Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'error'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • 🇬🇧 English
    • NEWS Releases & Updates
    • macOS Full Installer Database from Apple
    • Olarila Vanilla Images
    • Guides and Tutorials
    • Hackintosh EFI Folder Collection
    • macOS
    • Olarila Apps
    • Hardware
    • Olarila Buyer's Guide
    • DSDT & Patch Requests
    • Olarila Hackintosh Machines
    • Mods & Overclocking
    • Hackintosh Photos, Screenshots and Benchmarks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Themes & Wallpapers
    • Apple World
    • 👉 Donate
  • 🇧🇷 Português
    • Novos Lançamentos & Atualizações
    • Aplicativos & Apps Úteis
    • Guias & Tutoriais Hackintosh
    • DSDT & Pedidos de Patch
    • macOS BR
    • Hardware BR
    • Discussão geral

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me


CPU


Motherboard


GPU


INTERESTS


OCCUPATION


ICQ


WEBSITE


YAHOO


AOL


LOCATION


FACEBOOK


GOOGLEPLUS


SKYPE


TWITTER


YOUTUBE

  1. Trying to hackintosh my laptop for the first time, this error is holding me back: https://ibb.co/DrZjnLJ Here is the hardware im using : https://www.notebookcheck.net/Asus-ZenBook-Flip-14-UX463FA-in-review-Classy-convertible-at-a-low-price.465996.0.html Here is my EFI folder : https://drive.google.com/drive/folders/1wWGzodHbgDwxmSZ_wcS6xnCBYE-d8Igv?usp=share_link Thank you for the help in advance
  2. Então galera, eu sou novo nesse assunto de Hackintosh e gostaria de uma ajuda caso possam me ajudar. O notebook que eu farei a instalação do Big Sur é o Dell Latitude 3400. Processador: Core i5-8265U de 8ª geração; Placa Gráfica: Intel UHD Graphics 620 (Whiskey Lake) (rev 02); Placa Gráfica: Nvidia GeForce MX130; Ram: 8gb ddr4 2400 mhz Armazenamento: Intel Optane 660p 512GB Wifi: Qualcomm Atheros QCA6174 802.11ac Wireless Network Adapter Atualmente estou sem nenhum sistema operacional instalado porque quero evitar o máximo de conflitos e tornar o meu processo de aprendizagem um pouco mais simples. Estou utilizando a raw (BIG SUR Olarila - New Build 20C69) que é disponibilizada aqui no forum e para montar o pendrive de instalação, para isso usei o balenaEtcher e ficou assim: O meu grande problema é que logo ao iniciar a instalação, aparece o seguinte erro: Andei fazendo minhas pesquisas antes de incomodar a comunidade mas infelizmente eu não consegui nada. Vi posts semelhantes aqui no forum mas na etapa pós instação. Na dúvida, passei a config.plist no Sanity Checker caso ele tivesse algo a me oferecer, mas não tenho certeza se fiz corretamente. Até o momento, eu criei o pendrive bootável e configurei minha placa mãe para dar o boot por ele. Há algum passo antes que eu esteja esquecendo? É necessário baixar as Kexts antes da instalação? Desde já, grato pela atenção rapaziada. EDIT: A EFI em anexo está 95% funcional! Até onde eu estou percebendo, apenas o WIFI não está funcionando. https://drive.google.com/file/d/1ctZrtMOouqOuoCXOsZ1qgO2fP7yKe1Cl/view?usp=sharing
  3. If you receive this error bellow 1- Go to Folder 2- and delete content from /Library/Logs/DiagnosticReports, reboot. 3- Enjoy! You can use one app for that if you prefer Check Onyx https://www.titanium-software.fr/en/onyx.html and select correct things, uncheck Internet before run tasks
  4. A simple app to extract all ACPI tables and boot log on desktop. Good to fix ACPI Errors and Warnings and good improvements on boot. Download HERE My Old video(2018) on Youtube about that Examples DSDT.ORIGINAL.zip DSDT.PATCHED.zip bootlog.txt.zip iMac Pro.ioreg.zip Credits: Intel and RehabMan with patchmatic tool
  5. Pessoal, boa Noite! Eu criei um pendrive bootavel com uma imagem do mojave, li alguns tópicos com notebooks semelhantes por aqui, mas ainda assim não consegui progredir com a instalação, gostaria de saber se alguém possui um passo-a-passo com links funcionais e EFI, pelo que vi muita gente quer fazer hackintosh com esse modelo (VivoBook X5xxxx) porém a informação é bem pouca disponível, qualquer ajuda é muito bem vinda, desde já Muito Obrigado! P.S.: Não precisa ser necessariamente a img do mojave, mas que seja alguma que funcione! De novo muito obrigado!
