Jump to content

macOS Monterey on Hackintosh


Recommended Posts

  • Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hardware lenovo S145 Icelake      

add bootarg -lilubetaall

need wait some update from devs

  • Administrators
4 hours ago, pdevonie said:

Já dá para subir em Ryzen? 

acho que ainda não lançaram os patches

Link to post
Share on other sites
16 hours ago, polo freitas said:

The same problem with asus x299, maybe wait for AppleALC 1.6.2. also updated to O.C  0.7.0 and latest kexts and rebuild the cache and everything works fine, except audio.

Just tried the new EFI folder with OC 0.7.1 for Monterey from Olarila and now I have sound.

Link to post
Share on other sites

Hello, @MaLd0n  i tried to install monterey used ice lake EFI from your site, but got stuck during install and then after laptop rebooted got this problems see images. Please help i really want to install monterey and happy to donate... 

https://drive.google.com/file/d/1YwgHEV198fm516vEpqbR1nMO-kmDvAcx/view?usp=sharing, https://drive.google.com/file/d/1z84y42NK7Q_baZIw7-4GW6IDx46g0UHR/view?usp=sharing

Link to post
Share on other sites
Just now, MsujE said:

Hello @MaLd0n¬†I successfully installed Monterey in my laptop. After I boot into it these errors appear. I think I have IGPU and other problems. Please regard following imgs. Thank you so much ūüė䬆

https://drive.google.com/drive/folders/10X6TS1NYgi0vSxsofizj8Rwrv0POJJ6Z

 

I fixed this using¬†-lilubetaall (in bootarg).¬†Everything is working unless WIFI. The Airportitlm.kext is¬†not working with¬†Monterey yet. Have some graphical slow¬†& bugs. The processor is using highūü§Ē

Edited by MsujE
Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, MsujE said:

 

Corrigi isso usando  -lilubetaall (em bootarg) . Tudo está funcionando, a menos que WIFI. O Airportitlm.kext ainda  não está funcionando com o  Monterey. Tem alguns erros gráficos lentos.

 

Olá mano, eu tive o mesmo problema. use  -lilubetaall (em bootarg)

Onde uso isso?

 

Link to post
Share on other sites
  • Administrators
8 hours ago, Péter Tilaji said:

The usb BT  CSR8510 A10 works under BigSur  perfectly.

first beta. need wait next

4 hours ago, Pr_ieq said:

Onde encontro essa pasta?

https://www.olarila.com/topic/15040-opencore-vanilla-guide-2021-folder-for-chipsets-monterey-ready-desktop-and-notebook/

4 hours ago, MsujE said:

Hello @MaLd0n

try -lilubetaall and -disablegfxfirmware

2 hours ago, Vadim Koz said:

Hello, @MaLd0n

no idea what happens. ill check soon

Link to post
Share on other sites
On 6/10/2021 at 2:48 AM, asapreta said:

Just tried the new EFI folder with OC 0.7.1 for Monterey from Olarila and now I have sound.

Doesn't work for me with OC 0.7.1 for Monterey from Olarila, i don't have audio,  and bluetooth problem, Airdrop works but doesn't detect external devices, mouse and phone. Another strange thing is, if disabling SIP takes 5 to 6 minutes to boot, does that happen to anyone else? Maybe in the next update, for now everything works fine in BigSur.

Edited by polo freitas
Link to post
Share on other sites
On 6/8/2021 at 4:25 PM, joaodematejr said:

Olá MaLd0n, eu vi que vc tem 2 partição uma do windows e outra do monterey, a pergunta como você faz para escolher qual sistema vai inicializar ? estou usando o opencore tenho o windows e big sur e não consigo inicializar pelo windows na minha pasta EFI tenho OC e quando preciso inicializar o windows deleto o OC e coloca a da microsoft, se eu deixar OC e Microsoft inicia só pelo windows mesmo eu apertando F12 quando ligo o notebook, existe alguma forma mais facil de escolher o sistema operacional quando for ligar o notebook ? 

Vc tem os dois sistemas no mesmo HD ? Ou em HD"s diferentes ? Se for em HD's diferentes, abra a pasta EFI do HD que tem o Windows no Big Sur  e cole a pasta OC dentro dela, vai ficar 3 pasta dentro Boot, Microsotf, OC. Depois vai no Windows e usa o programa Hasleo EasyUEFI e crie uma entrada de boot para o OC. Depois dentro da Bios coloque o opencore como boot principal, ai vc será capaz de subir pelo opencore o Windows e o  Big Sur.

 

Link to post
Share on other sites
On 6/10/2021 at 5:42 PM, MsujE said:

 

I fixed this using¬†-lilubetaall (in bootarg).¬†Everything is working unless WIFI. The Airportitlm.kext is¬†not working with¬†Monterey yet. Have some graphical slow¬†& bugs. The processor is using highūü§Ē

UPDATED -

I used this AirportItlwm-Monterey-v2.0.0-DEBUG-alpha-0d2c26c.zip is worked for me perfectly the WIFI. @MaLd0n Please help me I have a issue with the sound. That is the computer going to sleep, after awake the sound is not working. This bug had when I was using the Big Sur too. Please help me.

Link to post
Share on other sites
  • Administrators
9 hours ago, Vadim Koz said:

How to enable HDMI for Iris Graphics

don't work

5 hours ago, MsujE said:

That is the computer going to sleep, after awake the sound is not working.

first beta. we need wait next releases

Link to post
Share on other sites

Hello there. I wanna share my success install of macOS Monterey on my Asus ROG G771JW.

I'm using Clover 5136 because for me is more stable and everything works perfectly, specially Sleep, Restart, Shutdown.

Everything is working like WIFI, Bluetooth, Audio, Graphics, CPU, Trackpad, Keyboard Backlight.

The only problem that I have it so far is that the boot is very slow because of the AirportBRCMFixup.kext

spacer.png

Link to post
Share on other sites
  • Administrators

Nice

AirportBRCMFixup.kext is good under Monterey

the problem is bluetooth kexts

Link to post
Share on other sites
9 hours ago, MaLd0n said:

AirportBRCMFixup.kext is good under Monterey

the problem is bluetooth kexts

For me is the AirportBRCMFixup.kext 

If i don’t use the kext, my system boot’s normal. I also noticed that if i remove my USBMap.kext it also boot’s fast so maybe is something between the USB Controller and WiFi. The same config works perfectly on BigSur.

I will try to do some more test and i will come back with a feedback.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

:cap-Please Disable Your ADBlocker-:cap