Jump to content
  • Sky
  • Blueberry
  • Slate
  • Blackcurrant
  • Watermelon
  • Strawberry
  • Orange
  • Banana
  • Apple
  • Emerald
  • Chocolate
  • Charcoal
MaLd0n

Hackintosh Guide - Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on Serie 100/200/300/400 with Clover Bootloader

Recommended Posts

Hi MaLd0n


Here's a new full dump of the Z370 after reboot, running the new clover folder.

(I changed the serial number back to the one I was running)

looks good, test ur intel HD, u stay without IntelFix kext, if have any problem with freeze, just put kext ;) is a really native system xD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi MaLd0n


And here's a new full dump of the H270 after reboot, running the new clover folder.

(Same deal with the serial)

use it, dsdt and config.plist, firewire added

Arquivo Comprimido.zip

send me new dump from h270

Share this post


Link to post
Share on other sites

looks good, test ur intel HD, u stay without IntelFix kext, if have any problem with freeze, just put kext ;) is a really native system xD

I know!

I've never had a hack like this before. It doesn't even seem to need Shiki.kext. Youtube N all that stuff is working fine without it.

No random freezes. Graphics work great. HDMI audio works great. Sleep and wake works great.


I should really buy an RX580 for it but it's working so well without one, I'm not in any hurry.

I'm running G Skill Trident Z ram on standard for both full dumps.

Can I still use profile 1 on this DSDT?

Standard ram profile comes out at 2133. Profile 1 is 3000.

Share this post


Link to post
Share on other sites

use it, dsdt and config.plist, firewire added

H270 HD3

Firewire drive does not load with Firewire card added to DSDT but card shows up in PCI as slot 9.

Firewire drive loads OK on previous full patch DSDT.


AMD RX560 works fine on DVI port without whatevergreen.kext, but needs that kext for HDMI port to work (this has always been the case with my RX560)

Picture has always been slightly more clear, and colour an bit more realistic on DVI port with my Gigabyte AMD RX560.

Are you seeing a similar thing with your RX580?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can I still use profile 1 on this DSDT?

Standard ram profile comes out at 2133. Profile 1 is 3000.

yes, just change for correct config ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

H270 HD3

Firewire drive does not load with Firewire card added to DSDT but card shows up in PCI as slot 9.

Firewire drive loads OK on previous full patch DSDT.


AMD RX560 works fine on DVI port without whatevergreen.kext, but needs that kext for HDMI port to work (this has always been the case with my RX560)

Picture has always been slightly more clear, and colour an bit more realistic on DVI port with my Gigabyte AMD RX560.

Are you seeing a similar thing with your RX580?

send me new dump i'll check firewire


Ye, my DVI work perfect, my HDMI work with some strange colors, if use whatevergreen solve it but appears others problems

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here's the H270 HD3 full dump with FW added to DSDT.


It must be a Radeon HDMI thing then.

take a shot

DSDT.aml.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Firewire drive works.

No firewire in PCI.

Yes

stay without cosmetics in frwr, cause some problems in ur case

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's cool.

Thanks MaLd0n.

Is there any point in fixing the warnings?

There's only three on the H270 but there are a bunch on the Z370.

Share this post


Link to post
Share on other sites

don't fix it, broke sleep, have some mandatory there xD

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK cool.

That's kinda what I figured.

Both these are sleeping like babies and running really well! :D

The full patch thing is really great!

Less dependency on clover and fewer kexts has gotta be better.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK cool.

That's kinda what I figured.

Both these are sleeping like babies and running really well!

The full patch thing is really great!

Less dependency on clover and fewer kexts has gotta be better.

ye, the best is it, we need use clover only for boot and minimum non-mandatory kexts xD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi MaLdOn,

I have seen what beautiful job you have done with Z370 HD3 board.

Can you do something similar with my Z370 Gaming 3 board. I am running OS 10.13.5 and will wait for 10.14 release.

Also please tel me what kexts I need after using your new DSDT and check my config.plist file.

I tried with iMac pro 1.1 SMBIOS but I get black screen. With iMac 18,3 everything is working.

