Jump to content
MaLd0n

macOS Monterey on Hackintosh

Recommended Posts

  • Administrators

Donation with Paypal https://tinyurl.com/r7fchn9

Donation with Stripe https://tinyurl.com/2ssnydn6

Donation with BuyMeaCoffee https://tinyurl.com/bvsbpf6e

Donation with BTC 33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3

Donation with PicPay @danielnmaldonado

Donation with PiX @danielnmaldonado@gmail.com

Donation with Mercado Livre https://tinyurl.com/y9evkj5u

 

Lenovo S145

 

Z490 Vision G

el8GMe9.png

OmUEzSg.png

kTBWht4.png

KKtAT3J.png

cAntHFS.png

3BFeK4u.png

UgGND7a.png

exblLL6.png

ZlqN9pY.png

gVZkNhq.png

WXS6v1G.png

XCKhObf.png

SF9u20d.png

ewB3dwZ.png

JEFhLPz.png

iquo6qi.png

ZBIIviv.png

sY4BfHl.png

qRKWL6P.png

d2QUujR.png

eCOV6YW.png

lYcWHtG.png

9P2gF5y.png

 

  • Like 4
  • Thanks 1
  • Haha 1

Support Olarila Vanilla Hackintosh by making a donation HERE

About Premium Users you can check HERE

Problems with Paypal HERE

Link to comment
Share on other sites

Muito top Maldon! Tenho esse mesmo notebook, me tira algumas d√ļvidas.¬†O meu est√° no BigSur 11.4, rodando quase 100%, s√≥ n√£o funciona o HDMI.¬†
Se eu apenas atualizar para o Monterey pelo modo desenvolvedor vai funcionar de boa?

E o HDMI, alguma chance de funcionar nesse Monterey?

Link to comment
Share on other sites

I was able to upgrade from Sys Pref over Big Sur and everything was working fine. Tho, i did get a few random reboots. But when i tried to do a clean install no luck. I was using Big Sur EFI for mu USB.

Gigabyte Z490 - Vision G

Intel  Core i7-10700K

Saphire Radeon Pulse RX 580 4Gb

Corsair Vengeance RGB PRO 32GB (2x16GB) DDR4 3600 C18

Samsung SSD EVO 860 500GB

Corsair HX750 80Plus Platinum

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
21 minutes ago, Irish_Man said:

I was able to upgrade from Sys Pref over Big Sur and everything was working fine. Tho, i did get a few random reboots. But when i tried to do a clean install no luck. I was using Big Sur EFI for mu USB.

first beta. some problems

Support Olarila Vanilla Hackintosh by making a donation HERE

About Premium Users you can check HERE

Problems with Paypal HERE

Link to comment
Share on other sites

Done and Done. Works very well compared to when Big Sur was in Beta 1 phase. It feels much smoother and faster than Big Sur does. I switched over from Monterey test disk to Big Sur and BS feels slow, apps in Monterey seems to load much faster including web pages in safari opens faster. 

 

Screen Shot 2021-06-08 at 19.43.14.zip

Gigabyte Z490 Vision D

i7-11700K RocketLake

Powercolour RX6800XT

MacOS Big Sur

Monterey

Link to comment
Share on other sites

seems to work great so far. Only problem is that one displayport port works, so I cannot get my other screens working (3 screens with an RX580) (edit1: also after resetting NVRAM)

(edit2: fixed after updating to latest opencore)

Edited by jvdp
Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, MaLd0n said:

Hardware lenovo S145 Icelake

 

 

el8GMe9.png

OmUEzSg.png

kTBWht4.png

KKtAT3J.png

cAntHFS.png

3BFeK4u.png

UgGND7a.png

exblLL6.png

ZlqN9pY.png

gVZkNhq.png

WXS6v1G.png

XCKhObf.png

SF9u20d.png

ewB3dwZ.png

JEFhLPz.png

iquo6qi.png

ZBIIviv.png

sY4BfHl.png

qRKWL6P.png

d2QUujR.png

eCOV6YW.png

lYcWHtG.png

9P2gF5y.png

 

Olá MaLd0n, eu vi que vc tem 2 partição uma do windows e outra do monterey, a pergunta como você faz para escolher qual sistema vai inicializar ? estou usando o opencore tenho o windows e big sur e não consigo inicializar pelo windows na minha pasta EFI tenho OC e quando preciso inicializar o windows deleto o OC e coloca a da microsoft, se eu deixar OC e Microsoft inicia só pelo windows mesmo eu apertando F12 quando ligo o notebook, existe alguma forma mais facil de escolher o sistema operacional quando for ligar o notebook ? 

