Jump to content
MarsArtis

Asus Rog Strix II GL704GM - installation

Recommended Posts

I'm finally Installing OSX High Sierra, following Olarila infos and guides:


USB 16gb pen drive

The High Sierra named 10.13.6 17G2208 8th Intel Processors

replaced the default installed Clover folder with the Olarila CLOVER.NOTEBOOKS.100.200.300.zip one

at clover startup choosed the option config2.plist


It's about 10/15 minutes in the installation process saying that one minute is remaining.


And now?


CPU i7-8750H /HM370

Graphics GTX 1060 - UHD 630, 1920 x 1080

Link to comment
Share on other sites

[ref]MarsArtis[/ref], installation don't need replace folder, Olarila have a kexts, patches, essentials

 

Do you mean that once the Olarila Image is made with dd or Etcher it's not necessary to install Clover ?


I was reading your guide for laptop https://Olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=6257 and I thought I had to do that.


Ok, I'll reburn the USB pen drive and let you know

Link to comment
Share on other sites

Did as you said.


But now after choosing in clover boot (config2.plist for laptop) menu the HSierra installation it starts in verbose, prints out code lines and then the monitor turn black.


What should I do?


Added in 24 minutes 11 seconds:

Tried to start with config.plist (not config2.plist) but ends with black screen too.

Link to comment
Share on other sites

Update:

choosed config2.plist

disabled Nvidia

Options menu/Graphics tab and input fake-id 0x12345678


the installation menu appeared and now let's see if it completes.


Added in 11 minutes 28 seconds:

But No luck, as soon as it reach the "less than a minute remaining" it seems to freeze since the mouse pointer no more moves (using an external cabled mouse) and the fans spins up.

Link to comment
Share on other sites

just to be sure not to make any mistake:


1- start from Clover USB and select freshly installed OSX


2 - follow the steps from point n. 6 and 7 at https://Olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685


Right?


Added in 21 minutes 56 seconds:

Just another feedback:

once at Welcome screen scrolling down caused spinning beach ball. I left it rest for a minute or so and than it behaved normally. Letting me choose the right location.


Anyway, I'm in OSX.


The first thing it's not working seems to be the ethernet connection. It's not listed in Sys Pref/network


Trackpad is not working

Audio not working

battery indicstor is not working properly (if the power is detached it says that the battery is low, if its connected the icon shows the flash but the contextual menu says not charging

Link to comment
Share on other sites

Sorry, I'll do.


Meanwhile: I've noticed that when I do restart osx instead of going into clover bootloader it starts windows 10. How to avoid this ?


Added in 3 minutes 50 seconds:


Added in 6 minutes 14 seconds:

Here it comes extracted from DPCI:


working

LAN

Battery Status


not working

AUDIO

screen back light (with previoous clover folder you sent me on april 14th it was brighter)

trackpad

DSDT.aml(noAUDIO-noBaclLight-noTrackpad).zip

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
  • Create New...
The popup will be closed in 15 seconds...