Jump to content
  • Sky
  • Blueberry
  • Slate
  • Blackcurrant
  • Watermelon
  • Strawberry
  • Orange
  • Banana
  • Apple
  • Emerald
  • Chocolate
  • Charcoal
bss111

Successful installation macOS Catalina 10.15.6 on laptop DELL Inspiron-I5-10th-G Model ( 3493 ) Ice Lake.

Recommended Posts

Well, I happened to fix this by myself, unexpectedly of course. I used Hackintool to inject a supported dev-id and frame buffer.  But one issue is there. How to fix the HDMI? 

@bss111 bro, if you can explain how to get the HDMI going, you would be a hero! I suspect that my HDMI is connected to the dGPU (MX 250), you have said in an earlier post that it is possible to patch, right? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
27 minutes ago, Jenul's Work said:

Well, I happened to fix this by myself, unexpectedly of course. I used Hackintool to inject a supported dev-id and frame buffer.  But one issue is there. How to fix the HDMI? 

@bss111 bro, if you can explain how to get the HDMI going, you would be a hero! I suspect that my HDMI is connected to the dGPU (MX 250), you have said in an earlier post that it is possible to patch, right? 

Good news, so i will give you nvdia patch > Nvidia-Devices.tiff.zip

by your hand for device write the same.

Share this post


Link to post
Share on other sites

how to do this? Can you explain in DETAIL? Will the HDMI work after this? Note that I have mx 250 not 230. Will this work for it as well? Please explain dear friend. 🙃

Edited by Jenul's Work

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Jenul's Work said:

Well, I happened to fix this by myself, unexpectedly of course. I used Hackintool to inject a supported dev-id and frame buffer.  But one issue is there. How to fix the HDMI? 

@bss111 bro, if you can explain how to get the HDMI going, you would be a hero! I suspect that my HDMI is connected to the dGPU (MX 250), you have said in an earlier post that it is possible to patch, right? 

Can you share screenshot and your config for working gpu in big sur I am having bad time to fix on ice lake as it is hardest to achieve on this processor than amd ryzen itself 

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Jenul's Work said:

how to do this? Can you explain in DETAIL? Will the HDMI work after this? Note that I have mx 250 not 230. Will this work for it as well? Please explain dear friend. 🙃

1. for intel gpu + HDMI Use OpenCore Configuration app + Hkitnool > https://dortania.github.io/OpenCore-Post-Install/gpu-patching/intel-patching/busid.html#mapping-the-video-ports

2. for NVIDIA > Legacy way but work > https://dortania.github.io/OpenCore-Post-Install/gpu-patching/intel-patching/busid.html#mapping-the-video-ports

3. nvida already gave it to you for any device of 1024, 2048,... etc mb of ram nvidia dev, only change NVCAP LINE RESULT but youre device the same my spec ( 230,250, ... etc ).

4. intel wifi > https://github.com/OpenIntelWireless/itlwm

Edited by bss111
update

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Jenul's Work said:

hey😗, I am not a technical person. So can you config the HDMI for me? Lets leave out Nvidia for now. 

Brother I have fixed my machine and booted big sur I am having some problem in fixing gpu hdmi and touchpad till then can you share some screen shot of display tab and settings properties to get some idea

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, prabhat04 said:

Brother I have fixed my machine and booted big sur I am having some problem in fixing gpu hdmi and touchpad till then can you share some screen shot of display tab and settings properties to get some idea

Here you go, sorry I didn't see your first message. HDMI is not working BTW. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, prabhat04 said:

Brother I have fixed my machine and booted big sur I am having some problem in fixing gpu hdmi and touchpad till then can you share some screen shot of display tab and settings properties to get some idea

Brother, my config.plist in EFI there is a patch an IGPU + HDMI so download it or you have my EFI alreadey change only number "address" device for you, such as 0000568A my device change to your no. device.

 

4 hours ago, prabhat04 said:

Brother I have fixed my machine and booted big sur I am having some problem in fixing gpu hdmi and touchpad till then can you share some screen shot of display tab and settings properties to get some idea

@prabhat04

after boot to system go to app > opencore configuration app > go to devices section > delete all dvices > press (+) > choose line All new devices > auto will be add all your actualy devices > save .. done.

IGPU, dGPU,HDMI need change some set ( olarila web site or opencore site have all a sulotion ) so dont wory, try and tell us.

good luke.

Edited by bss111
update

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Jenul's Work said:

Here you go, sorry I didn't see your first message. HDMI is not working BTW. 

Bro can you share some photos of your laptop to see the difference with mine and touchpad as my touchpad is not working and audio 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, prabhat04 said:

Guys i have fixed trackpad gpu hdmi and audio too next major problem is sleep any help for that @bss111

Congradilation, good job so about sleep try > SSDT-FixLidSleep.aml.zip + HibernationFixup.kext.zip. if not work read this section > https://dortania.github.io/OpenCore-Post-Install/universal/sleep.html#preparations

dont forget share fixed trackpad gpu hdmi and audio too.

Edited by bss111

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, unixisgooooooood said:

How you fix HDMI on ice lake ? as i know it still not recognize by mac os driver as 0xFireWolf aka Austere.J said here https://github.com/Ardentwheel/OpenCore-Hasee-X57S1/issues/3#issuecomment-711080776

Is your hdmi connected to the NVIDIA ?

Thank you

my laptop has a displayport and my monitor has displayport too not that much sure about hdmi as i have some sleep issue and it goes black btw you know how to scale as screen goes relatively small for 14 inch laptop how to enable hidpi if you have that problem

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, prabhat04 said:

my laptop has a displayport and my monitor has displayport too not that much sure about hdmi as i have some sleep issue and it goes black btw you know how to scale as screen goes relatively small for 14 inch laptop how to enable hidpi if you have that problem

Go to OC Configuration > NVRAM section > under this > 4D1EDE05-38C7-4A6A-9CC6-4BCCA8B38C14 :

  • UIScale:

    • 01: Standard resolution
    • 02: HiDPI (generally required for FileVault to function correctly on smaller displays
  • change from 01 to 02 > save > restart > done.
Edited by bss111

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, unixisgooooooood said:

How you fix HDMI on ice lake ? as i know it still not recognize by mac os driver as 0xFireWolf aka Austere.J said here https://github.com/Ardentwheel/OpenCore-Hasee-X57S1/issues/3#issuecomment-711080776

Is your hdmi connected to the NVIDIA ?

Thank you

Read ,

https://dortania.github.io/OpenCore-Post-Install/gpu-patching/nvidia-patching/

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, bss111 said:

Go to OC Configuration > NVRAM section > under this > 4D1EDE05-38C7-4A6A-9CC6-4BCCA8B38C14 :

  • UIScale:

    • 01: Standard resolution
    • 02: HiDPI (generally required for FileVault to function correctly on smaller displays
  • change from 01 to 02 > save > restart > done.

I have fixed hidpi but my microphone not working and it got restart not sleep too

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...