  6. Hi there I been trying to install High Sierra on my new pc and I am stuck at "End SetConsoleMode" My pc and Info OpenCore 0.7.5 SMBios iMac20,1 CPU: i5-10400F Mobo: AsRock H470M-VHS Ram: 16gb DDR4 GPU: GTX 1050TI(This is why I choose to install HighSierra cause of GPU Support)
  7. Hiya! I'm pretty new to the Hackintosh community, with my only successful Hackintosh (so far!) being a Thinkpad X260. I'm currently trying to hackintosh my desktop, but I have one consistent problem? I always get stuck at #[EB|LOG:EXITBS:START] whether I use Clover or Opencore?? I've tried using OpenCore guides from YouTube etc, the prebuilt Olarila OpenCore EFI Folder and the prebuilt Olarila Clover EFI Folder. Anyone know a way help? ^ Ash:)
  8. Hi, I have : i5 10300H GTX 1650 Ti 4GB 2x 8GB 2400Mhz (Don't know the brand, will provide it later if needed) V-GEN 256GB NVME M.2 SSD PCIe Gen 3.0 x4 Intel Wifi 6 AX201 === I tried to boot into Big Sur, with OpenCore 0.7.2 and Olarila's Disk Image However, the installation stopped in halfway (12 minutes remaining) then it just rebooted itself. I asked my friend, he said that it was normal to reboot in halfway installation, but the problem is, i got an error when rebooting, AND i can't boot into OpenCore anymore, it was just boot right away to the MacOS Installer partition, here i will provide the error image, also the EFI folder I tried altering the Quirks in config.plist, but that doesn't seem to be the solution. Does anyone know the solution? Note that I didn't make the EFI folder using Olarila's guide. I was confused with Olarila's guide, I couldn't find any EFI making guide using Windows here, so I ended up with non-vanilla-way's guide to make the EFI configuration. If there's a EFI making guide for windows, I'll happy to use it. Thank you! === Sorry if the file is so big, i can't find a way to compress it smaller Error link : https://drive.google.com/drive/folders/1J9XWBb5YqLk5wTulhHITavGbHesxy_OP?usp=sharing
  9. Can someone help me, error when start installing catalina Notebook samsung i5-2450M, 8 ram, 250SSD Error : ACPI Error: Method parse/execution failed (cant upload image without zip) IMG_1264.zip config.zip
  10. I uploaded the video of me doing the process, and the error appearing. https://drive.google.com/file/d/1LYp9OT_UTVLUwwh3vPOaRAF555OFYBJ7/view?usp=sharing My System info.zip
  11. Hello I am new here so I got this problem and followed a lot of tutorials, right after the installation basically you have to replace the EFI folder for the new one downloaded from "EFI for all chipsets" so ok, reboot.. and boom Hackintosh freezes forever, it doesn't boot if I don't have the USB to boot it. My Build: CPU: Xeon x5670 Motherboard: Chinese(aliex) x58 GPU: GTX 1050 Ti Ram : 16gb
  12. Realizei a instalação do BigSur num Acer Aspire 5 com Clover. Relatório Aida64 e pasta EFI estão anexadas no link* Nele possuo os seguintes problemas: - boot demora para subir o OS. Um command line fica repetindo: HalDmWatchDog() et RF changeIn Progress=T (imagem anexada no link) Há pouca informação em relação a isso nos fóruns. Encontrei algo e apontaram relação com os Kexts Voodool2C. Em outro lugar, vi relação com antena, e no caso, possuo um adptador TP-Link para Wifi. - Mount ESP Pro não mostra os drives e quando mostra, não monta a EFI Consigo montar as vezes, pelo CCG, quando reinicio a máquina ou se eu subir o OS pelo pendrive com uma EFI mais antiga. De resto, aparentemente está tudo certo. Aceleração gráfica, trackpad com gestos e audio. Após conseguir resolver esses problemas acima, pretendo mapear as portas USB. Link Download Anexos https://drive.google.com/file/d/1vphoWvNMgEQJBkT6xOHBs9HDwg8jD_6F/view?usp=sharing Desde já agradeço a ajuda.
