Jump to content
MaLd0n

[Guide] Easy Audio Solution with AppleAlc / Clover and OpenCore

Recommended Posts

u try last kexts version and alcid=5 or other supported layout for ur audio codec

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
1 hour ago, MaLd0n said:

u try last kexts version and alcid=5 or other supported layout for ur audio codec

Thank you for your support  MaLd0n!

After some further investigation here's what works with my Mojave P6T Deluxe v2 (AD2000b) setup (I will retest with layout id 5 again just in case)...

KEXTS Latest Lilu & AppleLC 

CLOVER CONFIGURATOR: ACPI: change HDAS to HDEF

CLOVER CONFIGURATOR: Devices: Layout 7, ResetHDA, 

Clover-Config.png
upload image to internet

AND deleting HDAEnabler kext 

I also removed LegacyAppleYukon2 since it didn't turn on my Marvel Yukon network card on my motherboard (IONetworkingFamily did )Audio-Kexts.png

By the way my Rosewill RDCR-11004 - Data Hub is working too (when something is connected in it during boot sequence) which is awesome.

Quick question : Can P6T motherboard install Catalina?

 

Muito obrigado.

 

IONetworkingFamily.kext.zip SATA-RAID.zip

Edited by mozbius

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, mozbius said:

Thank you for your support  MaLd0n!

hdas to hdef is skylake+, u dont need it

u can try catalina. i never use lga775 or 1366 in cata

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, I have an icelake laptop with alc256 codec... I tried all of the layout id, but none of them worked...I was able to see outputs, i can't hear sounds... I tried to make a custom one (i don't know if it was correct) but i see the outputs, but i can't hear sound... Tried with codeccommander or without, nothing changed...
Can you help me?

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Paolo7297 said:

Hi, i checked the folder, i noticed that the only differences are the FakePCIID, but if i try them, they won't get loaded and i get no sound...

u need dev id into hdas/hdef device

Quote

"device-id", Buffer () {0x70, 0xA1, 0x00, 0x00}

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, MaLd0n said:

u need dev id into hdas/hdef device

 

Thanks a lot! It resolved my problems!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/18/2019 at 3:01 PM, MaLd0n said:

-Donations with PayPal
https://tinyurl.com/r2bvzm7

I have a problem in the undetected audio I have tried with Hackintoshtool and Read me.app but it is not detected. I tried running DCPImanager on the audio device 0x80861E20 and Sub Device 0x10280591, but the Code Name column did not appear. I've copied and pasted AppleALC.kext and Lilu.Kext in EFI / Clover / Kext / Other

Help me

This is the result I run Read me.app

DSDT.aml

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, IGosa Bagus Yuniarta said:

I have a problem

check manufacturer site

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Giancarlo Laredo Agüero said:

Hi, my sound card is not showing up in Hackintool. I'm using Olarila Catalina + Ryzen 7 + RX570 + B450M chipset + ALC892

applealc+lilu?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, dawilliams660 said:

tried this and still no audio

check if ur audio codec have support

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, dawilliams660 said:

I found the drivers for it on the windows side, is there any way I can find out what codec it is form that?

u need check applealc project

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok....where can I find this?.....I would love to get this laptop to work......this and the WiFi not working...everything else is working

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...