Jump to content

Hackintosh Guide - Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on Serie 100/200/300/400 with Clover Bootloader


Recommended Posts

  • Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

https://www.olarila.com/topic/9351-video-guide-opencore-vanilla-guide-step-by-step-full-dsdt-patched-or-ssdt/

Posted Images

DSDT.aml.zip

(42.79 KiB) Downloaded 1 time

KEXTS.zip

(20.97 KiB) Downloaded 2 times

MaLd0n, all USB3.0 are working now, didn't tested the USB-C yet. But I got no Audio nor Ethernet working. By the way, what SMBIOS do you think I should use? The 17.1 standard?

Cheers, Kevin

Link to post
Share on other sites
  • Administrators

MaLd0n, all USB3.0 are working now, didn't tested the USB-C yet. But I got no Audio nor Ethernet working. By the way, what SMBIOS do you think I should use? The 17.1 standard?

Cheers, Kevin

post a new dump SEND_ME with new files

Link to post
Share on other sites

post a new dump SEND_ME with new files

First, thanks for all the help so far! :)

My mistake, one of the ethernet is partially working (it works but when some upload is done it stops working) the other ethernet doesnt even connect. Audio still not working, also I have to manually restart system! The second RunMe results are attached, Cheers Kevin!

Send me Kevins-iMac.zip

Link to post
Share on other sites
  • Administrators

First, thanks for all the help so far!

My mistake, one of the ethernet is partially working (it works but when some upload is done it stops working) the other ethernet doesnt even connect. Audio still not working, also I have to manually restart system! The second RunMe results are attached, Cheers Kevin!

Restart don't work?

Arquivo Comprimido.zip

Link to post
Share on other sites

Restart don't work?

Yeah, the verbose stop refreshing and the processor was still running.


Now I got kernel panic with this kext and dsdt.aml , pic attached. (just for checking, should I keep my kext or change all of them for the ones you send me? DSDT goes to ACPI -> Patched, right?

060518.thumb.jpeg.0b12a0aebae101fade99c6dcbac76ab7.jpeg

Link to post
Share on other sites

if u use in clover/kexts/... u can press barspace and block kexts

 

Blocking the Kext I was able to boot but now with no USB working, even for the keyboard or mouse to work :/

By the way, all Kexts are in Clover/kexts/Other

Link to post
Share on other sites
  • Administrators

I managed to get the keyboard and mouse to work but I use the first DSDT that you send me. But anyway, only a single USB worked all the others didn't! I'm not sure what to do now

send me this DSDT

Link to post
Share on other sites
  • Administrators

MaLd0n, this one is my most successful Clover folder. Most of USB3.0 are working, 1 of 2 ethernet is working. Audio works good with VoodoHDA. But the internet is weird, it stops working when I'm uploading files and after sleep it stops working completely!

CLOVER.zip

use all kexts in clover/kexts/others

Link to post
Share on other sites

use all kexts in clover/kexts/others

after Verbose messages (when login should come) everything turns black but CPU keeps running without rebooting! Any ideas?

The video is out from the GTX 760 via DVI cable.

I can hear that the audio is working but no video output.


Edit: If I just change the SMBIOS from 18.3 to 14.2 I can login (video output is back), now bluetooth is showing up (but its not working).

Again only 1x USB is working! attached the Runme files.


Edit2: Installed NvidiaFix and SMBIOS is working with 18.3 but I have to change the DSDT to the old one, otherwise only 1x USB. Bluetooth not showing up anymore

Send me Kevins-iMac.zip

Edited by Guest
Link to post
Share on other sites

I'd add Gigabyte P55A-UD3 and P55A-UD6 to that list.


I have a weird thing with the Gigabyte H270-HD3.

The built in Intel 630 graphics are showing up as PCI slot 3 (Firewire)

I have a FW800 PCI card that seems to work fine in that slot.

This machine runs fine using the DSDT you did but I am wondering if this slot thing could be a clue why I can't get HDMI audio working?


I did a "Run Me" and pressed F4 before boot so you can see how this board is running with your DSDT.


Cheers

PlexiPuter

Send me PlexiPuters-iMac.zip

Link to post
Share on other sites
  • Administrators

after Verbose messages (when login should come) everything turns black but CPU keeps running without rebooting! Any ideas?

The video is out from the GTX 760 via DVI cable.

I can hear that the audio is working but no video output.


Edit: If I just change the SMBIOS from 18.3 to 14.2 I can login (video output is back), now bluetooth is showing up (but its not working).

Again only 1x USB is working! attached the Runme files.


Edit2: Installed NvidiaFix and SMBIOS is working with 18.3 but I have to change the DSDT to the old one, otherwise only 1x USB. Bluetooth not showing up anymore

stay with old DSDT

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

:cap-Please Disable Your ADBlocker and Support Our Forum-:cap