Jump to content

OS X 10.8 Mountain Lion bootable USB


Recommended Posts

I've install chameleon 2.1

But i still cant boot windows

Whats causing the problem?

What's the problem? Any error messages?


 

Inserting a picture of the same .

Post the picture.


 

Am i gonna have to keep switching between AHCI & IDE mode in BIOS every time if i want to get into mac and windows every now and then?

No, you can configure Windows to work in AHCI mode.


regedit HKEY_LOCAL_MACHINE/System/CurrentControlSet/Services/Msahci


Set "Value data" to zero.

Link to post
Share on other sites
  • Replies 880
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

**The image is not a Distro, is a clean image without any mod with Clover bootloader, essentials kexts and patches, all inside Clover folder**   --Download Updated Images   -

Posted Images

How would I know? I don't know which SATA controller you have.


If you can get an ATA kext for your controller, you can use OS X in IDE mode.


I would use both OS X and Windows in AHCI mode.

Link to post
Share on other sites

If you get KP related to ApplePolicyControl.kext remove /System/Library/Extensions/AppleGraphicsControl.kext/Contents/PlugIns/ApplePolicyControl.kext

Use TransMac, details on first post.

Link to post
Share on other sites

Thanks for your help Cassio!


Ive succesfully installed ML on my system. I can boot into the mac as well and play around with it. Only thing is i need to install the network, video and audio drivers. As im still booting with GraphicsEnabler=No.


Moving on to the earlier posts with links for help on post installation.


Thanks again Cassio :) Your help is much appreciated :)


I will be back for help on post installation im guessing :P

Link to post
Share on other sites

Cassio need your help :P


I believe this will fix the video issue for me -- http://Olarila.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=736&start=30


But how do i go about fixing the Internet and Audio? im guessing im gonna have to obtain the kext files for them from somewhere and install them using the kext wizard right? so i download them on windows and boot into mac and open the zip file there? where do i get the kext files from?


Also do i need Chameleon? is it just a boot loader or does it help in enabling graphics, ethernet and audio?


im guessing i need a proper step by step instruction for post install as well. If you may please.


Im still having to use GraphicsEnabler=no -f to boot.

 

Extensions.mkext contents:

AHCIPortInjector.kext

AppleACPIPS2Nub.kext

FakeSMC.kext

IOAHCIBlockStorageInjector.kext

NullCPUPowerManagement.kext

PXHCD.kext

VoodooPS2Controller.kext

VoodooPS2Keyboard.kext

VoodooPS2Mouse.kext

VoodooPS2Trackpad.kext


FakeSMC.kext is always needed.

http://www.mediafire.com/?lgxtj47kk47cn9k


While you don't have power management fixed, you will probably need NullCPUPowerManagement.kext.

http://www.mediafire.com/?uwvnvztwtna


If you use PS/2 keyboard or a laptop you will need VoodooPS2Controller.kext (or ApplePS2Controller.kext) and AppleACPIPS2Nub.kext.

http://www.mediafire.com/?jw9zk6i2d4m2vvd

 

Now regarding the above, FakeSMC.kext, NullCPUPowerManagement.kext & VoodooPS2Controller.kext are already part of the USB installer as mentioned above. Or do i need to do something? whats the difference between kext and mkext?


If the above is too confusing for you, just tell me what do i need to do next? :D

Link to post
Share on other sites

Please use specific topic for post install questions (video on the ATI topic, for example), this one is just for install issues using the USB image.


If you can't find a related topic, create a new one, post your full hardware specs, a System Info screenshot helps http://Olarila.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=63

 

Now regarding the above, FakeSMC.kext, NullCPUPowerManagement.kext & VoodooPS2Controller.kext are already part of the USB installer as mentioned above. Or do i need to do something?

Yes, they are on the USB, but you need to install them to the HD, as well as the boot loader (Chameleon) to be able to boot without the installer USB.

Link to post
Share on other sites

Hi guys very nice work you did with this usb installer.

Now i have a favor to ask you Cassio, I've noticed that you have the same notebook as me, so could you please send me the kexts that you've installed after a fresh install?

