Jump to content

openminded

Members
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. added update in repo to fix blackscreen. Also see: https://www.tonymacx86.com/threads/bug-black-screen-3-minutes-after-booting-coffeelake-uhd-630.261131/page-45
  2. I created a git repo for it and gave you credit: https://github.com/VGerris/asus-tuf-15-opencore I made a small donation as a token of appreciation for your help. For everyone needing a fully working setup with the above, please go there. Todo as of now: - fix delayed brightness setting at boot ( screen black for a few minutes ) - fix minor trackpad issues - map more fn keys / add fn switch for keyboard - make USB-c dock work for video ( audio seems to work ) If I get to it, I will try to fix these, please contribute if you have any fixes to add, thanks. I made a s
  3. I, yes I am aware of the options to use the touchpad like that, what would really make me happy is if the left and right button work properly too. Currently I can usually use the left button to drag and occasionally it works as normal click (one finger) , but not always. The left button does not do anything at all. In general, there are some slight tears with the trackpad every now and then. It would be great if this would work including normal buttons, I might try the ELAN plugin but read bad things about it. Did you put an OSI->XOSI patch in the DSDT to make it work? Regarding
  4. another small update: it seems the left touchpad button works as a 'drag support' button only, meaning when clicked on a bar and moving it works, but when just clicked it does not work as a normal click (no focus change). The right button does not work.
  5. hi, thanks, that DSDT fixed the brightness keys. It's the super key that is mapped to apple now, I think that changed in VoodooPS2 or IC2? On my other laptop I use an older version to have the alt keys mapped, is there a way to do that with the newer driver? I have sound with alcid=5 without mic, but it works with 11, so fixed :). So fixed since start : bluetooth, wifi, sound, brightness keys. Remaining: - long black screen at boot - touchpad buttons flaky/not responding Nice to haves: - more mappings for special keys - touchpad off, fan control, but mostly k
  6. Wowsers, I just see this now, thanks so much :)! It seems almost everything works! I have some issues with the mouse buttons sometimes not responding but the touchpad works great. The keyboard works, but the hotkeys for brightness do not, although there is a slider and that works. Sound is not working. Sleep works, as does the battery indicator. I'm impressed and very happy, can you explain how you did that and how I can go from here? I'm really happy because not much time free at the moment to try it myself. This is a great start! Bluetooth device does not sho
  7. here you go, only keyboard is working additionally so may not be useful? booting was faster once when I did not load some voodoo kexts, but still need to figure out which I need... Send me ubuntu1s-MBP.lan.zip
  8. Thanks for that, I saw them. I started from scratch with the opencore guide and kept walking into that issue. Haven't followed those, but might take a look when stuck. Gonna work on elimination now, boot is quite slow with current setup, when booted it's fine, recognises screen and everything, also network card. Will try and post results when reasonable, might take a while.. I hope others will share too if they succeed before me!
  9. Progress :). I added the pci device under DeviceProperties - add: PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0) <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"> <plist version="1.0"> <dict> <key>framebuffer-unifiedmem</key> <data>AAAAgA==</data> <key>disable-external-gpu</key> <data>AQAAAA==</data> <key>framebuffer-stolenmem</key> <data>AAAwAQ==</data> <key>framebu
  10. hi, I have a Asus TUF Gaming FX506LI with an i5-10300H processor and UHD / GTX1650 graphics. Whatever I try with things as described here: https://forum.amd-osx.com/index.php?threads/asus-bios-upgrade-stuck-eb-log-exitbs-start.546/ does not work. I tried the OpenCore folder for cometlake from here: without success, I keep getting the error in the title. I have BIOS 3.06, there is not much to configure, secure boot and vt-d are off. Did anyone get beyond this or has any tips? Thank you I tried EFI OpenCore Serie 300.400.zip which is for desktop, but at
×
×
  • Create New...

:cap-Please Disable Your ADBlocker and Support Our Forum-:cap