Jump to content

ASUS Vivobook S15 - i5 Ice Lake - Big Sur Install Guide


Recommended Posts

Hey there, could someone help me figure out the EFI for this laptop. I attached the specsheet down below.

:$ inxi -Fxz

   5.8.0-28-generic x86_64  64  gcc  10.2.0 
   N/A  Ubuntu 20.10 (Groovy Gorilla) 

   Laptop  ASUSTeK  VivoBook_ASUSLaptop X531FLC_S531FL 
   1.0  <filter> 
   ASUSTeK  X531FLC  1.0  <filter> 
   American Megatrends  X531FLC.301  04/21/2020 

   BAT0  34.9 Wh  34.9/42.1 Wh (83%) 
   ASUSTeK ASUS Battery  Not charging 

   Quad Core  Intel Core i5-10210U  64  MT MCP 
   Ice Lake  C  6144 KiB 
   avx avx2 lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx 
   33599 
   800 MHz  400/4200 MHz   800  800 
   800  800  800  800  800  801 

   Intel UHD Graphics  ASUSTeK  i915  kernel 
   00:02.0 
   NVIDIA GP108M [GeForce MX250]  ASUSTeK  nvidia 
   455.38  02:00.0 
   IMC Networks USB2.0 HD IR UVC WebCam  USB  uvcvideo 
   1-5:3 
   x11  X.Org 1.20.9  modesetting,nvidia 
   fbdev,nouveau,vesa   1920x1080~60Hz 
   1920x1080~60Hz 
    GeForce MX250/PCIe/SSE2  4.6.0 NVIDIA 455.38 
   Yes 

   Intel  ASUSTeK  snd_hda_intel  kernel 
   00:1f.3 
   ALSA  k5.8.0-28-generic 

   Intel Wireless-AC 9462  iwlwifi  kernel  4000 
   00:14.3 
   wlo1  up  <filter> 
   anbox0  unknown  -1  unknown  <filter> 
   vmnet1  unknown  N/A  N/A  <filter> 
   vmnet8  unknown  N/A  N/A  <filter> 

    1.39 TiB  66.18 GiB (4.7%) 
   /dev/nvme0n1  Intel  SSDPEKNW512G8  476.94 GiB 
   /dev/sda  Toshiba  MQ01ABD100  931.51 GiB 
   /dev/sdb  USB  Multiple Card Reader  14.43 GiB 

   /  467.56 GiB  66.07 GiB (14.1%)  ext4 
   /dev/nvme0n1p3 

   swap-1  file  2.00 GiB  0 KiB (0.0%)  /swapfile 

    53.0 C  N/A  nvidia  52 C 
    2900 

   363  14m  11.55 GiB  3.10 GiB (26.8%) 
   systemd  5   10.2.0  11.0.0-2 
   2907  Bash  5.0.17  3.1.07 
Link to post
Share on other sites
  • Administrators

video

Quote

<key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key>
            <dict>
                <key>AAPL,GfxYTile</key>
                <data>AQAAAA==</data>
                <key>AAPL,ig-platform-id</key>
                <data>AQBcig==</data>
                <key>device-id</key>
                <data>XIoAAA==</data>
                <key>enable-cdclk-frequency-fix</key>
                <data>AQAAAA==</data>
                <key>enable-cfl-backlight-fix</key>
                <data>AQAAAA==</data>
                <key>enable-dvmt-calc-fix</key>
                <data>AQAAAA==</data>
                <key>enable-hdmi20</key>
                <data>AQAAAA==</data>
                <key>framebuffer-fbmem</key>
                <data>AACQAA==</data>
                <key>framebuffer-patch-enable</key>
                <data>AQAAAA==</data>
                <key>framebuffer-stolenmem</key>
                <data>AAAwAQ==</data>
                <key>framebuffer-unifiedmem</key>
                <data>AAAAgA==</data>
                <key>hda-gfx</key>
                <string>onboard-1</string>
            </dict>

hdmi dont work for now

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...

:cap-Please Disable Your ADBlocker and Support Our Forum-:cap