Wifi its working from the beginning (with my dsdt), but i have no sound and my trackpad isn't working either.

Also if you have any more improvements like showing the battery icon and get a better graphics performance i'm glad to hear you.


Thanks for your help!

Link to post
Share on other sites

Please help me.. I am struck with this. :?


Removed ApplePolicyControl.kext from /System/Library/Extensions/AppleGraphicsControl.kext/Contents/PlugIns/ApplePolicyControl.kext

Now iam not able to boot.

What should i do?


----------

Spec:

Gigabyte GA-P67A-UD7-B3

Intel i7 2600

Nvidia 465 GTX

IMG_0656.thumb.JPG.2be738cd2a11465fe2e5d52221117b27.JPG

Edited by Guest
Link to post
Share on other sites

Hi all!


Thanks a lot for your work, the installation was super fast, and Mountain Lion starts perfectly!

The only problem is that I can only see my other Windows HD, and my flashdrive, but the main Mountain Lion HD doesn't appear...


SATA mode is set to AHCI (I was running Lion before), and I tried changing it to other modes but nothing...

I also tried to search folders as "Library", but "that folder doesn't exist".


I can't do anything without that, and can't install kext or chameleon.

Any suggestions?


My config:

MB: ASUS P8P67PRO

HD: SSD OCZ AGILITY3 120 GB

GC: NVIDIA GTX 560ti (ASUS)


thank you! (sorry for my english, I'm spanish)

Link to post
Share on other sites

Now i have a favor to ask you Cassio, I've noticed that you have the same notebook as me, so could you please send me the kexts that you've installed after a fresh install?

Please start a new topic about this.


 

Removed ApplePolicyControl.kext from /System/Library/Extensions/AppleGraphicsControl.kext/Contents/PlugIns/ApplePolicyControl.kext

Now iam not able to boot.

What should i do?

Boot with -f


 

The only problem is that I can only see my other Windows HD, and my flashdrive, but the main Mountain Lion HD doesn't appear...

You mean in Chameleon menu or in Finder sidebar?


 

help me out..!!

No idea. Did you try erasing the target partition and installing again?

Link to post
Share on other sites

Followed everything, and it installed fine. I am able to boot into the system using the boot USB, but once I get in I can't do anything. The setup that runs on first boot created my account as a standard account, so there's no admin account. I tried removing .applesetupdone and it *did* redo that setup, but to the same effect-- no admin account, two standard user accounts.


I have tried various methods in single-user mode to create a new account, but none of them work, most all commands error out with "the daemon encountered an error..." or something more cryptic. EDIT: something as simple as "passwd administrator" comes back with the daemon error specified earlier. Running dseditgroup to try to add my standard user to the admin group comes back with "getNodeRef failed to obtain a node reference."


Any ideas?


EDIT: If it helps, I'm also seeing the same thing as Burnoutagain here: http://Olarila.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=1627&start=60#p14017


Perhaps it's related to the same issue?


Burnoutagain-- if you read this can you check your user accounts and see if you have an admin?


EDIT again: Apparently third time is a charm. I'm in and everything seems to be working properly -- at least to get it running. Loads of driver issues though. Burnout-- you have to tell it to show you fixed disks in the preferences.

Edited by Guest
Link to post
Share on other sites

Hi Guys! Managed to get sound and the battery indicator but I still have perfomance issues with the video. I've tried to load the legacy kext that i've found on another thread but it didn't get loaded (i know it didnt load because when i ran kextstat on the terminal it didnt appear).


Can someone help me?


I have a Asus n53jq the same as Cassio.


Thanks!

Link to post
Share on other sites

Hi,


Great guide!

After the installition, I tried boot the drive, but I'm getting stuck.

Attach the picture of chameleon output.


What's the matter?


EDIT: I installed the OSX to 250GB USB DRIVE. There is an installed Win7 on my laptop's HDD.


Output, boot without parameter:

20120729241.jpg.411f4df2fbc5d158618bc2a50cc35165.jpg

 

EDIT: Output, boot with -v

20120729244.jpg.00d3823cdb01d373c020b6e5adce67ed.jpg

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

:cap-Please Disable Your ADBlocker-:cap