerald
  • Chocolate
  • Charcoal
MaLd0n

Hackintosh Guide - Install MacOS Catalina on Mobos Serie 400 with Intel 10th Desktop Processors using OpenCore bootloader

Recommended Posts

-Donations with PayPal
https://tinyurl.com/r2bvzm7

-Donations with Bitcoin
33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

-Donations with PicPay 
@danielnmaldonado

-Donation with Mercado Livre 
https://tinyurl.com/y9evkj5u

 

-EFI OpenCore Folder Desktop 10th Intel Processors

Paste this EFI folder in EFI partition in your USB STICK

https://tinyurl.com/ybwr9kq3

 

-Tutorial

 

 

-Post Installation

Paste EFI folder into EFI Partition in your SSD, reboot and extract one full dump with this app and post here!

https://tinyurl.com/ybwr9kq3

RunMe.app

https://tinyurl.com/y9562hz7

 

--DSDT PATCHES--

 

-FIX ERRORS AND WARNINGS
-FIX ACPI ERRORS
-REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES
-HIGH PRECISION EVENT TIMER
-SATA SERIE ID
-DMAC
-REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED
-FIX K.P in REBOOT
-NVRAM
-REAL TIME CLOCK
-SLPB
-DARWIN / WINDOWS
-XHCI
-PLUGIN TYPE
-HDEF
-ARTC
-IPIC
-TIMR
-SBUS
-BUS1
-MCHC
-ALS0
-SHUTDOWN
-UAR1
-LAN
-FWHD
-USBX
-PMCR
-PPMC
-XSPI
-GMM
-kUSBCompanionIndex
-io-device-location
-IMEI
-EC
-PNLF
-ARPT
-GFX0
-NVME
-ACPI-WAKE-GPE
-DTGP
-ACQUIRE MUT0 0XFFFF
-MUTEX MUT0 0x00
-EXTERNAL REFERENCES
-UNKNOWNOBJ
-HDMI / HDAU
-FULL RENAMED DEVICES

 

--SCREENSHOTS--rrMAInD.png


azed5ab.png


4Zmeul1.png


LKY2r9W.png


KnzBKEs.png


iVmNx11.png


HC5d6vC.png


5Bwhhqk.png


1Mg59he.png


1yskQ2n.png


Plveo0G.png


tIwJVF5.png


HEtRdkB.png


49TD3VE.png


tcq7ZD1.png


EpVanSw.png


YgChvih.png


YDDHhfg.png


3Dq9o6J.png


mATZ3YK.png


IAF4sSC.png

 

-Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!

 

Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, headkaze, onemanosx, erroruser, Jenny David, Sampath007, Facebook Hackintosh community, Facebook Olarila community, SchmockLord, daliansky and many, many, many others!

 

We're all here to have fun and learn from each other!

Share this post


Link to post
Share on other sites

--UPDATE FIRST POST-

-FOLDER

-SCREENSHOTS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there!

I tried the EFI folder provided herein, OC seems to start booting in verbose mode, but as soon as ~3-4 seconds later, the screen goes off and does not turn on again until I restart the computer.

 

The config is:

ASRock B460m Pro 4

Core i5 10400f

MSI RX 5500 XT 8G

a 32g Corsair RAM stick

 

Do you have any suggestions on what I could do? Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, MaLd0n said:

Thanks!

 

I tried it to no avail. Same results: the system starts booting verbosely, but then the screen goes off. I took one side panel off my computer and noted that it's not just the screen: GPU fans come to a full stop at that same moment. So apparently, the system is not picking the GPU (a natively supported one, for that matter!)

What can be done? Thanks again for your time

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Рауль Каримов said:

I tried it to no avail.

post one video with this problem

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Рауль Каримов said:

Here’s video not sure if the running text is readable 

use bootarg -igfxvesa and clear nvram with entrie

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
35 minutes ago, MaLd0n said:

use bootarg -igfxvesa and clear nvram with entrie

-igfxvesa or -radvesa? I don't have iGPU, mine is Intel Core i5 10400f, it has no integrated graphics.

 

Problem solved, actually. 

The problem was that the offered OC config had iMac19,1 as system definition. I changed it to iMacPro1,1, and voila, i booted up! Perhaps that was due to absence of integrated graphics in my CPU (the iMacPro and MacPro are the only Apple systems that similarly have no iGPUs)

Edited by Рауль Каримов

Share this post


Link to post
Share on other sites

-igfxvesa

-radvesa is for amd cards

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

I'm trying to install with the settings provided but stuck on the boot process:

CPU: I5-1400

Mobo: Gigabyte B460M DS3H

If I connect via the external Vga (GTX1060) the boot works normally. I need to use the internal VGA to use catalina.

https://imgur.com/a/pA0udJT

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
16 hours ago, MaLd0n said:

u need disable nvidia via dsdt/ssdt and use internal graphics

post one dump

https://www.olarila.com/files/Utils/RunMe.app.zip
https://www.youtube.com/watch?v=k9wmIfGLe3A

My installation crashed 😕 I think it was because I tried to execute the update. I will perform a new installation tonight then I execute the file provided and send you the result. Thank you!

Edited by jhonnyvey

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am now trying to do a new installation but it is not working.
I will do everything using the same files and it is on the error screen according to the images, do you have any idea?

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

inject device ec

Share this post


Link to post
Share on other sites

I really don't know how to do this..

The other time, I just copied the files and everything worked

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, jhonnyvey said:

Same error. I'm using only the efi folder provide with the files.

Problem  solved after removed disk partitions. Reinstalling now. TKS for the help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...