Jump to content

Hackintosh Guide - Catalina / Big Sur / Monterey on Mobos Series 100, 200, 300, 400 and 500 with OpenCore Bootloader


Recommended Posts

  • Replies 738
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Fixed it. Need to set XHCI handoff enabled in BIOS.

Buenos días Cuando el ordenador entra en reposo y quiero activarlo tocando el mouse o el teclado se reinicia. Probé muchas cosas, como darkwake, y nada funciona. Alguna solución? Saludos y g

same folder serie 100/200/300

  • Administrators

[ref]mano[/ref], hey

thunderbolt use via ssdt kgp


after sleep u receive kp or just freeze?


Added in 1 minute 34 seconds:

[ref]236560739[/ref], u need extract send_me with oc running

Link to post
Share on other sites

[ref]mano[/ref], hey

thunderbolt use via ssdt kgp


after sleep u receive kp or just freeze?


Added in 1 minute 34 seconds:

[ref]236560739[/ref], u need extract send_me with oc running

Just freeze after wake up 17 sec later

mouse cuzer not move.

Link to post
Share on other sites

[ref]mano[/ref], hey

thunderbolt use via ssdt kgp


after sleep u receive kp or just freeze?


Added in 1 minute 34 seconds:

[ref]236560739[/ref], u need extract send_me with oc running

 


No

went to sleep.

when I press power button wake then 17 sec after freeze.


Added in 6 minutes 50 seconds:

Hi Mald0n

My motherboard I don’t have usb 2 header

I am using usb3 header to usb2

Link to post
Share on other sites

[ref]MaLd0n[/ref], HI Daniel, I am trying to switch from Clover to OC, I am downloading the EFI OC file from the first post and I am putting it in USB, when I try to boot from OC in that USB drive using mine working Catalina installed on HDD, the computer restarts at the moment he starts loading. OC does not generate any file so I can check possible errors.

I mean when I select boot option 3 (my working MacOS) it starts loading for a second then restarts.


I have ASUS Prime Z370-A with 8700 CPU and 2xRX580


Here is what I captured in that glimpse of a second


IMG-8112.jpg

IMG-1105.jpg

IMG-9573.jpg

Link to post
Share on other sites

[ref]hasanbasri93[/ref], DSDT.aml.zip

So much thanks uu :D:D:)


But i've problem with audio not working

So i tried to set config.plist


DeviceProperties->PciRoot(0x0)/Pci(0x1f,0x3) -> Layout-id

as guide from here https://khronokernel-2.gitbook.io/opencore-vanilla-desktop-guide/config.plist/coffee-lake


Applies AppleALC audio injection, you'll need to do your own research on which codec your motherboard has and match it with AppleALC's layout. AppleALC Supported Codecs. I tried to one by one the layout

Realtek ALC887 0x100202, 0x100302, layout 1, 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 18, 20, 33, 40, 50, 52, 53, 87, 99

And still not working


Thanks.,

Link to post
Share on other sites

[ref]MaLd0n[/ref], HI Daniel, I am trying to switch from Clover to OC, I am downloading the EFI OC file from the first post and I am putting it in USB, when I try to boot from OC in that USB drive using mine working Catalina installed on HDD, the computer restarts at the moment he starts loading. OC does not generate any file so I can check possible errors.

I mean when I select boot option 3 (my working MacOS) it starts loading for a second then restarts.


I have ASUS Prime Z370-A with 8700 CPU and 2xRX580


Here is what I captured in that glimpse of a second


IMG-8112.jpg

IMG-1105.jpg

IMG-9573.jpg

 

I have the same error code as you, please tell me if you have a solution

Link to post
Share on other sites

Hi there!


Need a hand on this one: I've my system booting almost perfectly via OpenCore 0.5.2 with the attached settings. The only problems are not being able to use my previous DSDT (patched by maldon), some USB-related doubts and no sleep. Probably a valid DSDT for OpenCore would fix all my issues, given that the same system boots perfect (with maldon's patched DSDT) via Clover.


So my problem is that my previous DSDT doesn't work with OpenCore, so I need a new one. Could you please help me?


Thanks in advance!


PD: The forum only allows my Clover setup to be attached to the forum, so posting the link to my OpenCore config:

https://www.dropbox.com/s/8qi15s2fsyao6gc/Send%20me%20ultrazonestudioss-OPENCORE.zip?dl=0

Send me ultrazonestudioss-CLOVER.zip

Link to post
Share on other sites

[ref]ultrazone[/ref], what happens with sleep?

 

My apologies: since I started fiddling with OpenCore I did just one sleep check (that failed), but it seems after enabling "plugin-type=1" via SSDT-PLUG.aml and after adding the correct device id and ig-platform-id for my IGPU, sleep works as it should.


Remaining problems: internal audio doesn't work, but HDMI audio does (Lilu and AppleALC are within my kexts folder, don't know what to check) and USB behaviour (still have to double check that every port works the way it should).


Regarding DSDT and SSDT, some questions:


- Can I use a DSDT for populating PCI entries in System Profiler? Is it necessary? Via Clover it just works with your patched DSDT...

- Can I use the same SSDT-UIAC.aml that I was using with Clover?

- Regarding the loading order of DSDT's and SSDT's: is it so important with OpenCore? Any reference on what should be loaded first and why?


Thanks a lot!!!

Link to post
Share on other sites
  • MaLd0n changed the title to Hackintosh Guide - Catalina / Big Sur / Monterey on Mobos Series 100, 200, 300, 400 and 500 with OpenCore Bootloader

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

:cap-Please Disable Your ADBlocker-:cap