Jump to content
Tirnion

10.8.3 and AMD 7870 Eyefinity 6

Recommended Posts

Hi, everyone!


I'll start at the end on this one. My end goal is to get my graphics card working with OS X. I am using an AMD 7870 Eyefinity 6 on a GA Z77-DS3H motherboard with an i7 3770k processor.


I have tried looking through kext files to add a Device ID, but only ATI7000Controller.kext had Device ID strings. That one included 0x68181002 in the strings section, so I don' t think that should be the problem. I also checked ATIFramebuffer.kext and ATISupport.kext, but neither of them had Device ID strings.


I've tried Chameleon, Chimera, and Clover, but none of them work. Chameleon and Chimera, I could only get mirrored screens working in Safe Mode, but nothing working otherwise. Under these conditions, it would not recognize my graphics card as anything other than AMD, it does not detect any kexts, and it tells me I have 3MB of vram. With Clover, I can get it to boot, but it gives me either a blank white or black screen, depending on settings. I can still operate volume controls and make some system sounds, but that's where it ends. One time, I did get Clover to boot to white screens with a cursor that went from one screen to the other, but I have been unable to reproduce this.


If I run on internal graphics, all of them boot fine, except Clover, which usually hangs somewhere around

IO80211Controller::dataLinkLayerAttachComplete(): adding AppleEFINVRAM notification
IO80211Interface::efiNVRAMPublished():

I have gotten Clover to boot in safe mode, but it would be nice to move past that.


I'm going to repost this across several forums, just to try to get any kind of answer. I'm not spamming, I'm just at the end of my proverbial rope on this issue.

Link to comment
Share on other sites

hello


about ati


http://Olarila.com/forum/viewtopic.php?f=28&t=736


u are forgotten the amdradeonacelerator without them never works u graphics


read about


what i know and all experimental


must use dsdt to injected the card


http://www.insanelymac.com/forum/topic/284779-amd-7970-working-with-full-qe/


http://rampagedev.wordpress.com/2012/12/04/about-amd-7970-working-with-full-qe/


good hack

PB Easy Note TM 86 - i5 430 M - H55M - Ram - 6 GB - Alc272 - Radeon HD 5470 512 QE/CI

Lenovo G500 - i5 3230m - HM77 - Ram - 8 GB - Conexant audio - HD 4000

My OS X Files 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.





×
  • Create New...
The popup will be closed in 15 seconds...