Jump to content
c.link86

problem with HW acceleration (Radeon HD 5450)

Recommended Posts

hello I'm trying to hackintosh a dell Optiplex 3020 (most specs in profile) nearly everything works except Graphics an older Radeon (HD5450) so again im stuck on HS Till i upgrade to a Metal 2 complient card but i'm still having issues with hw accel I'll add the run me tomorrow cause it's late now VGA works oddly w/o HW accel but the main problem lies in the HDMI It'll boot into clover but is a black screen after that (windows seems to have the same issue til i "activate" hdmi in catalyst by first entering windows with vga) if you need more info it'll have to wait til tomorrow

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Donation with Paypal HERE

Donation with Stripe HERE

Donation with BuyMeaCoffee HERE

Donation with Mercado Livre HERE

Donation with Binance 0xdbe48ef6b158f1dd0035d7f49555c99e52f72714

Donation with BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

Donation with PicPay @danielnmaldonado

Donation with PiX @danielnmaldonado@gmail.com

:guitar

Problems with Paypal Donate? Check HERE

Donated? Send me PM with files or use DSDT Patch Requests

6y0Bvfl.png

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

-Haswell

in ur case u need activate intelhd for hardware accel and correct properties injected by weg kext

Donation with Paypal HERE

Donation with Stripe HERE

Donation with BuyMeaCoffee HERE

Donation with Mercado Livre HERE

Donation with Binance 0xdbe48ef6b158f1dd0035d7f49555c99e52f72714

Donation with BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

Donation with PicPay @danielnmaldonado

Donation with PiX @danielnmaldonado@gmail.com

:guitar

Problems with Paypal Donate? Check HERE

Donated? Send me PM with files or use DSDT Patch Requests

6y0Bvfl.png

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

what are the correct properties? for weg?

 

first, just enable and check if weg inject correct properties

Donation with Paypal HERE

Donation with Stripe HERE

Donation with BuyMeaCoffee HERE

Donation with Mercado Livre HERE

Donation with Binance 0xdbe48ef6b158f1dd0035d7f49555c99e52f72714

Donation with BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

Donation with PicPay @danielnmaldonado

Donation with PiX @danielnmaldonado@gmail.com

:guitar

Problems with Paypal Donate? Check HERE

Donated? Send me PM with files or use DSDT Patch Requests

6y0Bvfl.png

Link to comment
Share on other sites

no dice kept blackscreening/rebooting but doing shikigva=128 boots w/o accel i checked the kp logs and found this line standing out


panic(cpu 0 caller 0xffffff7f976afdcf): WhateverGreen: shiki @ Hardware DRM decoder cannot be used with custom board or whitelist

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Donation with Paypal HERE

Donation with Stripe HERE

Donation with BuyMeaCoffee HERE

Donation with Mercado Livre HERE

Donation with Binance 0xdbe48ef6b158f1dd0035d7f49555c99e52f72714

Donation with BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

Donation with PicPay @danielnmaldonado

Donation with PiX @danielnmaldonado@gmail.com

:guitar

Problems with Paypal Donate? Check HERE

Donated? Send me PM with files or use DSDT Patch Requests

6y0Bvfl.png

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

i checked ur ioreg and ur principal gpu is not activate, first u need solve it, try it radeondelnit option in graphics tab

Donation with Paypal HERE

Donation with Stripe HERE

Donation with BuyMeaCoffee HERE

Donation with Mercado Livre HERE

Donation with Binance 0xdbe48ef6b158f1dd0035d7f49555c99e52f72714

Donation with BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

Donation with PicPay @danielnmaldonado

Donation with PiX @danielnmaldonado@gmail.com

:guitar

Problems with Paypal Donate? Check HERE

Donated? Send me PM with files or use DSDT Patch Requests

6y0Bvfl.png

Link to comment
Share on other sites

tried that just now didn't work (currently using vga) edit: can now boot into hdmi still no HWA something with SIP prevented boot i changed 0x28 to i think 0x2e7 (allow unapproved kext) also changed shikigva=60 to 80 i have deinit on when macos loaded it said "a kext prevented macos to boot all 3rd party kext are now disabled" so we are getting somewhere atleast

Link to comment
Share on other sites

got it but didn't use weg options.... it maybe not supported here but he was the solution


I used


ATI FakeID = 0x68E01002

FBName = Cedar

InjectATI = True

VideoPorts = 3


at first it caused color problems flashing colors but using a paid app temporarly (SwitchResX trial) I switched the color mode from billions to millions which fixed the issue plus i got full hwa + underscan so i got the desktop to fit unlike my nvidia GT730 thanks for the help

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.





×
  • Create New...
The popup will be closed in 15 seconds...