  13. Checked WEG patching guide for Intel UHD 630 and tried everything, every framebuffer and device-id combination... Nothing can get me out of VESA mode (stuck to 7mb, glitchy graphics, no acceleration, without VESA I get stuck in IOConsoleUsers: gIOScreenLockState 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0). VESA (using boot argument igfxvesa) is the only way I've able to get to the desktop. I'm using OpenCore 0.64 and the latest versions of lilu and weg. Any suggestions? I've run out of ideas here. Thanks in advance. P.S here goes the specs of my laptop and and EFI folder: SPECS: CPU: HexaCore Intel Core i7-10750H, 2600 MHz GPU: Intel UHD 630 (internal) GPU: GeForce RTX 2060 (discrete) DISPLAY: LG LGLGD061E (LP156WFG-SPF3) MEMORY: Micron 8GB 3200MHz DDR4 MTA8ATF1G64HZ-3G2J1 | Kingston 8GB 3400MHz DDR4 CHIPSET: Intel Comet Point-H HM470, Intel Comet Lake-H STORAGE: Samsung SSD 970 EVO Plus 500GB (500 GB, PCI-E 3.0 x4) | WDC PC SN730 SDBQNTY-512G-1014 (512 GB, PCI-E 3.0 x4) INPUT: Keyboard Standard PS/2 | Trackpad ELAN I2C Filter Driver NETWORK: Killer E2600 Gigabit Ethernet | Killer(R) Wi-Fi 6 AX1650i 160MHz Wireless AUDIO: Realtek ALC295 MOBO: CML QX50_CMS BIOS: Insyde V1.07 (UEFI) EFI: https://we.tl/t-VURsCEktoT AIDA64 full hardware report for this unit: https://paste.ee/p/ZlGg5
  14. Guys can ya help me with HIGH SIERRA INSTALLATION? Reply below.. I don't know whats the error. I cant insert the video since it is more than 3mb https://photos.app.goo.gl/LJkf5rb6KH8haEQ7A
  15. Hi everybody, im having a big issue and is that my battery only have power for 1:30h and this is killing the battery because i have to charge it all the day. Where can i find any info to solve it? When im using windows its usually can stay on around 5 hours. Please help me 😅😰 Captura de pantalla 2020-10-16 a las 21.50.01.zip
  16. Hi guys, I cloned my Hackintosh partition using CarbonCopyCloner to an external SSD drive. Everything works, but for some strange reason, when i boot from the external SSD drive, Clover shows the icon for this drive as some kind of error. Please refer to attached picture in the zip file. Any ideas on how to fix this? Thanks! clover.zip
  17. Bom dia galera, Estou tentando pela primeira vez instalar o MAC OS e tive alguns problemas, peço um pouco de paciência pois vou descrever passo a passo tudo o que fiz para me ajudarem se errei em algo 😓... instalei o Catalina 10.15.5 e na instalação usei o config2, formatei o SSD Corsair, criei duas partições, uma com nome Windows e outra com nome MAC OS, ambas no padrão APFS... Instalei na partição do MAC OS Na hora de instalar reiniciou umas duas vezes do nada mais depois continuou, após instalar executei o "disablehibernate.command" e o "master-disable.command" Baixei os arquivos EFI [--NOTEBOOKS CHIPSET SERIES SKYLAKE+ (SKYLAKE / KABYLAKE / COFFEELAKE / WHISKEYLAKE / COMETLAKE)] porem a partição EFI não existia no sistema de arquivos, então fui na pasta EFI que fiz o download e abri o arquivo config.plist com o CLOVER CONFIGURATOR, fui em Mount EFI e montei a mesma no SSD Os passos a-Video Patch , b- Embedded Controller Device e Fine Tune, DSDT não consegui realizar, no a-Video Patch eu copiei as linhas da -HD620 and 630 8th e substitui as equivalentes no arquivo config.plist que baixei na EFI do Chipset (não sei se está certo) No momento o teclado e o touchpad não estão funcionando, WI-FI e Bluetooth também não, gerei o arquivo executando o Run ME File SendME Tenho algumas duvidas: Por ser uma GTX1050 o MAC OS não funciona com ela? Teria como habilitar a mesma de alguma forma? Como utilizar outro monitor na porta HDMI, tenho que instalar algo? Como habilitar HDMI, Som, Fone P2, Bluetooth, Wi-Fi. Placa de Vídeo Intel 630 e os outros hardwares ? Quero utilizar o MAC OS para desenvolvimento mobile (React Native) e ele utiliza um emulador de IOS e Android, isso é possível dentro do MAC OS mesmo com as configurações de virtualização desabilitadas na BIOS? Quero fazer um DUAL BOOT com Windows 10 (original), tinha feito uma copia dele para o HDD de 1TB e gostaria de saber como fazer o DUAL BOOT nesse caso, basta copiar do HD de 1Tb para a partição que eu deixei reservada ? Pelo fato do sistema de arquivos ser APFS, terei que mudar algo ? seguem as configurações do note: Modelo AN515-52-5771 Intel HM370 Intel Core i5-8300H 8ª Geração 16Gb DDR4 2400MHz NVidea GTX 1050 Intel® UHD Graphics 630 1TB HDD 5400 RPM SSD NVME CORSAIR MP510 480GB Desde já agradeço 😁