Thank you for your help.

Regards, Dragan

Send me Z370 Gaming3.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi MaLdOn,

I have seen what beautiful job you have done with Z370 HD3 board.

Can you do something similar with my Z370 Gaming 3 board. I am running OS 10.13.5 and will wait for 10.14 release.

Also please tel me what kexts I need after using your new DSDT and check my config.plist file.

I tried with iMac pro 1.1 SMBIOS but I get black screen. With iMac 18,3 everything is working.

Thank you for your help.

Regards, Dragan

i edit ur files some time ago, use same files ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

MaLdOn,

I saw that and it was the reason for asking for full vanilla DSDT. Understand that you need time foe it and I am appreciating you work and help.

Regards, Dragan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Discovered a few interesting things regarding SmBios.

iMacPro1.1 actually gets HDMI audio working on Kaby Lake i7 7700k with internal Intel 630 GFX but still reboots when waking from sleep.

Coffee Lake i7 8700k works fully using internal GFX and even sleep works fine on iMacPro1.1.

Not the easiest smbios to get a Radeon working though!

I had to revert to iMac18.3 to not accelerate into a black screen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

iMacPro1.1 SmBios (using a test drive on different setups)

On Kaby Lake (i7 7700k), HDMI audio needs IntelGraphicsFixup kext to work but system will boot fine without that kext and with no Intel injection.

(Because of the changes in hardware configuration, this is using a non, full patch DSDT by MaLd0n)

On Coffee Lake (i7 8700k), HDMI audio doesn't even need that kext to work.

(Same deal regarding DSDT)

So, the Coffee Lake i7's are a great way to build a very stripped down, simple, but fast as hell, system :)

Also the best bet if you don't want or need a graphics card and still want sleep and HDMI to work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

iMacPro1.1 SmBios (using a test drive on different setups)

On Kaby Lake (i7 7700k), HDMI audio needs IntelGraphicsFixup kext to work but system will boot fine without that kext and with no Intel injection.

(Because of the changes in hardware configuration, this is using a non, full patch DSDT by MaLd0n)

On Coffee Lake (i7 8700k), HDMI audio doesn't even need that kext to work.

(Same deal regarding DSDT)

So, the Coffee Lake i7's are a great way to build a very stripped down, simple, but fast as hell, system

Also the best bet if you don't want or need a graphics card and still want sleep and HDMI to work.

AppleAlc generate HDMI for IntelHD, we just need use a correct


IN ur hack with only IntelHDGraphics HDMI work? we use a ig-platform-id 59120000, AppleAlc generate HDMI audio for this

Share this post


Link to post
Share on other sites

I could never get HDMI audio working on the H270 HD3 using Intel HD 630 gfx using any platform id on iMac18,3 smbios.

I tried every possible method I could think of, including 59120000.

I just had a hunch to check out iMacPro1,1 and, for the very first time, there it was :)

It worked great on 10.13.5 with no injection but went away after removing IntelGraphicsFixup kext.

I added the kext back in and there it was again.

I was just testing things with different combinations of gfx cards, etc.

Both systems are now back on their proper drives with the H270 back on AMD RX560 and the Z370 on internal gfx running the full patch DSDT's you did.

Running great!

My conclusion is that iMac18,3 is best for running AMD RX5xx and iMacPro1,1 is best for internal gfx.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I could never get HDMI audio working on the H270 HD3 using Intel HD 630 gfx using any platform id on iMac18,3 smbios.

I tried every possible method I could think of, including 59120000.

I just had a hunch to check out iMacPro1,1 and, for the very first time, there it was

It worked great on 10.13.5 with no injection but went away after removing IntelGraphicsFixup kext.

I added the kext back in and there it was again.

I was just testing things with different combinations of gfx cards, etc.

Both systems are now back on their proper drives with the H270 back on AMD RX560 and the Z370 on internal gfx running the full patch DSDT's you did.

Running great!

My conclusion is that iMac18,3 is best for running AMD RX5xx and iMacPro1,1 is best for internal gfx.

use intelfix kext and check ioreg, i think appears there xD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...