Jump to content
stevgak

Help no keyboard/mouse detected on Big Sur !

Recommended Posts

Hello !

I have an old hardware based on lga775 (see zip file for all devices) but It works very well with last Catalina 10.15.7

Since big sur update no keyboard and mouse is detected !

Big sur boots very well, all usb ports work well, when i plug an usb key i can see it on desktop.

But when i plug my keyboard or my mouse on each usb port, none is detected !

An idea ?

Thanks in advance

stev

Capture d’écran 2020-11-04 à 07.31.18.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Mald0n

I only can make a full dump of Catalina only, full dump on big sur is impossible because no mouse and keyboard.

But i can send the debug.log of big sur.

Is it ok ?

Thanks for your help

stev

Edited by stevgak

Share this post


Link to post
Share on other sites

rename ur usb devices to EH01 and EH02 and use usbinjectall

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you Mald0n for your help

Change eusb to eh01 and usbe to eh02 in dsdt patches and put usbinjectall.kext in kext/others but it doesn't work :(

Here is my full dump with catalina and debug.log with big sur (with your last changes)

Big thanks

stev

debug.log.zip Send me iMac.lan.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello MaLd0n,

First, many thanks for the dsdt but but still no mouse and keyboard detected on big sur :(

My hardware works easily and perfectly with Catalina but i think it's too old for big sur.

I'm giving up for the moment.

A thousand thanks again, you're a nice Man ;)

stev

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/16/2020 at 12:54 AM, stevgak said:

Hello !

I have an old hardware based on lga775 (see zip file for all devices) but It works very well with last Catalina 10.15.7

Since big sur update no keyboard and mouse is detected !

Big sur boots very well, all usb ports work well, when i plug an usb key i can see it on desktop.

But when i plug my keyboard or my mouse on each usb port, none is detected !

An idea ?

Thanks in advance

stev

Capture d’écran 2020-11-04 à 07.31.18.zip 331.38 kB · 0 downloads

My solution for USB kbd issue with BigSur on LGA775:

boot into -s single mode to let usb-keyboard worked, then just exit to complete macOS loading and it worked for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...