Jump to content
Sign in to follow this  
fickerr

mid price Hackintosh i5 9600

Recommended Posts

Hi,

I wanna build me a mid price hackintosh with an intel i5 9600.

What ATX mainboard would you recommend?


it should have USB 3.1 and Thunderbolt option for future usage.

And onboard graphics cause I don't need/want a dedicaded card for that PC.

Is GIGABYTE Z390 GAMING X working?

Share this post


Link to post
Share on other sites

[ref]fickerr[/ref], all gigabyte mobos working good


u can buy one h310 or z390, same result with more sata, usb ports

Share this post


Link to post
Share on other sites

and what about ASUS PRIME Z370-A GAMING ATX Mainboard 1151 DP/HDMI/DVI/M.2/USB3.1

it has more display outputs

is it also compatible with i5 9600 and hackintosh?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you help me?

I have this setup now:

Mainboard: Asus Prime Z370-A

CPU: Intel Core I5 9600k

GPU: Internal Intel UHD 630


Installed with the 10.14.5 Olarila image without problems, downloaded the "--CHIPSET SERIES 10, 20 and 30 (SKYLAKE / KABYLAKE / COFFEELAKE)" and replaced the efi/clover folder with it. Installed clover again.

Booting without errors but I have some graphic glitches. Windows are flickering strangely.


In this guide https://Olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685 some of the clover install options doesn't exist in the newest clover installer from sourceforge.

Guide:

https://i.imgur.com/qWgQ5sM.png


Newest Clover:

https://imgur.com/FToWuq4


Attached the sendme.zip vom the Run.me app.


Do you know how to fix the graphic glitches?

Best regards and thanks in advance

Send me.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MaLd0n everything worked fine with Catalina 10.15.4 then I tried to Update to 10.15.5 and it killed everything.

in Clover I see three options now 

  1. Boot Install
  2. Boot MacOS
  3. Recovery

the install doesn't run through it shows the errors below

when I try to boot MacOS it fails to (see photo from log) (boot task failed mount-phase-1)

Recovery doesn't boot either.

What can I do to fix it?

photo.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

all kexts and bootloader is update?

Share this post


Link to post
Share on other sites

when I tried the install clover was 5118. Now I can only put the SSD in another computer to change something.

on my other machines when updating and something failed before it was finished I could still boot the normal Boot option that booted macos without the update and could start the update again.

strangely now nothing works. Is it normal that I can't access my files when I put the system drive in another computer?

Share this post


Link to post
Share on other sites

u don't need install clover, just paste efi folder into efi partition

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...