Jump to content

Hackintosh Guide - Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on Sky/Kaby/CoffeeLake Notebooks with Clover Bootloader


Recommended Posts

  • Replies 760
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Donation with Paypal https://tinyurl.com/r7fchn9 Donation with Stripe https://tinyurl.com/2ssnydn6 Donation with BuyMeaCoffee https://tinyurl.com/bvsbpf6e Donation with BTC 33HeGCuCSh4t

use ssdt Olarila SSDT-OLARILA.aml.zip

Posted Images

Hello,

my MacOS Mojave unable to boot. It was boot looping, few second after selecting MacOS it from Clover menu.

It failed to boot after a text shown "SMCRTC: Start", take a look at this pic,

this is my default boot arguments

I used config2.plist to boot from USB installation image for installing. I have followed the installation guide, except the "Embedded Controller Device"  because i use Mojave not Catalina. I pasted the NOTEBOOKS CHIPSET SERIES SKYLAKE+ Olarila EFI folder for my Kabylake laptop and finally the patched DSDT from you. So there is only 1 config.plist at the Clover folder.

Could you give the solution? thank you

Link to post
Share on other sites
  • Administrators
13 hours ago, admn wall said:

my hardware acer e5 475g intel hd i5 7200 ssd128gb with 12gb ram and my sound and my igpu is unable , [IGPU] graphics driver failed to load: could not register with framebuffer driver! can you help fix its? thank you maldon

<key>PciRoot(0)/Pci(0x02,0)</key>
            <dict>
                <key>AAPL,ig-platform-id</key>
                <data>AADAhw==</data>
                <key>device-id</key>
                <data>FlkAAA==</data>
                <key>framebuffer-con1-alldata</key>
                <data>AQUJAAAIAACHAQAA</data>
                <key>framebuffer-con1-enable</key>
                <data>AQAAAA==</data>
                <key>framebuffer-con2-alldata</key>
                <string>&lt;02040a00 00080000 87010000&gt;</string>
                <key>framebuffer-con2-enable</key>
                <data>AQAAAA==</data>
                <key>framebuffer-fbmem</key>
                <data>AACQAA==</data>
                <key>framebuffer-patch-enable</key>
                <data>AQAAAA==</data>
                <key>framebuffer-stolenmem</key>
                <data>AAAwAQ==</data>
            </dict>

 

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, MaLd0n said:
<key>PciRoot(0)/Pci(0x02,0)</key>
            <dict>
                <key>AAPL,ig-platform-id</key>
                <data>AADAhw==</data>
                <key>device-id</key>
                <data>FlkAAA==</data>
                <key>framebuffer-con1-alldata</key>
                <data>AQUJAAAIAACHAQAA</data>
                <key>framebuffer-con1-enable</key>
                <data>AQAAAA==</data>
                <key>framebuffer-con2-alldata</key>
                <string>&lt;02040a00 00080000 87010000&gt;</string>
                <key>framebuffer-con2-enable</key>
                <data>AQAAAA==</data>
                <key>framebuffer-fbmem</key>
                <data>AACQAA==</data>
                <key>framebuffer-patch-enable</key>
                <data>AQAAAA==</data>
                <key>framebuffer-stolenmem</key>
                <data>AAAwAQ==</data>
            </dict>

 

thank you maldon this work greak. and know i can fix brightness with brightness slider from appstore

Link to post
Share on other sites
6 hours ago, admn wall said:

i had just litte problem maldon, when im restart or shutdown sometimes stuck in apple logo and progress bar a half. what mean stuck in apple logo? but sometimes successfully login with full progressbar.

i know my problem is my ethernet because my Wifi driver is not connected but is ok for me

Link to post
Share on other sites

Hello,

I have Intel core i5 7200u,

12GB DDR4 RAM,

Intel HD620,

Nvidia Geforce 940mx,

When I use attached EFI file for my Kabylake notebook from 

 this url then stucked at Apple logo, but when I use EFI folder of USB stick then system boot successfully but Graphics, Audio, Wifi, Touchpad, etc is not working,

I tried patching graphic but doesn't work,

kindly help me fixing following issues.

Thank you in advance!

config.plist.zip

Link to post
Share on other sites
  • Administrators
5 hours ago, Ram kumar rajput said:

plz help when i boot my plz restart after 2-3 sec ...after some codes... my spec is g4560 h110m-s2 gigabyte 1050 ti

u need fakecpuid

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 5 months later...

Hello MaLd0n, I've trying to install Bigsur from your latest image(Bigsur 11.4) on my hack [Asus H-370 Pro gaming WIFI with i7-8700 CPU,AMD Sapphire RX 480 8GBwith 32 GB ram] but  the installation was stuck with mac assisstant update error and then restart loop. I'm using samsung nvme 960 EVO 500GB as HDD which used to install Catalina before and then erase to APFS format by disk utility before installing new OS. any sugestions? thank you.Here is the photo link : https://drive.google.com/file/d/17_W2x5ENUIALVvhEqSEYb1LY2nJHzat1/view?usp=sharing

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

:cap-Please Disable Your ADBlocker-:cap