Jump to content

Mouad Cherkaoui

Premium
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Mouad Cherkaoui

    Recent Profile Visitors

    The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

    1. for the slide value I think the cause is the ProvideCustomSlide value, for example after resetting the nvram the currently boot flag slide=7, I already done an memmap in the shell and used the discord chatbot to calculate the slide, the result is slide=0! https://gist.github.com/mouadcherkaoui/31198903fd79fa74392e5196ccdc4810
    2. there is no error screen just the apple without progress bar, but when changing the Debug Level to 67 I can get a log file, which contains the same error sequence: https://gist.github.com/mouadcherkaoui/a9e6ea51b45ad8187b10944906c9b24a and here is an extracted list of infos using chipsec: https://gist.github.com/mouadcherkaoui/684e4cc33a45865a4e6923be89cedfe1 also I found a LenovoSecuritymode variable which I turned Off just to see if this is what preventing the installer to start, also I have an external drive which I installed in a thinkpad T440, and being
    3. unfortunately it still stuck in the same position, I also tried to use rEfind boot manager, just to see if there is a change, or a new error that should give new direction. I'll try to see more in the BIOS settings hoping to find something interesting there.
    4. Thank you very much! I tested with the EFI, but still stuck at the same point, here is the log file: https://gist.github.com/mouadcherkaoui/a9e6ea51b45ad8187b10944906c9b24a for example I found a DSDT from file setting with (disabled) as default value, tried with enabled using RU.efi since the advanced settings tab is hidden. https://1drv.ms/u/s!AmJQPK11VmmggscrMx0sGkuOOmLD_g
    5. Hi, I have a Thinkbook 14 IIL 10th gen 1065G7 that I'm trying to hackintosh, I prepared the efi with minimal required drivers and kexts and applied all the troubleshooting sections about this error, but still stuck at the same level, already cfg unlocked the bios using RU.Efi and was able to change the preallocated-DVMT using the same method, also tried some bios update like enabling Legacy RTC, tried with CSM enabled/disabled, and some other settings, what is confusing is that at this level there is nothing in the log that can be helpful to go forward! I was able to start it in qe
    6. in fact I have an error when trying to set the DVMT to different value then the default, setup_var 0xA4 0x3 i have the error: cant update the value from efi 0x000000000a1 the value still 0x0
    7. Hi, I have a thinkbook 14 iil with a I7 1065G7 integrated Iris Intel Graphics, and still stuck on [EB|#LOG:EXITBS:START] I tried solution proposed here https://dortania.github.io/OpenCore-Install-Guide/troubleshooting/extended/kernel-issues.html#stuck-on-eb-log-exitbs-start also cfg unlocked my bios changed my dvmt, applied some hot patches for renaming but nothing changed still stuck at the same position, when tried the debug version of open core it seems the boot loader is unable to load or to locate the prelinked kernel files, is there any suggestion about what can I do to solve
    ×
    ×
    • Create New...

    :cap-Please Disable Your ADBlocker and Support Our Forum-:cap