  18. Hey, I recently bought a Lenovo Ideapad C340 laptop with i7-8565u, uhd620 and nvidia mx230 2gb. I tried a lot of different images of macOS, and I used Olarila images too. But I can't get macOS running on this laptop. It remains on 2 minutes left on the installation and it doesn't finish. What can I do? Thanks
  19. MY PC: Intel core i9 9900k Asus ROG STRIX Z390-E GAMING Sapphire RX 5700 XT Nitro+ 8Gb CRUCIAL Ballistix DDR4 32Gb 3200Mhz Intel 660p 2Tb HDD WD 2Tb Audio USB Sound Blaster X3 MacOS Catalina 10.15.6 Opencore 6.1 Problems: Boot PC bios error - The system has POSTed in safe mode! Help me please settings opencore 6.1. Please. MY EFI: EFI.zip ( delete PlatformInfo 😀 ) And I would like to ask you to check if everything is configured correctly for my equipment
  20. Hi everyone, I am trying to install catalina on my pc but each time during the installation when there are 2 minutes left (mac os extended) or 3 minutes (apfs) I have the error. I tried 2 different SMBIOS, the apfs format and mac os extended , and updated the date in the bios . Any help is welcome (hope @MaLd0n and his friends will do) Motherboard: Msi h61m-p35 (b3), cpu intel pentium g840, amd radeon 5450 graphics and 4gb ram. (i know its too old but i saw that someone successfully mojave on it). THIS IS MY FIRST HACKINTOSH EXPERIENCE
  21. Não consigo fazer a instalação do macOS Big Sur no meu computador segue a imagem do erro👇👇 https://drive.google.com/file/d/1AN4Kl-XipZIhiDLYCNkWBr-07aVVhlG0/view?usp=drivesdk Quem souber como resolver por favor me ajuda 🙏
  22. Image👇👇 https://drive.google.com/file/d/1q2SLq_yRI1Isv9JTkF9XgqwQD0lcjTox/view?usp=drivesdk https://drive.google.com/file/d/1AN4Kl-XipZIhiDLYCNkWBr-07aVVhlG0/view?usp=drivesdk
  23. Hello guys! I have the following problem on my laptop Dell Vostro 5590 with an i5-10210U, UHD 630, sk hynix ssd nvme, 12GB RAM. When I load the Clover bootloader and click "Install Catalina" it freezes and gives me that error "Error: Access Denied while loading boot.efi". I am getting the exact same error when trying to boot using opencore. I am providing a picture of the error in clover and a log from opencore. Tried everything I can. Bios settings seem ok to me (there is no cfg lock option though. In opencore I disabled it from config I think). I dont really know whats causing this error. Tried 2 different usb sticks (with one of them I made my previous installation on one of my pcs so I knwow its not a problem with the usb) using usb 2.0. Tried VBoxHfs instead HFSPlus and still the same. I have the default drivers from olarila in my folder. I also tried with these SSDTs - PMC, AWAC, PNLIF and PLUG - nothing changed. I would be EXTREMELY thankful if someone can help me! Thanks in advance. clover_error.zip
  24. Hi @MaLd0n please i really need your help I wanted to make my usb wifi dongle working on catalina 10.15.3 i sucessfully installed the driver but i forgotted to rebuild the kext cache so when i rebooted i got error "error loading kernel cache (0x9)" I tried all of osxaptiofixdvr-64.efi ,osxaptiofix2dvr-64.efi and osxaptiofix3dvr-64.efi None of them solved the issue . I wanted to boot without caches but there is no option for that in clover 5116 , adding -f to boot args didnt changed anything , i also tried to rebuild the kextcache from recovery but the command isnt recognized Please help me
  25. I have disabled the Nvidia gpu because is not compatible. What else could I do to solve it?
×
  • Create New...
The popup will be closed in 15 seconds...