Link to comment
Share on other sites

Does anybody has issues with native AppleALC Audio? 

So, I mean I had working audio only with -alcid=1 bootflag on my config. Plist on opencore. 

 

But Now on monterey its not working, the only way to get audio again is with voodoohda installer with Kext Utility. 

Cuz, I cant copy or edit the S/L/E folder, neither disabling SIP protection with csrutil disable. 

 

Thanks in advance

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
4 hours ago, joaodematejr said:

Olá MaLd0n

https://www.olarila.com/topic/13019-guide-dual-boot-with-opencore-with-full-acpi-and-real-vanilla-solution/

4 hours ago, estebanchambas said:

Does anybody has issues with native AppleALC Audio? 

work nice

update kexts and bootloader

rebuild cache

Support Olarila Vanilla Hackintosh by making a donation HERE

About Premium Users you can check HERE

Problems with Paypal HERE

Link to comment
Share on other sites

Just now, MaLd0n said:

rebuild cache

How to rebuild cache in this case?

Because, as the new kexts are in the KEXTS folder of OC in EFI, probably these commands won't do anything:

 

sudo chown -R root:wheel /System/Library/Extensions/
sudo chmod -R 755 /System/Library/Extensions/
sudo kmutil install --update-all
sudo kcditto

Right?

Edited by asapreta

Hacks:
Main: 
Gigabyte Z390 Gaming X  - Intel i5 9400F - 16 GB DDR4 2666 - Radeon RX 570 4GB - Big Sur 11.4 / Monterrey 12 Beta 1
Backup: Gigabyte EP-45-UD3R - Intel Core2Quad 9550 @4.0Ghz - 8 GB DDR2 - GeForce 9800GT - Sierra

Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, MaLd0n said:

Thanks, will run it.

EDIT:

Just a feedback.

Still no sound from the ALC892.
I have the new kexts, OC 0.7.0 and just ran the utility to rebuild the cache. I tried with the original flags and the beta ones and no sound with any of them.

As I saw a lot of people complaining about the audio, I will wait a little bit, there is a long road until the final version.
But, if someone wants me to try something, let me know. It is a test HD so no problem poking around.

Edited by asapreta

Hacks:
Main: 
Gigabyte Z390 Gaming X  - Intel i5 9400F - 16 GB DDR4 2666 - Radeon RX 570 4GB - Big Sur 11.4 / Monterrey 12 Beta 1
Backup: Gigabyte EP-45-UD3R - Intel Core2Quad 9550 @4.0Ghz - 8 GB DDR2 - GeForce 9800GT - Sierra

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, asapreta said:

Thanks, will run it.

EDIT:

Just a feedback.

Still no sound from the ALC892.
I have the new kexts, OC 0.7.0 and just ran the utility to rebuild the cache. I tried with the original flags and the beta ones and no sound with any of them.

As I saw a lot of people complaining about the audio, I will wait a little bit, there is a long road until the final version.
But, if someone wants me to try something, let me know. It is a test HD so no problem poking around.

The same problem with asus x299, maybe wait for AppleALC 1.6.2. also updated to O.C  0.7.0 and latest kexts and rebuild the cache and everything works fine, except audio.

Link to comment
Share on other sites

thanks  work with OpenCore S/300 without change anything.

Not working : Bluetooth , wifi , sound

2021-06-09-03-42-21.png

Edited by Kankon

Motherboard Asus TUF Z390-PLUS GAMING (WI-FI) CPU 3.6 GHz 8-Core Intel Core i9, Ram 32 GB 3000 MHz DDR4, Graphics : RADEON RX 580 8GB GOORS (XFX) OS:MacOS Monterey 12.0 Beta (21A5284e) SERIE 30, 40 (COOFFELAKE / COMETLAKE)

 
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, MaLd0n said:

add bootarg -lilubetaall

thanks , now work wifi but not show any list
sound work perfect 
Bluetooth still not working

 

Motherboard Asus TUF Z390-PLUS GAMING (WI-FI) CPU 3.6 GHz 8-Core Intel Core i9, Ram 32 GB 3000 MHz DDR4, Graphics : RADEON RX 580 8GB GOORS (XFX) OS:MacOS Monterey 12.0 Beta (21A5284e) SERIE 30, 40 (COOFFELAKE / COMETLAKE)

 
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.






×
  • Create New...
The popup will be closed in 15 seconds...